Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Програма ДЕК 5 курсДЗУ.doc
Скачиваний:
19
Добавлен:
06.02.2016
Размер:
242.18 Кб
Скачать

Особливості системи управлінської документації

Управлінська документація – система документації, що забезпечує виконання функцій управління (ДСТУ 2732:2004, 4.1.21).

Система управлінської документації – важлива складова інформаційної системи. Характеристика системи за інформаційною природою. Суспільно-історичне значення системи управлінської документації.

Обсяг системи управлінської документації. Державний класифікатор управлінської документації і 15 класів, які об’єднують перелік назв уніфікованих форм документів. Обсяг документів системи управлінської документації і необхідність організації самих документів, так і організації інформації про документи. Необхідність організації документів та вироблення її загальних принципів і підходів в загальнодержавному масштабі на базі уніфікованих систем документації і загальносоюзного класифікатора техніко-економічної і соціальної інформації. Необхідність пошуку документної інформації та створення і функціонування довідкового апарату установ.

Стійка форма документів системи. Нормативи, що жорстко фіксують порядок створення документів, порядок розміщення реквізитів, порядок руху і обробки управлінських документів.

Властивість системи управлінської документації змінювати склад: постійне поповнення і вилучення документів шляхом проведення експертизи цінності документів

Складові системи управлінської документації на різних стадіях життєвого циклу документів. Зміна функцій/актуалізація тієї чи іншої функції документів. Функції інформаційна, комунікаційна, правова на стадії оперативного управління. “Угасание оперативного значения сопровождается обретением документами признаков потенциального источника ретроспективной информации” (В. Автократов).

Інформаційна єдність системи управлінської документації, яку надають організаційно-розпорядчі документи

Ієрархія управлінських документів в системі, закріплена класифікаційною схемою.

Забезпечення системою управлінської документації своєчасного і ефективного доступу до службових документів та їхнього пошуку.

Управлінська інформація як об’єкт і суб’єкт управління

Задокументована управлінська інформація в якості об’єкту управління. Фіксування управлінської інформації обов’язковий елемент управлінської діяльності. Прийняття і реалізація управлінських рішень та закріплення цих процесів удокументах.

Документ – носій інформації, що фіксується. Фіксування фактів, подій і управлінських дій у документах. Документування управлінської інформації. Відображення управлінських процесів у документах.

Потреби в обробці й організації документів, створених в процесі управління. Раціональна організація інформаційних ресурсів та упорядкування інформаційного масиву. Упорядкований інформаційний масив – інформаційна база прийняття управлінських рішень

Управлінська інформація – опосередкований через людину суб’єкт управління.

Основна вимога для прийняття ефективного рішення або розуміння масштабів проблеми – наявність адекватної, точної інформації. Засіб отримання інформації – комунікація (процес обміну інформацією). Інформація в процесі комунікації. Загальновизнана і найважливіша місія документа в управлінні – участь в оперативному управлінні (бере участь в управлінському процесі).