Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
hj,jnf.doc
Скачиваний:
45
Добавлен:
06.02.2016
Размер:
419.33 Кб
Скачать

1.2 Фарширування порційне

Фарширована куряча грудка «кордон-блю»  Гриби, цибулю і часник очистити, дрібно нашаткувати, обсмажити на рослинному маслі.  Шинку та солоні огірки нарізати дрібними кубиками. Змішати грибами, цибулею і часником. Додати січену зелень і гірчицю.  Філе курки вимити, розрізати навпіл, прорізати в кожному шматку ножем «кишеньку». Начинити філе підготовленим фаршем.  Обмакнуть фаршироване куряче філе спочатку в молоко, потім запанірувати в борошні і сухарях.  Обсмажити підготовлене філе на сковороді в рослинному маслі до готовності. 

Найменування сировини 

Маса брутто (г) 

Маса нетто (г) 

Куряче філе 

222 

80 

Гриби (шампіньйони)

38 

20 

Цибуля ріпчаста 

12 

10 

Часник 

Гірчиця 

Огірки солоні 

Зелень 

Шинка 

11 

10 

Масло рослинне 

Сухарі 

Борошно 

Молоко 

Перець 

Сіль 

Рулети з курячих грудок з грибами  Сир натерти на крупній тертці і змішати з подрібненим горіхом. Печериці підсмажити разом з цибулею до золотистого кольору. Курячі грудки вимити, обсушити і відбити. Посолити і поперчити за смаком. Викласти на середину кожної грудки гриби з цибулею, загорнути її рулетом, скріпити краю зубочистками або перев'язати ниткою.  Викласти у воду, дати закипіти і витягнути. Перекласти на змащене маслом деко, посипати сиром з горіхами і запікати в духовці при 200 С 20 хв. 

Найменування сировини 

Маса брутто (г) 

Маса нетто (г) 

Куряче філе 

332 

140 

Цибуля ріпчаста 

12 

10 

Вершки 

10 

10 

Волоські горіхи 

Сир 

5,4 

Масло рослинне 

Масло вершкове 

Перець 

Сіль 

Відварені рулетики з курки з омлетом  Знадобляться 3 великих стегенця. Їх потрібно акуратно звільнити від кісток, намагаючись не пошкодити шкірку. Кістки з залишками м'яса залити холодною водою і зварити трохи бульйону - приблизно пів-літри. Приготувати омлет. Для цього змішати в посуді 4 яйця, 250 г майонезу, дрібно нарізану головку часнику і зелень петрушки.  Випекти три омлетную млинця.  На лист целофану для запікання викласти м'ясо курки шкіркою вниз, посолити, поперчити, укласти омлет і акуратно і тугенько згорнути рулет.  Подвернуть краю целофану і перев'язати ниткою.  Отримані рулети акуратно завантажити в киплячий бульйон і варити протягом години.  Остудити в бульйоні, потім перекласти на блюдо під гніт і охолодити.  Перед подачею нарізувати. 

Найменування сировини 

Маса брутто (г) 

Маса нетто (г) 

М'ясо куряче 

222 

80 

Яйце 

40 

Майонез 

25 

25 

Зелень 

Часник 

Перець 

Сіль 

Курячий рулет з беконом та плавленим сиром  Шматочки філе злегка відбити, посолити, поперчити. На кожен шматочок покласти скибочку бекону. Змастити плавленим сиром. Сверуть все це в рулет. Рулет заколоти дерев'яною зубочисткою. Викласти рулети на деко або лоток, скропити рослинним маслом. Запікати в духовці при температурі 200. Час запікання - 20-25 хв 

Котлета з філе курки, фарширована печінкою  Ці котлети підготувати так само, як описано вище. Фарш приготувати з суміші густого молочного соусу навпіл з печінкою, приготовленої, як для паштету. У фарш додати сирий яєчний жовток, відварені рубані печериці, сіль і перець. Обробити фарш на шматки вагою по 40 г , Надавши їм сплющену грушоподібну форму.  Сформовані котлети посолити, змочити в яйці і запанірувати у крихтах білого хліба, надаючи котлеті овальну форму. Смажити котлети в дрібному сотейнику або на чавунній сковороді з маслом і досмажити в духовці.  При подачі котлету покласти на блюдо, полити олією і гарнірувати картоплею (соломкою) і кошиками з прісного або листкового тіста, наповненими горошком з морквою.  Окремо подати соус з мадерою. 

Найменування сировини 

Маса брутто (г) 

Маса нетто (г) 

М'ясо куряче 

222 

80 

Соус молочний 

15 

15 

Печериці 

10 

Яйце 

1 / 2 

20 

Фарш із печінки 

15 

15 

Масло вершкове 

20 

20 

Перець 

Сіль 

1.3 фарширування рубаних напівфабрикатів  Котлета фарширована сиром  М'якоть курки пропустити через м'ясорубку два рази, посолити і перемішати. Сформувати котлети, усередину кожної вклавши по скибочці сиру, змочити у яйцях, обкачати в сухарях і обсмажити на вершковому маслі. Довести до готовності в духовці. 

На гарнір подати відварний рис, свіжі овочі. Оформити зеленню.  Котлети курячі «Ласощі»  Філе пропустити через м'ясорубку, посолити, поперчити і добре вимішати з молоком, відбити. Приготувати фарш. Попередньо замочені гриби відварити, дрібно нарізати і змішати з обсмаженою цибулею. М'ясну масу розкотити на 4 тонких шару, на середину кожного покласти фарш і сформувати котлети. Змочити їх в збитому яйці, запанірувати в сухарях і підсмажити. Гарнірувати картоплею, капустою, огірками, яблуками. 

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]