Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
OKR_Bakalavr.doc
Скачиваний:
12
Добавлен:
06.02.2016
Размер:
162.82 Кб
Скачать

Дисципліна: «Проектування зимових садів».

Вивчення історичного досвіду проектування та будівництва зимових садів. Місце та роль зимових садів у відомих світових ландшафтних та архітектурних ансамблях. Прийоми просторової організації зимових садів.

Особливості планування зимових садів в різних кліматичних умовах. Санітарно-гігієнічні вимоги до системи озелення зимових садів. Особливості функціонального зонування та основні типи зимових садів.

Оволодіння прийомами формування ландшафтної організації зимових садів. Природні компоненти штучних ландшафтів. Флора зимових садів. Видовий склад і принципи добору декоративних рослин.

Конструкції та будівельні матеріали зимових садів. Матеріали для стін та даху зимового саду. Характеристика елементів будівлі зимового саду з алюмінію та пластику.

Інженерне обладнання зимових садів. Водопровід та опалення зимового саду. Номенклатура обладнання для регулювання мікроклімату в зимовому саду.

Особливості розробки проектної документації зимового саду. Набуття навичок графічного виконання архітектурно-дизайнерських креслень зимових садів.

Дисципліна: «Матеріалознавство та

декоративно-захисні покриття»

Неодмінною умовою успішної творчої діяльності художника-дизайнера середовища є орієнтування у величезній різноманітності сучасних будівельних та оздоблювальних матеріалів, адже сьогодні ці матеріали мають визначний вплив на створення і розвиток архітектурних форм, мистецьких стилів і художніх образів, а також є важливою складовою підготовки фахівців спеціалізації «Дизайн середовища».

Пропонований курс поєднує в собі напрацювання культурологічної, естетичної, мистецької, та технологічних сфер.

Мета курсу: ознайомлення студентів із масивом спеціальних термінів і понять, системами класифікації, що застосовуються в практиці будівництва, зокрема, з метою організації предметно просторового середовища життєдіяльності людини; виявлення основних властивостей будівельних матеріалів, що обумовлюють їх якість і визначають сферу застосування.

Завдання курсу: навчити майбутніх фахівців враховувати у своїй практичній діяльності умови експлуатації матеріалів і виробів у відповідності з їх основними властивостями, технічними та естетичними характеристиками; здійснювати аналіз застосування тих чи інших матеріалів, що включають властивості та якості матеріалів, їх виробництво, транспортування, застосування, експлуатацію і ремонт за весь час служби матеріалу в конструкції чи оздобленні споруди;

Наука матеріалознавство вивчає значення сучасних матеріалів у дизайні середовища та їх роль у художній організації простору будівлі.

Матеріалознавство, як наука яка займається розвитком матеріалів та вдосконалює їх. Вивчає зв'язок між складом, структурою та властивостями матеріалів, а також закономірності їхньої зміни під впливом фіз., мех.,та фіз.-хім факторів.

Матеріалознавство вивчає характерні ознаки створення композиційних матеріалів і принципи їх побудови. Структура композиційних матеріалів. Загальна класифікація композиційних матеріалів будівельного призначення. Властивості та основні вимоги до будівельних матеріалів. Класифікація композитних матеріалів спеціального призначення. Фізичні властивості декоративно-захисних та оздоблювальних матеріалів. Хімічна властивість - стійкість матеріалів до дії кислоти , лужних сполук і комплексу хімічно активних агентів. Механічні та біологічні властивості матеріалів та фактори впливу навколишнього середовища на будівельно-оздоблювальні матеріали.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]