Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Курсова робота з ОГГ Гінкул Аліни ГРС-303а.docx
Скачиваний:
104
Добавлен:
09.02.2016
Размер:
578.13 Кб
Скачать

2.3 Організація служби харчування

Організація харчування в готелях - один з основних видів доходу. Фактично кожен готель має свій ресторан або кафе, які є одним з підрозділів готельного комплексу.

У кафе при готелі «Юність» в ранкові години, як правило, пропонують обмежений асортимент страв нескладного приготування, можна також організувати обслуговування комплексними сніданками. На сніданок пропонують кисломолочну продукцію, яйця, вершкове масло, ковбасу, сир та іншу гастрономічну продукцію, салати, соки, страви з яєць, каші, сосиски, гарячі напої. В меню є скомплектовані сніданки, страви, що входять до їх складу, не повторюються протягом тижня.

Обслуговування в номерах здійснюється за замовленнями проживаючих у готелях за додаткову оплату.

Спочатку офіціант приносить у номер посуд, скатерку, серветки, мінеральну воду, фрукти і сервірує стіл. Потім приносить або привозить страви в порядку, прийнятому при обслуговуванні. За бажанням замовника офіціант обслуговує його в номері (розкладає страви в тарілки, наливає напої) або йде, повертаючись у визначений час чи по виклику, що забрати посуд і зробити розрахунок.

У готелі «Юність» працюють кафе,літня площадка та бар- де можна скуштувати смачні страви європейської кухні.

У банкетному залі можливе проведення корпоративної вечірки, ділової конференції або сімейного торжества. Готель « Юність» має в своєму розпорядженні власний банкетний зал на 100 посадочних місць, в меню якого представлені страви та напої європейської кухні. Щодня в залі кафе або на літнійверанді сервірується сніданок по системі «шведський стіл». Вартість сніданку не входить у вартість проживання і складає 100 грн.

Для проведення заходів ресторан пропонує зали :

Кафе «Жемчужина»

Інтер'єр в м'яких тонах, відмінний вибір банкетного меню, майстерність наших кухарів і увага до деталей - чудові умови для урочистої вечері або веселої вечірки. Максимальна кількість гостей на банкет - 45 чол., Фуршет або вечірка - до 60 чол. Влітку для гостей функціонує Середземноморська тераса, що вміщає до 100 чоловік. Бар «Панорама»

Унікальний Бар «Панорама» з незабутнім видом на Чорне море і Ботанічний сад. У легкій і невимушеній обстановці Ви зможете провести ділову зустріч, романтичну вечерю, відпочити від суєти буднів за келихом хорошого вина або насолодитися смаком запашної кави.

Також є літня тераса.

2.4 Характеристика і асортимент додаткових послуг в готелі

Для відвідувачів готелю « Юність » відкрито салон краси, тренажерний зал і сауна .

Для дозвілля відкритий більярдний клуб і спортзал. Для гостей діє сауна, фітнес-центр і салон краси. А для зручності функціонує автомобільна парковка і камера схову. До додаткових послуг готелю відносяться: служба пральні, сервіс в номерах, послуги бізнес –центру,хімчистка, послуги по прасуванню одягу, чистка взуття.

У готелі «Юність» можливе проведення бізнес-зустрічей і конференцій, це відмінне місце для проведення корпоративних заходів, зустрічей, презентацій і конференцій. До послуг стильні, обладнані сучасною технікою конференц-зали, названі на честь знаменитих одеських бульварів.

«Французький зал»

Невеликий затишний зал для проведення переговорів, нарад. Площа- 47,1м2.

«Аркадія»

Конференц-зал "Аркадія". Просторе і світле приміщення, розташоване на 14 поверсі готельного комплексу «Юність». Площа-115,2м2 .

«Італьянський зал»

Зал з великими вітражними вікнами і зручними меблями ідеально підходить для проведення семінарів, тренінгів, нарад, презентацій. Площа-87м2.

«Приморський зал»

Зал ідеальний для проведення тренінгів, семінарів, переговорів і ділових зустрічей, які передбачають спілкування у вигляді засідання за круглим столом. Площа-34м2.

Кімната для переговорів

Невелика, але в теж час багатофункціональна кімната, розрахована на проведення ділових переговорів. Площа-23,5м2.

У кожному з цих залів можна провести форум чи конференцію. Столи призначені для набуття форми «П» або фуршетної зони, в тому числі саме там може буде додаткове обладнання дошками та проекторами, для проходження заходів не тільки гостей готелю, а й поза його зоною.

Прямо в холі готелю «Юність » розташовується обмінний пункт, кіоск, де продають сувенірну продукцію, бюро обслуговування, звідки можна відправити повідомлення по факсу в будь-яку країну чи зробити копії з документів.

За бажанням клієнт може замовити сніданок, обід або вечерю з ресторану в номер.

В тому числі клієнт може замовити трансфер за додаткову плату. Стійка регістрації працює цілодобово, тому гість може це зробити у будь-який час.