Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Практичне завдання.doc
Скачиваний:
10
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
218.62 Кб
Скачать

Загальна характеристика підприємства

Рік заснування – 1994.

«Ліга-Нова» - найбільший постачальник меблів в Києві і Україні. Компанія вже більше 18 років підтверджує репутацію лідера на вітчизняному меблевому ринку, здійснюючи постачання та доставку меблів по Києву та регіонам.

Фірмова торгова мережа «Ліга-Нова» представлена ​​16 магазинами "Крісла Стільці Столи". Магазини меблів розташовані в 14 містах України, таких як: Київ, Дніпропетровськ, Запоріжжя, Одеса, Маріуполь, Миколаїв, Харків, Луганськ, Львів, Донецьк, Черкаси, Житомир, Полтава. Всі магазини компанії оформлені в єдиному корпоративному стилі і являють собою салони європейського рівня, що відповідають всім вимогам до організації торговельного простору для того, щоб покупці не тільки могли вибрати саме те, що їм потрібно, але і отримати справжнє задоволення від самого процесу покупки.

Компанія «Ліга-Нова» стояла біля витоків розвитку сучасного меблевого ринку в Україні і є одним з перших вітчизняних меблевих операторів, який послідовно почав створювати власну фірмову роздрібну мережу салонів-магазинів.

24 червня 2006 в центрі м.Донецька на пр. Б.Хмельницького, 67 відкрився перший в Україні спеціалізований торговий центр з торгівлі меблями і предметами інтер'єру «Імперія Меблів» - імперія найсильніших і найбільш відомих операторів меблевого ринку. Проект ТЦ «Імперія Меблів» розроблений і інвестований компанією «Ліга-Нова».

Серед багатьох тисяч клієнтів компанії «Ліга-Нова» - державні організації, найбільші банки, зарубіжні представництва, посольства, будівельні компанії, відомі туристичні компанії, оператори мобільного зв'язку, провідні телекомпанії України і видавництва, зарубіжні компанії.

Динамічний і стабільний розвиток підприємства спостерігався буквально до вересня 2008 року, тобто до вибуху фінансової кризи.

Криза економіки України загалом (зростання безробіття, скорочення доходів населення, скорочення бюджету країни) зумовила споживчу кризу (відмова від купівлі товарів тривалого користування на користь товарів щоденного попиту). Наступила «психологічна» криза – інстинктивне бажання економити, а не витрачати кошти, плани купівлі меблів переносяться на невизначений термін. Обмеження споживчих кредитів теж негативно позначилося на купівельній спроможності населення.

Падіння меблевого ринку відбувається дуже стрімко. В порівнянні з 2007 роком компанія «Ліга-Нова» знизила обороти майже удвічі і скоротила їх до рівня до рівня 65 млн. грн. Починаючи з кінця літа 2009 року ситуація почала потроху стабілізуватися з тим, щоб до березня 2010 року почати повільно (не так нестримно, як у період 2002-2008 р.), але упевнено покращуватися. За 2011 рік спостерігається позитивна динаміка – приріст виробництва склав 15%.

Місія компанії «Ліга-Нова», проголошена в 2000 році, - «Зробити життя краще, зробити життя красивішим і комфортнішим для всіх людей, які нас оточують» - відповідає всім вимогам часу.

А йти до своїх нових висот компанії «Ліга-Нова» допомагає її головний девіз - «В світі меблів основа - магазини Ліга-Нова!»

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]