Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
OKR_Bakalavr.doc
Скачиваний:
12
Добавлен:
06.02.2016
Размер:
162.82 Кб
Скачать

Дисципліна «Інформаційні технології в дизайні»

Дисципліна «Інформаційні технології в дизайні» є однією з професійно орієнтованих дисциплін, що формують програму підготовки фахівців спеціальності «Дизайн середовища». Курс базується на практичних напрацюваннях комп’ютерної графіки, сприяючи формуванню світогляду в галузі дизайну взагалі.

Мета курсу – підготовка теоретичної і практичної бази для подальшого поглибленого вивчення комп’ютерної графіки, освоєння та використання її технічних можливостей у професійній діяльності. та оволодіння її виражальними засобами задля самостійного втілення творчих задач.

В результаті вивчення дисципліни студент повинен знати:

  • визначення спеціальних термінів з дисципліни;

  • основи професійної етики в інформаційному середовищі;

  • особливості цифрового уявлення інформації в сфері культури;

  • призначення і основні можливості програмного забезпечення для редагування графічних форматів;

  • методи створення об’єктів комп’ютерної графіки та їх перетворення;

  • загальну послідовність роботи з прикладним програмним забезпеченням;

  • оволодіти стійкими навичками користування прикладним програмним забезпеченням;

  • прагнути до самостійного формулювання та вирішення творчих задач;

  • використовувати набуті знання для подальшого поглибленого опанування комп’ютерними технологіями.

Дисципліна: «Конструювання»

Дисципліна „Конструювання ” належить до професійно орієнтованих дисциплін, мета яких забезпечити підготовку фахівців зі спеціальності „Дизайн середовища”. Матеріал курсу тісно пов’язаний із дисциплінами образотворчого, мистецького та інженерно-технічного циклів.

Основою концептуально-методологічної моделі дисципліни є спрямованість процесу навчання відповідно до фактичного рівня соціально-культурних потреб суспільства, виконання конструктивних рішень будівель різного призначення з використанням сучасних тенденцій розвитку будівельних та конструктивних систем житлового середовища та їх конструктивних елементів.

В цілому, змістовність теоретичного і практичного курсів дисципліни «Конструювання» базується на 5 розділах, що визначають поняття терміну «конструювання» як процесу проектування гармонійного, естетично організованого середовища життєдіяльності людини, що відповідають сучасним стандартам якості, безпеки та довговічності в тому числі:

  • загальні вимоги до конструювання будівель;

  • конструювання малоповерхових будівель,;

  • конструювання багатоповерхових будівель;

  • особливості проектування громадських будівель з використанням великопрогонних покриття;

  • основні питання будівельної фізики для вирішення дизайнерських задач при проектуванні будівель різного призначення .

Теоретичний курс дисципліни «Конструювання» спрямований на поглиблене засвоєння конструкторських рішень щодо проектування об’єктів життєдіяльності людини, принципів та прийомів конструювання як окремих несучих та огороджувальних елементів, так і всієї будівлі в цілому, а також вирішення питань щодо міцності, жорсткості та стійкості конструкцій та будівлі в цілому. Дисципліна сприяє засвоєнню методологічного підходу до використання досягнень архітектурно-будівельної науки та практиці при проектуванні сучасних будівель; рішенню задач, пов’язаних з розвитком конструкторського мислення у студентів; формування архітектурно-конструктивних знань та вмінь, які необхідні для професійної діяльності; підвищення загальної компетенції в галузі дизайну. Завдання дисципліни – вивчення та використання наукових і технічних знань щодо конструювання елементів середовища, будівель та споруд, визначення архітектурно-конструктивної основи будівель і споруд предметно-просторового середовища; засвоєння методики проектування елементів з урахуванням силової роботи конструкцій в оболонки будівлі.

Викладання практичного курсу навчальної дисципліни «Конструювання» базується на виконанні навчальних курсових завдань і проектів, тематика яких узгоджується з основними розділами фахової підготовки за спеціальністю і передбачає послідовне оволодіння знаннями і навичками проектування, визначенні конструктивних та будівельних систем будівель, конструктивних та об’ємно-планувальних елементів будівлі, оволодінні технічними засобами проектно-графічного зображення та відповідає навчальному плану.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]