Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
№42,№22,№23,№24.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
09.12.2018
Размер:
64 Кб
Скачать

24.Матеріали для сучасних покрівлель.

Покрівельні матеріали - це будівельні матеріали, призначені для облаштування покрівель будівель і споруд, що задовольняють технічним (водонепроникність, атмосферо-і морозостійкість, мала займистість) та економічним вимогам (невисока вартість матеріалу і пристрою підстави під нього, мала трудомісткість укладання).

Виходячи, з цього ринок будівельних матеріалів в широкому спектрі представлений різноманітністю моделей, кольорів і виробників як вітчизняного, так і імпортного виробництва.

Отже. Якщо ви віддаєте перевагу покриттю з натуральної черепиці, чий вигляд безсумнівно вселяє велич і благородіє, перевірена часом то треба звернути увагу і на її значну вагу, який зможе витримати тільки потужна дах. Адже вага навіть однієї черепиці не так вже й малий. Але зате не одне інше покрівельне покриття не може похвалитися таким списком достоїнств: екологічність, довговічність (100 років і більше), гарна шумоізоляція (нема барабанного ефекту під час дощу), теплоізоляція, не горить, практично не вимагає догляду і т.д.

Металочерепиця не поступається керамічної і навіть має ряд переваг, перший і головний з яких це ціна і надійність. Завдяки цим перевагам металочерепиця сьогодні, мабуть, найбільш популярний матеріал для покрівлі. А завдяки покриттю з пурала і пластізола роблять її елітним матеріалом з терміном служби до 30лет. Але й вона має один вагомий недолік - це підвищена витрата для покрівлі зі складною геометрією.

Цю проблему з легкістю вирішує гнучка черепиця або як її ще називають м'яка. Яка найбільш підходить для дахів зі складними обрисами, навіть для куполів або дахів неправильною геометрією, при цьому м'яка покрівля залишається майже безвідходної.

Цей вид покрівлі легко пристосовується до деформації даху при осаді будівлі. Але він вимагає грунтовних підготовчих робіт, тобто необхідність у суцільний решетування і, як правило, системи вентиляції, що в принципі позначається на збільшенні загальної вартості покрівлі.

На ринку присутня ще одне покрівельне покриття, якому можна приділити пару рядків. Так звана композитна черепиця. Покрівельне покриття, що є різновид металочерепиці - тобто профільованою тонколистової сталі з покриттям. Зовнішній вигляд якої повністю імітує черепицю або інші натуральні матеріали та надає даху неповторний ексклюзивний вид. По суті це теж металочерепиця, а за типом покриття - мінеральна крихта, більше схожа на м'яку бітумну черепицю. Дана покрівля, володіючи тими ж достоїнствами, має ряд переваг: не піддається корозії, тривалий термін служби, стійка до будь-яких погодних умов.

Висновок.

Який би тип покрівельного матеріалу ви не обрали, важливо щоб він був не тільки міцними, але і довговічними, атмосферо-, тепло-та водостійким. І головне відповідав архітектурному ансамблю будівлі.

42.Загальні принципи облаштування теплоізоляціі

Правильно виконана теплоізоляція і вентиляція є одними з найбільш важливих факторів, що забезпечують комфорт в житлових будівлях. Будівлю належить проектувати та будувати таким чином, щоб теплоізоляція залишалася сухою і крізь неї не проникав повітряний потік. Найкращих результатів можна досягти при дотриманні наступних принципів.

1. Зовнішнє облицювання будівлі повинна бути досить герметичним, щоб перешкоджати проникненню вітру і опадів всередину конструкції будівлі. За зовнішнім облицюванням будівлі повинен бути передбачений вентиляційний зазор, який дозволяє ізоляції з скловолокна і кам'яної вати віддавати вологу в навколишній простір і виводити її з конструкції.

Підвищена вологість може скорочувати термін експлуатації конструкцій, приводити до надмірної витраті енергії та забруднення повітря всередині будівлі.

Видалення вологи з конструкції має важливе значення ще й тому, що дозволяє уникнути утворення гнилі і цвілі. При перевищенні рівня відносної вологості в 70% на поверхнях опалювальних конструкцій можуть утворюватися спори цвілі. Для зростання грибків цвілі і гниття зазвичай потрібна наявність органічної основи, тепло і вологість. Скловолокно і кам'яна вата виробляються з неорганічних речовин, а, значить, самі по собі не сприяють зростанню грибків цвілі і гниття.

2. На зовнішній поверхні теплоізоляції повинна бути передбачена вітрозахист, що перешкоджає проникненню крізь ізоляційний шар повітряних потоків, яка крім функції вітрозахисту, виконує ще й теплоізолюючу функцію. Вітрозахист в поєднанні з правильно виконаною теплоізоляцією перешкоджають виникненню в будинку протягів і перепадів температур, і як наслідок, збільшує теплозахисні властивості будівлі (елементів конструкції будівлі) на 10%.

3. Максимального теплоізолюючого ефекту можна досягти в тому випадку, коли всередині будівлі є паро-/повітрянепроникний шар, а зовні теплоізоляції - вітрозахист, що має достатню паропроникність. При цьому ізоляційний матеріал повинен щільно прилягати до оточуючих конструкцій і один до одного, заповнюючи весь ізолюючий простір.

При наявності в конструкції будівлі паро-/ повітронепроникного шару, ізоляція залишатиметься сухою, і, отже, ефективною, тому що паронепроникний шар буде перешкоджати проникненню вологи через конструкцію будівлі.

4. Для того щоб паро-повітронепроникний шар виконував свою функцію належним чином, він повинен розташовуватися з внутрішньої сторони приміщення (з «теплого», що нагрівається боку ізоляції) і бути герметичним. Особливу увагу слід звернути на ізоляцію швів.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]