Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
OKR_Bakalavr.doc
Скачиваний:
12
Добавлен:
06.02.2016
Размер:
162.82 Кб
Скачать

Дисципліна «Дизайн виставок»

Дизайн виставок є однією з професійно орієнтованих дисциплін напряму підготовки «Дизайн», спеціалізації «Дизайн середовища» освітньо–кваліфікаційного рівня «Бакалавр». Дисципліна «Дизайн виставок» є логічним продовженням таких предметів як «Дизайн – проектування», «Композиція», «Конструювання», «Макетування та моделювання», «Основи формоутворення» та ін. Навчальна дисципліна викладається на 3 курсі в обсязі 72 год., складається з двох модулів, завершується заліком.

Мета курсу полягає в ознайомлені студентів з методами комплексного підходу до дизайн-проектування виставкових об’єктів, засвоєнні певних спеціальних понять і визначень, що застосовуються в практиці формування виставкового середовища.

Завдання курсу - навчити майбутніх фахівців – проектувальників об’єктів середовища використовувати основні методи дизайн – діяльності, в тому числі сценарне моделювання, композиційне формоутворення, класифікацію, критику та оцінювання прийнятих проектних вирішень, а також прийоми і засоби, що застосовуються в процесі створення виставкових об’єктів і експозицій різного тематичного спрямування.

В результаті вивчення дисципліни студент повинен знати:

– основні поняття структурної моделі виставкової діяльності;

– передумови формування виставкової діяльності;

– особливості дизайн-ергономічного забезпечення виставкової діяльності;

– особливості роботи творчих колективів щодо створення виставкового продукту;

– основні стилі, носії та діючі особи в дизайні виставок.

В результаті вивчення дисципліни студент повинен вміти:

- застосовувати методи дизайну і ергономіки в створенні виставок;

- враховувати психологічні та психофізіологічні фактори в дизайні виставок;

- забезпечувати високий рівень практичних дизайнерських рішень виставок;

– самостійно опрацьовувати навчальну літературу.

Дисципліна: «Дизайн-меблів»

Дисципліна «Дизайн меблів» належить до професійно орієнтованих дисциплін, мета яких забезпечити підготовку фахівців зі спеціальності «Дизайн середовища». Матеріал курсу тісно пов’язаний із дисциплінами образотворчого, архітектурного та інженерно-технічного циклів.

Основою концептуально-методологічної моделі дисципліни є спрямова-ність процесу навчання відповідно до фактичного рівня соціально-культурних потреб суспільства, виконання проектних завдань прогностичного змісту з орієнтацією на екологічно чисті, безвідходні та інші прогресивні технології формоутворення об’єктів дизайну, створення в процесі навчання умов для формування «інтегративного» типу мислення студентів. В цілому, змістовність теоретичного і практичного курсів дисципліни «Дизайн меблів» базується на 4 розділах, що визначають поняття терміну «дизайн меблів» як процесу дизайн проектування комфорту через організацію та створення меблевих систем, для виконання та впорядкування людських життєвих циклів.

Теоретичний курс дисципліни «Дизайн меблів» спрямований на поглиблене засвоєння засобів, прийомів та принципів дизайнерської діяльності, а також методів проведення методів передпроектного аналізу, дослідження проектної ситуації, становлення проблеми та її розв’язання у процесі проектування. Дисципліна сприяє всебічному розвитку творчої особистості студента шляхом послідовного засвоєння знань про засоби та прийоми об’ємно-просторової композиції, методи проектної діяльності, прийоми графічного відображення творчих ідей і задумів. Завдання дисципліни – вивчення прийомів створення проектної частини меблевих систем; засвоєння методики проектування меблевих об’єктів на базі вимог до проектування меблів.

Викладання практичного курсу навчальної дисципліни «Дизайн меблів» базується на виконанні курсових завдань і проектів, тематика яких узгоджується з основними розділами фахової підготовки за спеціальністю і передбачає послідовне оволодіння знаннями і навичками проектування меблів, в тому числі і сучасними методами перед проектного аналізу і синтезу, пошуковим змістом окремих стадій та етапів проектів, технічними засобами проектно-графічного зображення, ескізування та відповідає навчальному плану.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]