Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
матеріали по Управління в КВС.doc
Скачиваний:
40
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
1.32 Mб
Скачать

Порядок здійснення контролю

У кожному структурному підрозділі органу, установи виконання покарань складається і періодично поновлюється перелік законодавчих та інших нормативно-правовнх актів, що регламентують їх діяльність, рішень вищих органів державної влади й управління, наказів та рішень колегії Департаменту, виконання яких розраховано на тривалий термін.

Інформація, що міститься у переліку, є основою при здійсненні контрольних функцій і враховується при плануванні роботи служб.

При надходженні контрольного документа начальники служб стислою резолюцією на ньому чітко визначають його виконавців і встановлюють строки, порядок і спосіб його реалізації, особисто беруть на контроль його виконання.

Після розгляду керівником контрольний документ передається з додержанням встановленого порядку його проходження працівникові, призначеному для здійснення контрольних функцій, який бере його на облік і потім через управління справами (канцелярію) направляє безпосередньому виконавцю.

Контроль за ходом і строками виконання взятих на облік контрольних документів може здійснюватися в різних формах, у тому числі з використанням персонального комп'ютера.

У Департаменті на кожний контрольний документ, взятий на облік, складається контрольна картка (містить дату, номер документа, короткий зміст доручення, термін виконання), яка вручається виконавцю. До закінчення терміну виконання контрольна картка з підписом відповідного керівника про дозвіл зняти питання з контролю повертається до управління справами або штабу (в залежності від того, хто здійснює контроль) для зняття документа з контролю.

Якщо на виконання контрольного документа підготовлено відповідь, що надсилається у вищі органи державної влади або інщі міністерства, відомства та організації, на контрольній картці ставиться вихідний номер і дата підписання виконаного документа.

Відповідальність за своєчасне і в повному обсязі виконання контрольного документа несе служба (посадова особа), яка вказана у резолюції керівника першою (організатор виконання).

Контрольний документ повинен бути виконаний у строк, визначений керівником, який його розглянув. Якщо в резолюції і в самому документі строк не зазначено, то він виконується у максимально стислі строки, але не більше одного місяця. Звернення народних депутатів України виконуються у десятиденний сірок, якщо Верховною Радою України не передбачені інші терміни. Строки виконання подань прокуратури, скарг і заяв громадян визначаються чинним законодавством.

Документ вважається виконаним лише тоді, коли прийнято рішення з усіх поставлених у ньому завдань і питань, про що письмово або усно

поінформовано автора резолюції, а також повідомлено службу або особу, яка здійснює контроль.

У разі продовження строку виконання документа, що перебуває на контролі у Голови Департаменту або його заступників, керівником заінтересованої служби за три дні до закінчення визначеного терміну виконання подається ка їхнє ім'я мотивований рапорт. Про прийняте ними рішення повідомляється управління справами (секретаріат, канцелярія) або штаб (аналітичний підрозділ).

Зняти з контролю документ має право тільки посадова особа, яка встановила строки його виконання, або особа, яка тимчасово виконує її обов'язки.

Штаб (аналітичний підрозділ), управління справами (канцелярія) аналізують стан виконавської дисципліни і доповідають голові Департаменту (начальнику територіального органу управління Департаменту, установи) відповідні пропозиції щодо її поліпшення.

У разі систематичного порушення виконавської дисципліни з боку окремих посадових осіб або якщо через невиконання (несвоєчасне виконання) поставленого завдання виникли негативні наслідки, після вивчення письмових пояснень відповідальних за виконання документів, заходів, готується проект наказу про притягнення винних до дисциплінарної відповідальності.

Керівники галузевих служб органів і установ виконання покарань систематично аналізують стан виконавської дисципліни у підпорядкованих підрозділах і вживають вичерпних заходів щодо належного виконання поставлених завдань.

Висновок

Отже, формування та вибір цілей є початковим пунктом управ­ління. Будь-який вид управління тим і відрізняється від управління в технічних та біологічних системах, що вплив суб'єкта управління на об'єкт відбувається насамперед шляхом визначення мети діяльності. Формування цілей та завдань управління виходить із глибокого та всебічного аналізу розвитку суспільства, його конкретної сфери та певної системи. Управління втілюється в системі цілей: перспективних і теперішніх, організаційно-технічних та соціально-економічних, господарчих, галузевих, регіональних. При цьому воно поклика­но планувати, організовувати, координувати, стимулювати, конт­ролювати діяльність колективів та окремих людей, спрямовану на досягнення поставлених цілей. Мета є найважливішою характеристикою процесу управ­ління, його змістом. Власне задля досягнення певних цілей і здійснюється процес управління. Оскільки змістом управлін­ня є його мета, остільки зміст цілей управління становить його сутність. Цільове управління має два основних аспекти: методологіч­ний та організаційний. Перший зводиться до методологічного ви­значення, вибору і поставлення цілей та побудови дерева цілей. Другий — до організаційної перебудови системи управління, приведення її у відповідність до вибраної мети або перебудови існуючої системи управління, пристосування її до поставленої мети. Основним аспектом є методологічний, оскільки зміст мети визначає організацію цільового управління. До основних функцій управління відносяться такі основні види управлінської діяльності, як аналіз, прогнозування, планування, організація, регулювання та контроль.

ТЕМА №. Методи та принципи управління

Вступ

1. Поняття та класифікація методів управління.

2.Пізнавально програмуючі методи управління.

3.Організаційно регулюючі методи управління

4. Поняття та закономірності формування принципів управління.

5. Класифікація та характеристика принципів управління.

Висновок