Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Курсова робота з ОГГ Гінкул Аліни ГРС-303а.docx
Скачиваний:
104
Добавлен:
09.02.2016
Размер:
578.13 Кб
Скачать

4.Оцінювання ринкового потенціалу та рівня конкурентноспроможності готелю «Юність».

4.1. Дослідження ринку готельних послуг в районі розташування готелю «Юність»(аналіз ринку, вивчення потреб у готельних послугах, обсяг поточного і прогнозованого попиту на готельні послуги, його інтенсивність і сезонність. Дослідження факторів, що визначають динаміку попиту. Прогнозування ємності ринку, його кон'юнктури і сегментації. Визначення та обґрунтування цільового сегмента ринку).

Готель «Юність» знаходиться за адресою вул. Варламова, 32, Одеса, 65009, Україна .

Важливою перевагою є його вдале місце розташування - на відстані пішої прогулянки від готелю знаходиться пляж «Аркадія», тому виявити його місце на готельному ринку, можливо, проаналізувавши увесь ринок послуг розміщення в місті.

За своїм туристичним потенціалом Одеська область займає одне з провідних місць в Україні. Особливість економіко-географічного розташування, розвинута транспортна мережа, сприятливі природно-кліматичні умови, наявність пам'яток природи, архітектури, історії і культури, цілющих грязей та джерел мінеральних вод створюють сприятливі передумови для формування високорентабельної туристично-рекреаційної галузі.

В області налічується більше 800 курортно-оздоровчих установ і закладів, які приймають і обслуговують туристів і відпочиваючих, зокрема: близько 30 санаторіїв, 35 пансіонатів і будинків відпочинку, 50 дитячих оздоровниць, 600 баз відпочинку, 120 готельних господарств.

Однак, переважна більшість закладів оздоровлення та відпочинку мають невисокий рівень та асортимент послуг, слабку матеріально-технічну базу, сезонність в роботі .

Для визначення основних конкурентів готелю було застосовано сайт http://www.odessahotels.ru . Основними критеріями були: місце розташування готелю та його категорія (3*).

Відповідно до заданих вимог основними конкурентами готелю «Юність» є:

1.Готельний комплекс «Курортний» (колишній готель «Валентина») 3*.

Одеса, Курортний провулок, 2.

2.Готель «Октябрьська» 3*.

Одеса, вул. Канатна, 31.

3. ОК «Одеса» 3*.

Одеса, Гагарінське плато, 5.

4.2. Аналіз потенціалу готелів-конкурентів, їх маркетингової політики, рівня якості обслуговування, інфраструктури та асортименту додаткових послуг. (Аналіз пропозицій в певному ареалі і їх характеристика).

1.Готельний комплекс економ класу «Курортний» (колишній готель «Валентина») розташований в прибережній частині Одеси, недалеко від найбільшого розважального району - Аркадії. Паркова територія готелю дозволить Вам подихати свіжим повітрям, прогулятися далеко від міського шуму, залишаючись в 5 хвилинах їзди від центру Одеси.

Готель Курортний пропонує своїм гостям 90 номерів з усіма зручностями наступних категорій: Люкс, Напівлюкс, Стандарт. У кожному номері готелю Валентина балкон, туалет, душ або ванна, холодильник, телевізор, телефон. У номерах категорії Люкс і Напівлюкс кондиціонери.

До послуг гостей ресторан, бар, банкетний зал на 200 персон, два малих банкетні зали на 25 персон - «Мисливський зал» і «Рибний зал», оформлених у відповідних стилях, «Російська парна» і «Римська лазня».

Готельний комплекс Курортний вдале місце для проведення різного роду конференцій, семінарів, симпозіумів. 6 обладнаних конференц-залів різної місткості 30, 40, 60 і 250 чоловік, вся необхідна оргтехніка: екран, графопроектор, мультимедійний проектор.

До оплати приймаються кредитні карти Visa Card, Master Card, Euro Card.

Сніданок не включений у вартість номерів і оплачується додатково, за бажанням, 50 грн (USD 3).

2.Готель «Октябрьська» (3 *) розташована в центрі Одеси, на вулиці Канатній, поруч з парком Шевченка. П'ятиповерховий будинок готелю, що є пам'яткою архітектури, побудована в 1909-1910 роках, знаменитим російським архітектором М.І. Линецьким. Розташування готелю зручно як для ділових людей так і для тих хто приїхав до Одеси на відпочинок. За 10-15 хвилин можна пішки дійти і до основних визначних пам'яток Одеси - вулиці Дерибасівській, Приморського бульвару з Потьомкінськими сходами, Театру опери та балету, і через парк до найближчого пляжу Ланжерон, де також розташований одеський дельфінарій Немо.

