Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Fitopatologiya_ta_entomologiya.docx
Скачиваний:
18
Добавлен:
09.02.2016
Размер:
57.33 Кб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НА НАУКИ УКРАЇНИ

Кіровоградський національний технічний університет

Кафедра загального землеробства

Завдання для проходження технологічної практики

з ентомології та фітопатології

для студентів спеціальності 6.09010101 – агрономія

(відповідно до кредитно-модульної системи навчання)

Затверджено на засіданні кафедри загального землеробства протокол № від

Кіровоград, КНТУ

2015

Завдання для проходження практики з фітопатології та ентомології для студентів спеціальності 6.09010101 – агрономія (відповідно до кредитно-модульної системи навчання)

Укладач Малаховська Валентина Олександрівна, асистент

Практику з фітопатології та ентомології студент проходить протягом чотирьох днів.Метою практики є ознайомлення з методами проведення обліку чисельності та шкодочинності шкідників, і оцінки ураження рослин хворобами. Ознайомлення та вивчення головних хвороб і шкідників сільськогосподарських культур.

Зміст практики

Дні практики

Теми

Номери завдань

1

Методи виявлення та обліку хвороб та шкідників на сільськогосподарських культурах

1

2

2

Хвороби та шкідники зернових колосових, зернобобових культур та кукурудзи.

3

4

3

Хвороби та шкідники ріпаку, цукрових буряків, соняшнику, багаторічних трав

5

6

4

Хвороби та шкідники овочевих та плодових дерев і кущів

7

8

Тема: Методи виявлення та обліку хвороб та шкідників на сільськогосподарських культурах

Завдання 1. Вивчити методи виявлення та обліку ураження сільськогосподарських рослин хворобами. Описати їх в зошиті з практики.

Завдання 2 Вивчити методи виявлення та обліку і оцінки шкодочинності сільськогосподарських рослин шкідниками. Описати їх в зошиті з практики рослин

Джерела інформації:

  1. Облік шкідників і хвороб сільськогосподарських культур/В. П. Омелюта, І. В. Григорович, В. С. Чабан та ін.; За ред. В. П. Омелюти,— К-: Урожай, 1986.— 296 с.

  2. Застосування засобів захисту рослин на основних сільськогосподарських культурах. Методичні рекомендації / Мостіпан Т.В., Курцев В.О., Дзюба Л.П. / Кіровоград: КІАПВ НААН, 2011, — 64.

Форма звіту: реферат з обсягом 5-7 сторінок.

Тема: Хвороби та шкідники зернових колосових, кукурудзи та зернобобових культур.

Завдання 3. Вивчити хвороби зернових колосових, кукурудзи та зернобобових культур. Описати основні хвороби зернових колосових, кукурудзи та зернобобових культур (5-7 на вибір студента, використовуючи додаток А та додаток В). Зарисувати або проілюструвати фото з інтернету.

Завдання 4. Вивчити основних багатоїдних шкідників Вивчити видовий склад шкідників зернових колосових, кукурудзи та зернобобових культур. Описати основних багатоїдних та зернових колосових, кукурудзи та зернобобових культур(5-7 на вибір студента, використовуючи додаток А та додаток С). Зарисувати або проілюструвати фото з інтернету.

Джерела інформації:

  1. Дудник А. В. Сільськогосподарська ентомологія : навчальний посібник /А. В. Дудник. — Миколаїв : МДАУ, 2011. — 389 с.

  2. Тимченко В.Й., Єфремова Т.Г. Атлас шкідників та хвороб овочевих, баштанних культур і картоплі.-2-ге вид., доп. і перероб.-К.:Урожай.-1982.-176 с., іл..

  3. Пересипкин В.Ф.Сельскохозяйственная фитопатология. 4-е.изд., пераб. И доп. – М.-: Агрометеоиздат, 1990. – 480 с.,(24) л. ил.:. – (Учебники и учеб. пособия для студентов высш. учеб. заведений).

Тема: Хвороби та шкідники ріпаку, цукрових буряків, соняшнику, багаторічних трав

Завдання 6. Вивчити хвороби ріпаку, цукрових буряків, соняшнику, багаторічних трав. Описати основні хвороби ріпаку, цукрових буряків, соняшнику, багаторічних трав 5 на вибір студента, використовуючи додаток А та додаток В.Зарисувати або проілюструвати фото з інтернету.

Завдання 7. Вивчити шкідників ріпаку, цукрових буряків, соняшнику, багаторічних трав. Описати основних шкідників ріпаку, цукрових буряків, соняшнику, багаторічних трав на вибір студента, використовуючи додаток А та додаток С. Зарисувати або проілюструвати фото з інтернету.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]