Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
rob_progr_SP_18.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
11.02.2016
Размер:
301.06 Кб
Скачать

2. Види навчальної діяльності

Курс «Соціальної педагогіки» вивчається протягом трьох семестрів. Перший семестр включає 72 навчальні години. З них лекцій – 18 годин, практичних занять - 16 годин, самостійної роботи – 19 годин, індивідуальної – 19 годин. Передбачаються також такі види навчальної діяльності: консультації (групові та індивідуальні); опрацювання першоджерел, сучасної наукової літератури до курсу; виконання письмових та усних практичних завдань із проблематики курсу.

Лекційні заняття передбачають систематичний, послідовний виклад навчального матеріалу.

Практичні заняття передбачають детальний розгляд студентами окремих теоретичних положень навчального предмета й формування умінь та навичок їх практичного застосування.

Самостійна навчальна робота передбачає різноманітні види індивідуальної колективної діяльності студентів, яка здійснюється ними на навчальних заняттях або дома за завданнями викладача, під його керівництвом, однак без його безпосередньої участі.

3. Форми контролю та критерії оцінки

У процесі вивчення курсу “Соціальної педагогіки” використовується наступні види контролю:

поточний– здійснюється на семінарських заняттях. За змістом він включає такі аспекти: якість засвоєння матеріалу, який охоплюється темою семінарського заняття, та сумлінність студента в роботі семінарсько-практичного заняття;

проміжний – здійснюється на семінарських заняттях. За змістом він має дві цільові функції: перевірка засвоєння студентом систематичних моментів лекцій, які читаються з курсу і стимулювання глибокого вивчення певного обсягу матеріалу курсу (письмова форма);

підсумковий– здійснюється у формі комплексної контрольної роботи, яка охоплює матеріал великої теми або курсу. Оцінки (відмінно, добре, задовільно, незадовільно) детермінуються показниками контролю засвоєння лекцій і всього курсу в цілому.

Шкала оцінювання.

За шкалою ECTS

За національною шкалою

За шкалою навчального закладу

A

«відмінно»

90-100

BC

«добре»

75-89

DE

«задовільно»

60-74

FX

«незадовільно» з можливістю повного складання

1-59

Загальна оцінка відповіді кожного студента є комплексною, вона враховує всі сторони його виступу: теоретичні знання, уміння застосовувати їх у розкритті методик соціально-педагогічної роботи та реалізовувати у практичних завданнях згідно навчального плану спеціальності “Соціальна педагогіка” та вимог освітньо-кваліфікаційного рівня 7.010105 бакалавр.

При оцінюванні відповіді враховується також творчість і якість у розкриті питання.

Оцінка “відмінно” ставиться, коли:

  • студент впевнено відповідає на теоретичне питання білету;

  • демонструє глибокі, міцні, системні знання у розкритті теоретичних основ соціально-педагогічної роботи;

  • студент уміє застосувати набуті знання при виконанні творчих завдань, вміє виявляти та відстоювати особисту позицію;

  • на високому рівні демонструє аналітичні, прогностичні, проективні, рефлексивні, комунікативні вміння та навички, які є необхідними у науковій та практичній роботі соціального педагога.

Оцінка “добре” ставиться за таких умов, коли:

  • студент при відповіді на питання виявляє знання істотних ознак понять, соціально-педагогічних явищ та зв’язків між ними, вміє пояснити основні закономірності явища;

  • на достатньому рівні демонструє аналітичні, прогностичні, проективні, рефлексивні, комунікативні вміння та навички, які є необхідними у науковій та практичній роботі соціального педагога.

Оцінка “задовільно” ставиться, коли:

  • студент не впевнено відповідає на теоретичне питання білету;

  • відтворює основні навчально-методичні знання, проте володіє лише елементарними вміннями;

  • відчуває помітні труднощі при виконанні творчих соціально-педагогічних завдань, втрачає розуміння сутності соціально-педагогічного явища при зміні деяких складових.

Оцінка “незадовільно” ставиться, коли:

  • студент демонструє уривчастість або відсутність знань, плутається у поняттях,прояв знань відбувається лише за допомогою викладача;

  • практичне завдання виконується фрагментарно, характеризується лише початковими уявленнями про предмет дослідження;

  • на недостатньому рівні демонструє аналітичні, прогностичні, проективні, рефлексивні, комунікативні вміння та навички, які є необхідними у науковій та практичній роботі соціального педагога.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]