Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
hj,jnf.doc
Скачиваний:
45
Добавлен:
06.02.2016
Размер:
419.33 Кб
Скачать

2.1. Котлета натуральна, відбивна

Про користь курячого м’яса знають все. Воно низкокалорийно і легко засвоюється організмом. Страви з курки рекомендуються для дієтичного та дитячого харчування. Кур смажать, варять, запікають у духовці, порційними шматками і цілком. А можна з курячого фаршу приготувати котлети, рецепт яких відносять до XIX століття і по одній з легенд пов’язують з ім’ям шинкарки з Торжка Дар’ї Пожарською. Котлети з курячого м’яса і хліба так і називають: пожарські.

Вам знадобиться

- 400 г курки (м’якоть); - 100 г черствого білого хліба; - 0,5 склянки молока або вершків; - 10-20 г внутрішнього курячого жиру; - 30 г вершкового масла; - 100 г черствого білого хліба для панірування; - 40 г топленого масла; - Сіль.

Для приготування котлет Пожарський треба з курячої тушки зняти шкіру і відокремити м’якоть від кісток. Для цього розморожену або охолоджену курку добре помийте і обсушіть рушником або серветкою. Зробіть надріз на шийці і грудях і дуже акуратно, починаючи з шиї до крилець, відокремлюйте шкіру від м’яса. Перережьте зсередини сухожилля і продовжуйте знімати шкіру разом з крильцями і далі тягніть по тушці вниз до ніжок. У місцях суглобів зробіть розрізи по хрящів і зніміть шкіру до кінця. Потім відокремте м’якоть від кісток.

Внутрішній жир поріжте на шматочки і пропустіть разом з курячим м’ясом через м’ясорубку з дрібними гратами. Черствий білий хліб замочіть в молоці або вершках хвилин на десять і додайте до фаршу що вийшло. Гарненько все перемішайте і пропустіть через м’ясорубку вдруге. Посоліть, додайте розм’якшене вершкове масло, перемішайте і ретельно збийте фарш.

Відбивна з птиці

Куряча грудка — 700 г; - Печериці — 400 г; - Сир твердий — 100 г; - Цибуля ріпчаста — 2-3 шт. - Яйце — 2 шт. - Молоко — 0,5 ст.; - Борошно — 3 ст.л.; - Масло рослинне — 100 гр.; - Лимон — 0,5 шт. - Часник — 3-4 зубчики; - Сіль; - Перець.

Інструкція

Промийте курячу грудку і розріжте її вздовж на тонкі пластини. Шматочки повинні бути порційними. Не робіть їх занадто тонкими, щоб не пошкодити їх цілісність під час відбиття.

очистіть часник і видавіть на куряче філе. Потім накрийте його плівкою і відбивайте спеціальні молоточком, щоб м’ясо після приготування було м’яким і ніжним. А часник додасть йому пікантний смак і гостроту.

Посоліть і поперчіть за смаком відбиті шматочки. Збризніть їх соком половинки лимона і залиште хвилин на тридцять.

Промийте шампіньйони і наріжте тонкою соломкою.

Лук потрібно також порізати тонший.

Розігрійте сковороду, налийте в неї масло. Злегка підсмажте на ній гриби і цибулю. Трохи посоліть і поперчіть.

розбийте гарненько яйця і злегка посоліть. Підігрійте злегка молоко і влийте у збиті яйця. Просійте борошно. Додавайте туди ж, постійно розмішуючи, щоб не було грудочок.

Розігрійте гарненько іншу сковороду. Налийте в неї рослинного масла і приступайте до смаження відбивних.

Вам потрібно спочатку умочити їх в приготоване тісто (воно не повинно бути густим), а потім викладайте відбивні на сковороду. Обсмажуйте з одного боку хвилин п’ять. Чи не перетримаєте, щоб м’ясо не стало сухуватим.

Коли ви перевернете шматочок, викладіть на іншу сторону підсмажені печериці з цибулею невеликою гіркою. Зверху трохи полийте тестом. Засмажувати під кришкою хвилин п’ять — сім до готовності.

тріть на крупній тертці сир твердих сортів. Посипте їм відбивні, закрийте кришку і потримайте на вогні ще пару хвилин, щоб він розплавився і закрив їх, як шапочкою.

Подавати відбивні з курки можна як в гарячому вигляді. Але й остигле це блюдо буде досить смачним. Дуже добре поєднуються вони з відварним рисом або картоплею, а також зеленню або свіжими порізаними овочами

Головний секрет Пожарський котлет полягає в паніровці. Для неї поріжте черствий білий хліб на дрібні кубики (приблизно по 0,5 сантиметра) і підсушіть їх на сковороді або в духовці. Можна обсмажити на невеликій кількості топленого масла. Потім сформуйте з фаршу котлети (робити це треба вологими руками) і добре обваляйте в підготовлених кубиках хліба. Розігрійте на сковороді топлене масло і обсмажте котлети з двох сторін протягом чотирьох-п’яти хвилин, поки не утвориться злегка підрум’янена скоринка. Потім сковороду з котлетами поставте хвилин на п’ять в духову шафу або зробіть слабкий вогонь, накрийте сковороду кришкою і залиште котлети на деякий час на плиті.

Перед подачею на стіл готові пожарські котлети укласти на блюдо і полийте розтопленим маслом. На гарнір до них добре підійдуть овочі: зелений горошок, квасоля, цвітна капуста, попередньо зварені й заправлені олією, а також смажену картоплю.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]