Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
№42,№22,№23,№24.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
09.12.2018
Размер:
64 Кб
Скачать

22.Облицювання стін натуральним каменем

Переваги натурального каменю очевидні:

Жоден декоративний камінь не володіє такою багатою палітрою кольорів, тому облицювальні матеріали з природного каменю неповторні і унікальні.

Нерідко (штучний декоративний камінь) створюється на основі поліефірних смол, що може позначитися на погіршення екологічної обстановки. Крім того, речовини, з яких складається декоративний камінь, можуть вступити в хімічну реакцію з будівельними та оздоблювальними матеріалами, що може сприяти його швидкого руйнування.

В основу штучного каменю входить цемент, барвники, і інші хімічні складові, що може негативно вплинути на здоров'я людини.

Використання натурального каменю для облицювання каміна, фасадів, так і інтер'єру взагалі, є ознакою доброго смаку господаря будинку, "працює" на формування іміджу людини і допомагає надати яскраву індивідуальність житлового простору.

Вироби з натурального каменю, що використовуються для обробки будинку, фасаду і прикраси водойм, відрізняються міцністю, довговічністю і морозостійкістю.

Технологія монтажу натурального каменю

Підготовка основи:

Натуральний облицювальний камінь монтується на різні підстави: оштукатурена поверхню, бетонована, цегляна, дерев'яна і.т.д. Починається облицювання перевіркою надійності підстави. Якщо будівля поштукатурені, то штукатурка не повинна відвалюватися. Ненадійні, тріщиноподібні ділянки необхідно відбити і "залікувати". Після того як оштукатурена поверхня перевірена на надійність і повністю висохла її необхідно прогрунтувати для кращого зчеплення облицювання зі стіною. Бетонні підстави і свіжа цегляна кладка повинні постояти не менше 5-6 місяців для усадки. Інакше лицювальна стіна може дати тріщину. По всій поверхні дерев'яних конструкцій до установки металевої сітки закріплюють шар пароізоляційного матеріалу. В якості такого матеріалу використовують листової пергамін. Для облицювання на основу з гіпсокартону потрібно щоб він був влагонепроницаем і поверхню обробити ґрунтовкою. Наступний етап - це закріплення металевої сітки. Вона повинна бути очищена від іржі й бруду. Потім саморізами або оцинкованими цвяхами закріплюють металеву сітку до основи облицювання. Якщо будинок утеплюється пінопластом або пеноплексом, то сітка кріпиться поверх утеплювача, а самі плити утеплювача приклеюються до стіни клейовим складом.

Для облицювання різноманітних поверхонь і конструкцій, мощення ми використовуємо :

піщаник

граніт

Найпопулярніший в будівництві і популярний - піщаник.

Натуральний камінь завжди використовувався як будівельний і обробний матеріал завдяки своїм унікальним властивостям: надійності, міцності, стійкості до впливів навколишнього середовища і нескінченного розмаїття декоративних властивостей. Навряд чи якийсь інший матеріал може похвалитися такою різноманітністю структури, кольору, візерунка. Адже кожен шматок каменю має свою неповторну індивідуальність. Сьогодні, під час масового індустріального будівництва, натуральний камінь використовується в основному як декоративно-оздоблювальний матеріал.

Піщаник - унікальний матеріал природного походження. До складу піщанику входить кварцит, тому піщаник володіє середньою твердістю. Піщаник знаходить широке застосування при облицюванні будівель, виготовленні сходів і тротуарних плит. Піщаник відноситься до класу осадових гірських порід і складається із зерен піску, які природним чином зацементировались глиною, кремнієм і інших мінеральних речовиною. Залежно від цього розрізняють два види пісковика. По твердості розрізняють пухкий і твердий піщаник. Пухкий - це вапняний піщаник, у складі якого - піщини, зцементовані між собою глиною і вапном. Твердий - кременистий піщаник, в його складі піщини, зцементовані кварцом і mica. Тому найчастіше для будівництва та оздоблення будинків використовують кременистий песчаник.Податливый для обробки, піщаник, крім того, стійкий до зовнішніх впливів. Тому піщаник широко використовується в строительстве.Такой матеріал, як піщаник, має різноманітну структурою і кольором. Кожен зріз піщанику має свій індивідуальний і незвичайний по своїй красі візерунок. Мабуть, піщаник - найбагатший за текстурним різномаїттям. При цьому піщаник може декоруватися штучно. За допомогою піщанику можна вирішувати самі незвичайні і дивовижні дизайнерські завдання. Прекрасно виглядає оздоблення з піщанику не лише зовнішньої сторони будівель.

Облицювання фасадів гранітом надає будівлі розкіш і солідність. Ця процедура використовується в будівництві вже далеко не одну тисячу років. Безумовно, застосовувати граніт для облицювання фасаду - це дорого. Але плюси цієї процедури значно переважають її мінуси! Будівлі, облицьовані гранітом, по праву може називатися довговічними, екологічними і комфортними.

Облицювання фасадів гранітом є гарантією того, що ця побудова простоїть століття. Граніт не втратив своєї популярності за довгі роки використання, і з гідністю витримав конкуренцію, змагаючись з лицювальними матеріалами нового тисячоліття. Він чудово поєднується з деревом, металом, пластиком, створюючи оригінальні дизайнерські решения.Факторы руйнування граніту максимально зведені до мінімуму. Він щільний і твердий, що є важливим чинником при строительстве.Гранит зустрічається в різних кольорах і відтінках, це дозволяє дизайнерам створювати неповторні, вражають своєю красою будови.

Хотілося б розповісти про те, що облицювання фасадів гранітом має масу труднощів у її виконанні. Слід пам'ятати, що вона гальмує конструкцію будинку. І ми б радили Вам, щоб облицювання гранітом покривала не всю фасадну частину, а, припустимо, цоколь або ж перший поверх. І краще, щоб граніт для фасаду мав поліровану поверхню. Хоча все виконується досвідченими майстрами, виходячи виключно з Ваших побажань і предпочтений.Надев на фасад будівлі граніт, Ви захистіть це саме будівлю від негоди, адже граніт - надійний захисник: водонепроникний, стійкий до морозів і бруду, мало стирає.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]