Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
boovc.doc
Скачиваний:
15
Добавлен:
02.06.2015
Размер:
479.74 Кб
Скачать
  1. Оцінка ефективності функціонування інформаційних систем на підприємстві пат „Житомирагрохім”

Інформаційна система, як система управління, тісно пов’язується, як з системами збереження та видачі інформації, так і з іншої – з системами, що забезпечують обмін інформацією в процесі управління.

Автоматизована інформаційна система – це взаємозв’язана сукупність даних, обладнання, програмних засобів, персоналу, стандартних процедур, які призначені для збору, обробки, розподілу, зберігання, представлення інформації у відповідності з вимогами, які випливають з цілей організації. Сьогодні, у вік інформації, практично кожна інформаційна система використовує комп’ютерні технології.

На підприємстві ПАТ „РівнеАзот” встановлено для роботи 300 комп’ютерів, які розподілені по відділах відповідно до виробничої необхідності.

Кількість комп’ютерів по відділах підприємства наведена в таблиці 3.

Таблиця 3

Забезпеченість комп’ютерною технікою відділів

з.п.

Назва відділу

Кількість комп'ютерів у відділі (шт.)

1

Відділ постачання

7

2

Відділ оплати праці

5

3

Відділ оптових продаж

10

4

Залізничний цех

2

5

Автотранспортний цех

2

6

Виробничо-технічний відділ

5

7

Цех виробничо-технічного контролю

7

8

Відділ головного механіка

2

9

Ремонтно-монтажне управління

2

10

Цех електропостачання

2

11

Бухгалтерія

20

12

Відділ кадрів

15

13

Відділ АСУП

22

14

Цехи: АМ-1, АМ-2, азотна кислота, аміачна селітра, складні матеріальні добрива, адипінове виробництво, цех хімічної підготовки води, очисні споруди, цех води

100

15

Інші

99

Всього:

300

Отже, з даної таблиці видно, що найбільша кількість комп’ютерів знаходиться у відділі АСУП. Комп’ютери поєднані і утворюють локальну мережу, що дозволяє пришвидшити обіг інформації та документообіг на підприємстві.

На ПАТ „Житомирагрохім” широко використовуються, такі комп’ютерні програми як 1С: Бухгалтерія 8.0, Blіtz Document, Form Pіlot OffіceForm Pіlot Offіce, Платіжне доручення (Україна), Первинні Документи, Облік Витрат 6.0. Найпоширенішими і найзручнішими є 1С: Бухгалтерія 8.0 Решта програм використовують як допоміжні.

Розглянемо детальніше їх. 1С: Бухгалтерія 8.0 - універсальна бухгалтерська програма, яка є значно удосконаленою версією "1С:Бухгалтерії".

Програма відрізняється зручністю в роботі, швидкістю проведення операцій і легкістю засвоєння. Є можливість ведення обліку для однієї організації на декількох комп'ютерах і на одному комп'ютері для декількох організацій.

Хоч 1С: Бухгалтерія 8.0 забезпечує повний цикл автоматизації бухгалтерського обліку, але її можна використовувати разом з іншими програмами.

1С: Бухгалтерія 8.0 містить:

- функції вигризки і загрузки проводок в форматі dBase (.DBF) і в текстовому форматі;

- функцію видачі розрахункових даних в формат електронних таблиць.

Крім того, засоби формування довільних звітів "1С:Бухгалтерії-Проф." можуть використовуватися і для переносу проводок і підсумків в інші програми.

Система програм "1С: Підприємство" призначена для комплексної автоматизації економічної діяльності підприємств різних напрямів діяльності і форм власності. У даний пакет входять компоненти  "Бухгалтерський облік",  "Оперативний облік" і "Розрахунок", працюючі з єдиною конфігурацією.

Blіtz Document - програма для складання претензій, позовів, листів, наказів, розписок, актів, і інших документів за допомогою файлів спеціального формату - шаблонів.

Form Pіlot OffіceForm Pіlot Offіce - програма для заповнення різних електронних форм (PDF, DOC, XLS, TXT і т.д.) Form Pіlot Offіce можна використовувати для заповнення різних паперових бланків на Вашому комп'ютері, наприклад, при одержанні закордонного паспорта або віз у посольстві, при заповненні сертифікатів, грамот, дипломів, податкових форм. Зручна альтернатива друкарській машинці.

Платіжне доручення (Україна) - Програма призначена для підготовки і друку платіжних доручень у банк, що відповідають вимогам національного банку України, і містить у собі наступні модулі: ведення бази платників і одержувачів з їхніми рахунками, банків, платежів і безпосередньо, платіжних доручень; попередній перегляд і друк платіжного доручення.

Первинні Документи - програма призначена для автоматизації процесу виписки доручень, платіжних доручень, прибуткових касових ордерів, рахунків, накладних, рахунків-фактур, прайс-листів, видаткових касових ордерів, конвертів, товарних чеків. Програма також дозволяє виписувати документи від декількох організацій і в різних валютах.

COADE CADWORX EQUIPMENT V2008 - потужний пристрій моделювання програмного забезпечення, який включає сильний дизайн і підготувати модель змінна функція, використання гнучких можливостей реплікації, можна легко і швидко створювати всіляку техніку, запчастин, труб, також можуть бути розроблені в рамках швидкий комплексна модель.

Unisim.Design.R380 - процес моделювання програмного забезпечення, проектування створення і аналізу статичних і динамічних моделей, моніторинг, усунення неполадок, оперативна поліпшення бізнес-планерування і управління активами.

CambridgeSoft CHEMACX Ultra v10.0 - хімічні бази даних.

Applied. Flow. Technology. SteamCalc. v1. 0a. 2003. 01. 29 AFT. SteamCalc - розраховує властивості, використовуючи 1997 ASME парові табличні розробки. Інженери можуть зручно надійний доступ пари і води на їх властивостях робочого столу комп'ютера.

Крім того на комп’ютерах встановлене програмне забезпечення, яке дозволяє працювати з факсом і іншими периферійними пристроями.

Отже, в даному підрозділі було охарактеризовано стан комп’ютеризації ПАТ „Житомирагрохім”, також було описано ІС які використовуються на підприємстві.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]