Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
KURSACH.docx
Скачиваний:
49
Добавлен:
18.02.2016
Размер:
301.35 Кб
Скачать

1.2 Організація розробки плану локомотивного депо

Локомотивне депо розробляє річний план виробничої діяльності на основі показників, що визначаються дорогий і відділенням дороги і економічних нормативів і лімітів. Локомотивному депо встановлюються такі показники:

  • тонно-кілометрів брутто у вантажному та пасажирському русі в межах ділянок обслуговування локомотивними бригадами;

  • тонно-кілометрів брутто в передавальному і вивізного русі;

  • локомотиво-години маневрової роботи;

  • локомотиво-години господарського руху;

  • програма поточного ремонту та технічного обслуговування локомотивів по видах ремонту і серіям локомотивів, в тому числі для депо інших доріг та інших організацій;

  • деповський відсоток несправних локомотивів;

  • норма простою локомотивів в ремонті;

  • норма витрати електроенергії, палива на тягу поїздів;

  • експлуатований парк локомотивів, у тому числі за видами руху і робіт (вантажне, пасажирське рух, маневрова, господарська робота).

Локомотивному депо лімітуються бюджетом витрат фонд оплати праці і експлуатаційні витрати. Річний план виробничої діяльності депо включає наступні розділи:

  • обсяг експлуатаційної роботи і програма ремонту локомотивів;

  • техніко-виробничі (якісні) показники;

  • план по праці;

  • план експлуатаційних витрат;

  • собівартість продукції депо.

1.3 Планування експлуатаційної роботи і програми ремонту локомотивів

Показниками обсягу експлуатаційної роботи локомотивного депо є: тонно-кілометри брутто вантажного та пасажирського руху; локомотиво-кілометри в одиночному проходженні, підштовхуванні і подвійній тязі; локомотиво-кілометри умовного пробігу; локомотиво-кілометри пробігу на чолі поїздів; лінійний пробіг і загальні локомотиво-кілометри за видами руху; пробіг других і третіх локомотивів, що працюють по системі багатьох одиниць. При розробці плану локомотивного депо необхідно враховувати, що ділянки обігу локомотивів, з одного боку, і ділянки обслуговування локомотивів бригадами, з іншого, не співпадають.

В умовах переважного використання електричної і тепловозною тяги локомотиви обертаються на ділянках великої протяжонності і обслуговуються бригадами декількох локомотивних депо (а не тільки депо приписки локомотивів). Тому обсяг роботи в тонно-кілометрах брутто і пробіг локомотивів за видами роботи в межах ділянок їх обігу розраховує відділення дороги і розподіляє його по основним депо. Методика визначення планових обсягів роботи в тонно-кілометрах брутто і локомотиво-кілометрах (за видами роботи) . У пасажирському русі пробіг локомотивів залежить від періодичності курсування пасажирських поїздів всіх категорій, яка встановлюється відділенням дороги у відповідності з графіком руху поїздів і планом пасажирських перевезень. Локомотиво-кілометри на чолі поїздів (поїздо-км) в пасажирському русі розраховують:

де N - число пар пасажирських поїздів на добу; l - довжина ділянки

обслуговування локомотивів бригадами, км; T - число днів курсування

пасажирських поїздів в році; n - число ділянок обслуговування локомотивів

бригадами.

У вантажному русі пробіг локомотивів на чолі поїздів визначається заданим обсягом роботи в тонно-кілометрах брутто і масою поїзда у вантажному русі визначається за формулою:

де - ​​обсяг роботи в межах ділянок роботи бригад, тн-км.

брутто; Qб р-маса поїзда брутто, т.

Допоміжні пробіги локомотивів в пасажирському та вантажному

русі визначаються за встановленим у депо відсотку від пробігу під

чолі поїзда.

Допоміжні пробіги локомотивів в пасажирському та вантажному русі визначаються за встановленим у депо відсотку від пробігу під чолі поїзда. Робота маневрових локомотивів планується в локомотиво-годинах і локомотиво-кілометрах. Локомотиво-години маневрової роботи встановлює для депо відділення дороги. Локомотиво-години маневрової роботи складається з локомотиво-годин на маневрах і локомотиво-годин на екіпіровці:

При розрахунку загальних маневрових локомотиво-годин час роботи приймається 24 ч. Цей показник використовується для розрахунку парку маневрових локомотивів, потреби локомотивних бригад і палива для маневрової роботи. Корисні локомотиво-години маневрові визначаються по часу роботи 23 - 23,5 ч. Пробіг маневрових локомотивів складається з пробігу під час роботи і умовного (при простої). Умовно 1 год роботи прирівнюється до 5 км пробігу і 1 год простою - до 1 км пробігу:

Обсяг роботи в господарському русі задається відділенням дороги. До господарського руху відносяться перевезення вантажів, призначених для поточного утримання колії та споруд, пристроїв зв'язку, електропостачання; робота відновних, снігоочисних поїздів; робота по обкатці шляху після ремонту і т. д.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]