Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
hj,jnf.doc
Скачиваний:
45
Добавлен:
06.02.2016
Размер:
419.33 Кб
Скачать

3. Приготування напівфабрикатів

Напівфабрикати повинні мати правильну форму, бути рівномірно запанірованими, без тріщин і ламаних країв.

Філе натуральне без шкіри і поверхневої плівки, сухожилки перерізані в двох-трьох місцях, плечова кістка зачищена від м'якоті 3-4 см завдовжки з обрубаною частиною гомілки. Маса кісточки 5 г. Всередині напівфабрикату може бути миле філе або 1-2 шматочки м'якоті іншого філе. Форма філе овальна. Колір від блідо-рожевого до рожевого, запах властивий свіжому курячому м'ясу, консистенція щільна, пружна.

Філе паніроване відповідає тим вимогам, що й філе натуральне, але його по­верхня повинна бути вкрита рівним шаром білої паніровки, яка не відстає і не зволожена.

Котлети по-київськи мають форму валика, філе куряче фаршироване — фор­му груші, а філе індички фаршироване — півмісяця. На поверхні рівний шар білої паніровки.

Котлети січені - овально-сплющеної форми, поверхня рівномірно запанірована, без тріщин, ламаних країв, консистенція м'яка, запах властивий якісному м'ясу.

Напівфабрикати зберігають при температурі не вищій за 6 °С. Оброблені туш­ки укладають залежно від виду в металеві ящики або лотки в один ряд. Зберігають при температурі від 0 до 4 °С не більше 36 год.

Філе натуральне паніроване і вироби з котлетної маси укладають під кутом 30°, а котлети фаршировані — в один ряд, котлетну масу — на лотки шаром 5-7 см. Паніровані котлети зберігають до 24 год, січені вироби — 12, субпродукти, супові набори і кістки — до 18 год.

Птицю натремо борошном і опалі. З боку спинки роблять надріз шкіри на шийці, далі шкіру відігніть і відрубав шию по останньому шийного хребця. Якщо тушка використовується повністю, шкіру залишимо: нею закриємо горловий отвір. Кінці крил у птахів відрубали по ліктьовий суглоб, а ніжки? нижче пяточного суглоба на 1 см. Після теплової обробки потовщення пяточного суглоба висівки повністю. Випотрошивши птицю через розріз на черевці. Тушку помиємо і обсушимо. Для зняття філе оброблену птицю укладемо спинкою на обробну дошку, надрежем шкіру в Пашка, відігніть ніжки в суглобах і знімемо шкіру з кільової частини. Птицю повернемо шийкою до себе, підріжемо м'якоть по виступу грудної кістки, перерубав кісточку-вилку і зріжемо спочатку одне філе з кісточкою ЛТЩМШОПК, а далі? інше. Зняте філе складається з двох шарів м'язів? великого (зовнішнього) з ЛТЩМШОПК кісточкою і малого (внутрішнього). Мале філе відділимо від великого і зачистимо. Від великого філе відокремимо кісточку-вилку, зачистимо ЛТЩМШОПК кісточку й висівки від неї потовщену частину. З філе зріжемо плівки. У великому філе роблять поздовжній розріз м'якоті, розгорнемо її по обидві сторони від розрізу і в декількох місцях перерізають поздовжнє сухожилля. З малого філе витягнемо поздовжнє сухожилля, далі м'якоть відіб'ємо. При виготовленні натуральної котлети мале філе вставимо в розріз великого і злегка відіб'ємо, вирівнюючи поверхню. Для шніцеля у великого філе відріжемо ЛТЩМШОПК кісточку, перерізають сухожилля і відіб'ємо м'якоть, зверху покладемо відбите мале філе. Краї великого рівномірно підгинають до центру, закриваючи мале філе, і відіб'ємо, надаючи виробу рівну овальну форму. 

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]