Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Відповіді до екзамену ІЗУ.doc
Скачиваний:
13
Добавлен:
12.02.2016
Размер:
189.44 Кб
Скачать

39. Опишіть сутність та призначення універсальних та спеціалізованих комп’ютерів.

Усі комп’ютери можна розділити на дві великі групи:

1.Універсальні.

2.Спеціалізованні.

Клас універсальних ПК надзвичайно широкий: від кишенькових до обчислювальних систем. Вони відрізняються швидкодією, розміром оперативної та зовнішньої пам’яті, можливостями до комплексування у системи. Спеціалізовані комп’ютери призначені для вирішення завдань першого напрямку. Це, наприклад, управління рухомими об’єктами, монітори природного середовища за допомогою космічних апаратів, робототехніка різного призначення і т.д.

Серед універсальних комп’ютерів найбільш поширені настільні і портативні ПК.

40. Назвіть класифікацію програмного забезпечення персональних комп’ютерів.

Технічні засоби неспроможні працювати без програмного забезпечення, яке можна розділити на дві категорії. Системне програмне забезпечення – найбільш важлива категорія, тому, що до неї входять операційні системи, які і керують основними функціями комп’ютера. Наприклад, операційна система керує такими фундаментальними операціями, як завантаження даних у дисковод, виведення тексту і графічного зображення на монітор. Прикладне програне забезпечення включає в себе специфічні функції, наприклад, редагування тексту, креслення, складання розписів.

41. Перелічіть основні групи копіювальної техніки.

Сьогодні існує безліч класифікацій копіювальних апаратів, відповідно і різних параметрів. Нині копіювальна техніка ділиться на такі основні групи: портативні копіювальні апарати, низько швидкісні машини, офісні копіри середнього класу, копіри для робочих груп і спеціальні копіювальні апарати. Поділ на категорії здійснюється відповідно до трьох основних характеристик: швидкості копіювання, формату оригіналу та рекомендованого обсягу копіювання на місяць.

42. Наведіть основні характеристики копіювального апарата. Основні характеристики копіювального апарату

Швидкість копіювання. Вимірюється числом копій формату А4 за хвилину.

Продуктивність копіювального апарата залежить не лише від швидкості копіювання, а й від ступеня автоматизації різних функціональних систем копіру.

Рекомендований обсяг копіювання - це кількість копій, яка є оптимальною з точки зору правильної експлуатації апарата. Різні моделі апаратів навіть за однакової швидкості копіювання можуть мати істотно різний рекомендований обсяг копіювання: чим він більший, тим надійніша машина, оскільки вона здатна зробити більше чисто копій без істотних поломок.

Формат оригіналу і копій – це розмір аркуша паперу, з якого і на який переноситься зображення. Основні формати – це А4 (210 х 297мм) і А3(297 х 420мм).

Іноді застосовуються формати паперу, прийняті в США- В4 ( 8 х 11 дюймів, 216 х 279 мм) і Legal (8 х 14 дюймів, 216 х 356 мм).

43. Перелічіть та охарактеризуйте класи копіювальної техніки.

Класифікація копіювальної техніки

1. Портативні копіювальні апарати: формат оригіналу і копії – А4; швидкість копіювання – до 5-6 копій за хвилину; рекомендований обсяг копіювання – до 500 копій на місяць.

Призначення: виготовлення невеликого числа копій у будь-яких умовах – вдома, в офісі, у відрядженні.

2. Низькошвидкісні копіювальні апарати:

- Формат оригіналу – А4 (А3);

- Формат копії – А4 (А3);

Швидкість копіювання – 10-15 копій за хвилину;

- рекомендований обсяг копіювання – до 1500-2500 копій на місяць.

Призначення: обслуговування потреб невеликого офісу.

3.Офісні копіри середнього класу:

- формат оригінала до А2;

- формат копії – до А2.

Швидкість копіювання -15-30 копій формату А4, 10-20 копій формату А3 за хвилину; рекомендований обсяг копіювання – до 10 000 тисяч на місяць.

Призначення: обслуговування потреб офісу середніх розмірів і з великим документообігом, що вимагає якісного оформлення документів – виділення кольором ,масштабування та ін.

4. Копіри для робочих груп:

- формат оригіналу – до А2;

- формат копій – до А2;

Швидкість копіювання – 40- 80 копій формату А4 за хвилину; копіювання з можливістю виділення кольором; рекомендований обсяг копіювання – понад 15 000 копій на місяць.

Призначення : обслуговування потреб великих офісів та бізнес-центрів, великі обсяги копіювання, необхідність брошурування і сортування складних копіювальних робіт.

5.Спеціальні копіювальні апарати. До цієї групи входять кольорові широкоформатні копіювальні апарати, призначені для особливих завдань: копіювання інженерних креслень, кольорових фотографій, виведення на твердий носій зображення з комп’ютера і слайди і т.д.