Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
EPSTV_metodichka.doc
Скачиваний:
257
Добавлен:
09.02.2016
Размер:
1.96 Mб
Скачать

Завдання для індивідуальної роботи

Скласти своє професійне резюме та трудову угоду під конкретну посаду, яку Ви знайшли у засобах масової інформації, або Вам запропонував роботодавець.

Пункти професійного резюме

1. Особисті дані

Ім'я, прізвище, адреса, телефони, дата народження.

2. Мета

Мета є найважливішою частиною резюме. Якщо у роботодавця немає відповідної вакансії, Ваше резюме ніхто не розглядатиме. В ідеалі мета вашого резюме повинна повністю відповідати тому, що шукає фірма. Серед компонентів, з яких будується ваша мета, можуть бути такі:

  • наведіть повну назву посади, якщо ви її знаєте, але не фантазуйте, якщо не впевнені;

  • надайте вашій меті сенс, зробіть її центром. Все інше у вашому резюме повинно підтримувати і відображати те, що Ви вказуєте як мету;

  • будьте чіткими і не відходьте від мети. Широко сформульовану мету часто розуміють як неготовність кандидата. Уникайте повторів та кліше;

  • якщо це можливо, вкажіть галузь, у якій Ви спеціалізувались;

  • вкажіть також додаткові відомості про Вас, це допоможе визначити, де ваші здібності, знання, навички можна використати максимально ефективно;

  • вкажіть сферу діяльності фірми, в якій Ви хочете працювати;

  • вкажіть навики та вміння, які можуть бути використані у тій роботі, на яку ви претендуєте. Це допоможе вам завоювати репутацію сильного кандидата;

  • все наведене вище має бути сформульованим максимально лаконічно.

3. Досвід роботи

Відомості про навички ви можете включити в інформацію про вашу виробничу діяльність, але інколи непогано виділяти їх окремо. Описуючи основні навички, які можуть бути використані на даній посаді, використовуйте методику "ситуація, дія, результат". Інформацію про досвід роботи розміщуйте у зворотному хронологічному порядку. Зробіть акцент на тому, що вся попередня робота була пов'язана з посадою, на яку ви претендуєте, а навики, які потрібні на майбутній роботі, вивикористовували на попередніх роботах. Якщо це можливо, описуйте попередню роботу як націлену на певний результат.

4. Освіта

Опишіть ступені вашої освіти в зворотному хронологічному порядку. Якщо ви відвідували престижну школу або ВНЗ, зробіть на цьому акцент, виділивши таку інформацію жирним шрифтом. Обов'язково укажіть всі нагороди та премії, які ви одержували, а також основні навчальні предмети, які мають відношення до роботи, на яку ви претендуєте.

5. Додаткова інформація

Кожне слово вашого резюме повинне "працювати" на Вас. Включайте в цей розділ тільки корисну інформацію (знання іноземних мов, вміння працювати на комп'ютері, наявність прав водія, хоббі, стан здоров'я, відсутність шкідливих звичок, позитивні риси характеру тощо)

6. Можливість надання рекомендацій.Вибирайте їх ретельно. Якщо це можливо, попросіть щоб автори зробили їх похвальними. Бажано, щоб у них залишилась копія вашого резюме на випадок, якщо роботодавець захоче з ними зв'язатись.

  1. Дата, підпис.

Супроводжувальний лист до професійного резюме повинен справляти про вас хороше враження, опріч резюме. До листа включайте більш детальну інформацію, яка заслуговує увагу. Використайте ключові фрази з вашого резюме. Пам'ятайте, що ви рекламуєте самі себе.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]