Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
OKR_Bakalavr.doc
Скачиваний:
12
Добавлен:
06.02.2016
Размер:
162.82 Кб
Скачать

Дисципліна «Декоративна дендрологія, квітникарство, газони»

Дисципліна «Декоративна дендрологія, квітникарство, газони» є однією з професійно-орієнтованих дисциплін, включених до програми підготовки фахівців спеціалізації «Дизайн середовища». Курс базується на теорії і практиці ботаніки, морфології і систематики рослин, географії, ґрунтознавства, ландшафтної архітектури, садово-паркового будівництва тощо. Вивчення дисципліни тісно пов’язане із матеріалом навчальних курсів «Дизайн-проектування», «Проектування зимових садів», «Фітодизайн».

Основною метою курсу є вивчення морфологічних, еколого-біологічних, декоративних особливостей дерев, кущів, квітів, злакових трав, прийомів їх використання у зовнішньому і внутрішньому середовищі. Завдання дисципліни «Декоративна дендрологія, квітникарство, газони» - ознайомлення з видовим складом деревних рослин, ліан, їх використанням в основних елементах композицій інтер’єру і екстер’єру; видовим складом злакових рослин для створення газонів; вивчення асортименту квітково-декоративних рослин, їх біологічних властивостей і декоративних якостей, принципів застосування; з’ясування особливостей формування композиційних рішень з декоративних рослин; набуття навичок використання основних груп деревних, квітково-декоративних рослин у ландшафтному дизайні.

Практичні заняття спрямовані на набуття навичок роботи з видовим складом деревних і квітково-декоративних рослин та їх використання при проектуванні різних об’єктів середовища.

Важливе місце в дисципліні відводиться самостійній роботі студентів.

Дисципліна «Фітодизайн»

Дисципліна «Фітодизайн» є однією з професійно-орієнтованих дисциплін, включених у програму підготовки фахівців спеціалізації «Дизайн середовища». Матеріал курсу базується на теоретичних напрацюваннях і практиці ландшафтної архітектури і дизайну, озеленення інтер’єру, фіто ергономіки, декоративної дендрології, квітникарства, а також технологічних дисциплін.

Метою курсу є ознайомлення студентів з вимогами до підбору декоративних рослин для побудови флора - і фіто-композицій при озелененні інтер’єрів та зимових садів. Завдання дисципліни «Фітодизайн» - засвоєння теоретичних знань курсу; вивчення груп рослин для озеленення інтер’єрів, екологічної організації внутрішнього середовища, біоекологічних і декоративних характеристик рослин, набуття навичок з формування флора - і фіто-композицій для створення проектів фіто зон, розробки ескізів композиційних прийомів оформлення інтер’єрів, догляду за рослинами.

Вивчення дисципліни тісно пов’язане із матеріалом навчальних курсів «Дизайн-проектування», «Проектування зимових садів», «Дендрологія, квітникарство, газони», «Основи ландшафтного дизайну».

Виконання практичних завдань здійснюється на основі теоретичних знань. При виконанні практичних завдань поглиблюється засвоєння принципів озеленення різних типів інтер’єрів. Значне місце приділяється самостійному вивченню та оволодінню матеріалом. Курс «Фітодизайн» сприяє підвищенню рівня професійної підготовки та загального обсягу знань, необхідних майбутнім дизайнерам середовища.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]