Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
KURSACH.docx
Скачиваний:
46
Добавлен:
18.02.2016
Размер:
301.35 Кб
Скачать

1.9 Визначення собівартості продукції у локомотивному депо

Для визначення собівартості в локомотивному депо використовуються наступні вимірники: по експлуатаційної діяльності: 1000 т-км брутто відповідно до пасажирського, вантажного, передавального та вивізного руху; 1000 локомотиво-годин в господарському русі; 1000 локомотиво-годин маневрової роботи по ремонтної діяльності: один відремонтований локомотив по видах ремонту і серіям локомотивів. У вантажному та пасажирському русі собівартість визначається на обсяг експлуатаційної роботи в межах ділянок обслуговування локомотивними бригадами, в господарському русі і по маневровій роботі - на величину локомотиво- годин корисної роботи.

Для визначення планової собівартості складаються дві калькуляції: калькуляція собівартості одиниці експлуатаційної роботи і калькуляція собівартості одиниці поточного ремонту. Експлуатаційні витрати, що припадають на кожен вимірник, складаються з прямих витрат, загальновиробничих та загальногосподарських витрат. Прямі витрати безпосередньо відносяться на конкретний вид роботи (вимірник) і включають кошти на оплату праці, відрахування на соціальні потреби виробничого персоналу, витрати на електроенергію, паливо, матеріали, інші матеріальні витрати, амортизацію, інші.

Вся сума загальновиробничих і загальногосподарських витрат спочатку розподіляється на експлуатацію та поточний ремонт, а потім по видам руху і видам поточного ремонту пропорційно коштам на оплату праці прямих витрат. При визначенні собівартості з урахуванням амортизації всі амортизаційні відрахування відносяться на експлуатаційну діяльність. Амортизація локомотивного парку безпосередньо відноситься на відповідний вимірник, а амортизація виробничих основних фондів і фондів загальногосподарського призначення розподіляється по вимірювачам пропорційно коштам на оплату праці прямих витрат.

2. Планування виробничої діяльності дирекції з обслуговування пасажирів в дальньому сполученні і дирекції залізничних вокзалів.

2.1 Характеристика і завдання дирекції з обслуговування пасажирів

Основними завданнями, що стоять перед Дирекцією з обслуговування пасажирів є:

  • Задоволення попиту населення на пасажирські перевезення;

  • Поліпшення якості обслуговування пасажирів на вокзалах і в поїздах;

  • Розвиток мережі платних послуг;

  • Посилення матеріально-технічної бази господарства;

  • Забезпечення безпеки руху пасажирських поїздів.

Метою діяльності Дирекції є забезпечення потреб у перевезеннях залізничним транспортом в обслуговуваних регіонах. Для досягнення зазначеної мети Дирекції можуть у встановленому законодавчими та іншими нормативними актами порядку здійснювати наступні види діяльності:

  • Перевезення пасажирів, багажу, вантажобагажу залізничним транспортом загального користування на території України і в міжнародному сполученні;

  • Оформлення та продаж залізничних проїзних документів на пасажирські поїзди дальнього слідування;

  • Надання послуг зі зберігання багажу;

  • Надання послуг пасажирам в поїздах дальнього слідування;

  • Організацію туристичних перевезень;

  • Поточне утримання, ремонт, технічне обслуговування та експлуатацію пасажирського залізничного рухомого складу;

  • Інформаційну та рекламно-видавничу діяльність;

  • Надання інформаційних, маркетингових, сервісних та інших послуг.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]