Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Диплом.docx
Скачиваний:
34
Добавлен:
16.02.2016
Размер:
938.05 Кб
Скачать

1.3 Використання стрічкового транспортера на виробництві

Обраний нами стрічковий транспортер є багатоцільовою машиною. Це проявляється у тому , що вона використовується на різних ділянках виробництва. Він призначений для навантаження і розвантаження ланцюгового конвеєра на різних виробничих дільницях.

Першою ділянкою на якій використовується дана машина є приміщення призначене для зберігання уже сухої цегли. При виконанні на даній дільниці ,машину використовують одночасно чотири працівника. Двоє завантажують (по 2 цеглини кожен) інші два розвантажують. Розвантаження проводиться на спеціальне покриття. Укладається продукція у брус-подушки

Ділянкою виробництва номер два на якій використовується даний транспортер є піч. Транспортер використовують двоє працівниками. Машина знаходиться в одному з проходів у піч. Перший робітник перевантажує цеглини із головного конвеєра на стрічковий, інший робітник розвантажує стрічковий конвеєр , укладаючи цеглини в тунелі печі.

Третьою ділянкою виробництва на якій використовують транспортер є теж піч. На відміну від попереднього варіанту використання транспортера ,у даному випадку, кількість працівників які одночасно працюють з машиною коливається від 2 до 6 в залежності від місця вивантаження цегли. Під місце вивантаження розуміється , що випалену цеглу можуть складати на піддони ,які автонавантажувачем вантажать на транспортний засіб ,або одразу у кузов грозового автомобіля. Другий варіант використовується тоді коли покупець вантажить продукцію у власний автомобіль.

1.4 Завдання проекту

Ознайомившись з технологією виробництва , послідовністю виконання операції та засобами які при цьому використовуються ми зауважили ,що практично усі завантажувально-розвантажувальні роботи виконуються вручну. На виконання даної операції залучається найбільша кількість працівників. В послідовності виробництва перелічимо кількість працівників ,які залучені до цієї операції: Завантаження сирцю 2, розвантаження сирцю 9, завантаження сухої цегли у піч 2, завантаження сухої цегли на складування 2, перевантаження у піч 1, перевантаження на складування 2. Загальна кількість працівників ,які займаються завантажувально-розвантажувальними роботами становить 18 чоловік (кількість коливається в додатному напрямі). Ми вирішили автоматизувати один з процесів (усунути повністю людську присутність ,або зменшити кількість осіб які залучені до цього процесу). Залишилося обрати який із процесів автоматизувати, процес завантаження чи розвантаження. Так як процес розвантаження важко автоматизувати по тій причині ,що складання самої продукції відбувається по різному ,в залежності від мети і технології. Для автоматизації було обрано процес завантаження. Як об’єкт вдосконалення обрали стрічковий транспортер. Основним завданням вдосконалення являється розробка пристрою ,який підвищить ефективність процесу завантаження , при цьому не постраждає багатоцільовість та ергономіка експлуатації. Також потрібно створити максимально просту і надійну систему яка буде не вибаглива у догляді та ремонті. Матеріальних і трудових ресурсів при цьому повинно бути витрачено якомога менше.

  1. ОБГРУНТУВАННЯ КОНСТРУКЦІЇ ПРИСТРОЮ АВТОМАТИЧНОГО НАВАНТАЖЕННЯ