Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
OKR_Bakalavr.doc
Скачиваний:
12
Добавлен:
06.02.2016
Размер:
162.82 Кб
Скачать

Дисципліна: «Нарисна геометрія»

“Нарисна геометрія” є однією з дисциплін фахового циклу підготовки спеціалістів з дизайну. Нарисна геометрія є розділом геометрії, в якому просторові фігури вивчаються за допомогою зображення їх графічних моделей на площині. Ці рисунки при максимальній простоті й точності мають нести інформацію про форму та розмір орігіналу.“Перспектива” є розділом нарисної геометрії у підготовці спеціалістів з дизайну. Мета курсу полягає у відпрацюванні техніки побудови і засвоєнні правил читання рисунків, оволодінні навичками розвязування геометричних задач, геометричного моделювання форм предметів за даними умовами, а також оволодінні методами побудови перспективних зображень тривимірних обєктів.

Основними завданнями курсу є: формування у студентів просторових уявлень у контексті сприйняття параметрів тривимірного простору і геометрії елементів, що його наповнюють.

Студенти повинні вміти будувати прямокутні проекції та перспективне зображення найпростіших геометричних фігур, просторові зображень площин, фігур та кривих поверхонь, а також складних просторових композицій для їх використання в реальному проектуванні.

Студенти повинні знати методи побудови прямокутних проекцій та перспективних зображень предметів різної форми; культуру графічного представлення результатів проектування; характер естетичного впливу якості графічних побудов на формування смаку замовника майбутньої проектної документації; особливості сприйняття форм обєктів через графічні побудови.

Базовими дисциплінами для вивчення нарисної геометрії є креслення, інженерна графіка, рисунок, основи композиції.

Програмою курсу передбачено читання лекцій та проведення практичних занять, самостійне опрацювання теоретичного матеріалу та виконання графічних робіт відповідно до робочої програми з метою його засвоєння на основі рекомендованої літератури і вдосконаленні техніки побудови перспективних і аксонометричних зображень.

Формою підсумкового контролю вивчення дисципліни є екзамен у другому семестрі, допуск до яких здійснюється за результатами навчальних досягнень студентів у відповідності із системою оцінювання знань, яка враховує якість аудиторної роботи, позааудиторної самостійної роботи та модульних контрольних робіт.

Дисципліна: «Основи ландшафтного дизайну»

Ландшафтний дизайн як напрям творчої діяльності. Спеціальна термінологія. Основні об`єкти і специфіка ландшафтного дизайну. Зв`язок з іншими дисциплінами. Стилі планування об`єктів.

Становлення основних типів ландшафтних об`єктів, їх стильові та функціональні характеристики. Сучасні підходи до типології об`єктів ландшафту. Класифікація об`єктів міського ландшафту. Фактори, що впливають на формування ландшафтних об`єктів.

Рельєф, клімат, водна поверхня, грунти, рослинний покрив як компонент ландшафту. Добір рослинного матеріалу. Біологічна сумісність деревних рослин. Прийоми використання рослинного матеріалу. Садово-паркові споруди з використанням води. Геопластика як перспективніший напрям у ландшафтній архітектурі. Малі архітектурні форми і їх використання на об`єктах ландшафтного дизайну. Візуальна комунікація і її значення.

Класифікація садово-паркових ландшафтів. Створення лісових, паркових, лучних, альпійських, регулярних і садових ландшафтів на різних об`єктах ландшафтного дизайну. Характерні особливості формування композиційних елементів в ландшафтах.

Колористика в ландшафтному дизайні. Колір у розробці композиційних елементів об`єктів дизайну. Основні колірні характеристики деревних і квітково-декоративних рослин. Символіка кольору деревних і квіткових рослин.

Графічні прийоми зображення об`єктів ландшафтного дизайну. Особливості формування і психологія сприйняття елементів природного середовища. Композиційні прийоми проектування ландшафтних об`єктів. Особливості створення малого саду. Композиція рослинного матеріалу. Нормативна база проектування об`єктів ландшафтного дизайну.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]