Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Sdano_Lysenko_BF_prezentatsiya_strichki.docx
Скачиваний:
89
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
2.42 Mб
Скачать

1.2.Описання інтер’єру торгівельної зали ресторану готелю «Рів’єра»

Дизайн інтер’єру  специфічний ряд проектної діяльності, що об'єднує художньо-предметне мистецтво і науково обґрунтовану інженерну практику у сфері індустріального виробництва. Дизайнерська ідея ресторану готелю «Рів’єра» полягає у відтворенні духу французької рів’єри з її вичурністю та водночас елегантністю.

Банкетний зал ресторану готелю «Рів’єра», що находиться на другому поверсі вирішено у пастельних та вишневих тонах, що розбавлені світлою підвісною стелею із вмонтованими лампами, що забезпечують штучне освітлення у вечірній період роботи ресторану. Окремий елемент освітлення – декоративні люстерка, що забезпечують верхнє точкове освітлення. Підлога залу – декоративна плитка світло-вишневого кольору. В залі розташовані столи прямокутної форми чотирьох- та двомісцеві, скатертини і серветки – білого кольору, стільці – поєднання світлого каркасу та пуфів вишневого кольору.

Важливим елементом інтер'єра приміщень для обслуговування споживачів у банкетному залі ресторану є освітлення. Заплановано, що штучне освітлення в приміщеннях кафе виконуватиме утилітарну й естетичну функції. Утилітарна функція визначається гігієнічними нормами, що забезпечують нормальну зорову працездатність людини. Естетична функція визначається архітектурно-художніми вимогами. Штучне освітлення виявляє і підкреслює внутрішній простір і систему організації приміщень, комфортність інтер'єру, забезпечує єдність стилістичного вирішення за допомогою форм світильників і їхнього світлорозподілу.

Освітлення впливає на зорову оцінку інтер'єру – сприйняття його просторового і планового вирішення. Роль світла як художнього засобу особливо велика в архітектурі інтер'єра настільки складного комплексу, якими є приміщення громадського призначення підприємств ресторанного господарства .

Особливе значення для художньої і психологічної оцінки штучного освітлення у банкетному залі ресторану готелю «Рів’єра» мають такі фактори, як насиченість приміщення світлом, яскравість поверхні та її розподіл. Різні варіанти насиченості світлом і розподілу яскравостей надають приміщенню залу індивідуальний характер, завдяки чому інтер'єр може сприйматися при природному та штучному освітленню по-різному.

Звичайно, кольорове рішення є також надзвичайно важливим елементом у проектуванні закладу. Так, з огляду на те, що основною ідеєю є створення максимально комфортного для сприйняття споживачів оздоблення інтер’єру, було використано саме теплі пастельні та вишневі кольори.

В банкетному залі передбачено використання щільних завіс, що ізолюють приміщення проектованого закладу від різних зовнішніх впливів. Колір щільних завіс, їхня фактура і малюнок підібрані з урахуванням усієї композиції інтер'єру, а також розмірів приміщення і завіс і вирішені у комбінації світло-бежевих та вишневих кольорів.

Насамкінець варто відзначити, що загальна ідея оздоблення інтер’єру спрямована на те, щоб клієнт почував себе затишно та комфортно під час проведення тих чи інших урочистостей у залі.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]