У готелі Жовтнева 59 номерів різних категорій: 7 двокімнатних номерів Люкс, 7 Напівлюксів, 16 двомісних стандартних номерів, 18 Одномісних Стандартних номерів і 11 номерів другої категорії. Усі номери готелю обладнані телевізорами з кабельним телебаченням, прямим виходом на міжнародний телефонний зв'язок, доступом до інтернету, кондиціонерами, холодильниками, міні-сейфами.

До послуг гостей готелю Жовтневий ресторан-бар з української, російської та європейської кухні, банкетний зал (на 30 осіб), конференц-зал місткістю до 30 осіб, бізнес центр, відкрита парковка і стоянка у дворі готелю, обмін валюти, банкомат, перукарня, сауна, власна пральня, камера схову, індивідуальні сейфи.

Для проведення конференцій, семінарів та тренінгів в готелі Жовтнева використовуються конференц-зал, розташований на 3 поверсі готелю (до 30 осіб), «Червоний зал» ресторану (до 30 осіб), «Круглий VIP зал» ресторану (до 12 осіб), організація кава-брейків, комплексного харчування, банкетів, необхідна оргтехніка, дає можливість поєднувати бізнес і приємний відпочинок в Одесі.

3. ОК "Одеса" (3*)

Готельний Комплекс ОК-Одеса - це сучасний готель, повністю реконструйований в 2012 році. Готель розташований в Аркадії, одному з найпрестижніших районів міста, недалеко від моря (800 м.), за адресою: Гагарінське плато 5, м. Одеса.

Готельний комплекс пропонує своїм клієнтам оновлений номерний фонд, прекрасні конференц-можливості, ресторанний комплекс з банкетними залами, концерт-холл, тренажерний зал, платну парковку.

У готелі ОК «Одеса» 191 комфортабельний номер (7 двокімнатних люксів, 12 напівлюксів, 156 стандартних номерів і 16 номерів економ класу). Стандартні номери можуть бути з двоспальним ліжком - 21 номер, з двома роздільними ліжками - 135 номерів (з них 28 -3х місцевих і 3 номери 4х місцевих). У кожному номері готелю, крім номерів економ класу є кондиціонер, ванна або душ, туалет, телефон, телевізор з кабельними каналами, холодильник, міні-сейф, фен. У номерах люкс і напівлюкс додатково халати і тапочки. За додаткову плату в номерах можливий доступ до Wi-Fi інтернету - 40 грн. (USD 2) в день. Міскість готелю — 446.

Ресторанний комплекс готелю ОК «Одеса» включає в себе лобі бар, ресторан, 4 банкетних зали, місткістю від 20 до 400 осіб, відкриту терасу з панорамним видом і ротондою, що дозволяє провести тут заходу будь-якої складності і характеру від корпоративного фуршету до весілля.

Готель ОК «Одеса» один з лідерів з проведення різних конференцій в Одесі. 8 конференц-залів, місткістю від 20 до 960 чоловік, комплексний сервіс з обслуговування всіх проведених заходів з професійною організацією кава-брейків, бізнес-ланчів, фуршетів, з наданням сучасного аудіо-, відео-, світлового й конференц-обладнання.

До послуг гостей готелю також камера зберігання багажу, сейф на рецепції, безкоштовний Wi-Fi в лобі барі.

Таблиця 2. Порівняльна характеристика готелю «Юність» і готелів-конкурентів « Курортний» , «Октябрьська» , ОК «Одеса».

Показники:

«Юність» 3*

ОК «Одеса»3*

« Курортний» 3*

«Октябрьська» 3*

Категорія номеру,та відповідна ціна (грн):

Люкс

715

Від 1150

660

1000

Напівалюкс

620

Від 890

480

800

Стандарт

400

Від 600

360-380

650

Економ

300

Від 350

-

300

Додаткові послуги:

Ресторан

+

+

+

+

Кафе

+

+

+

+

Конференц зал

+

+

+

+

Сауна

-

-

+

+

Салон краси(перукарня)

+

-

+

+

Обмін валют

-

-

+

+

Послуги з продажу квитків

+

+

+

+

Парковка

+

+

+

+

Вільний Wi-Fi на території готелю

+

+

+

+

Хімчистка

+

+

-

-

Організація трансферу

+

+

+

+

Банкетний зал

+

+

+

+

Факс / Ксерокопіювання

+

+

+

+

Послуги по прасуванню одягу

+

+

+

+

Бізнес-центр

-

+

+

+

Пральня

+

+

+

+

Прокат автомобілів

-

+

-

-

Екскурсійне бюро

+

-

+

+

Фітнес центр

+

+

-

-

Сувенірний магазин

+

-

+

+

Види бронювання:

Телефонне бронювання

+

+

+

+

Бронювання через Internet ресурси

+

+

+

+

Бронювання зі стійки

+

+

+

+

Порівнюючи показники таблиці 2, можна зробити висновок, що при великій кількості різноманітних послуг готель має не найнижчі ціни в регіоні,але і не найвищі. Займає середнє місце в ціновій политиці серед готелів-конкурентів.