Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Практичне завдання.doc
Скачиваний:
10
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
218.62 Кб
Скачать

2. Характеристика продукції Асортимент

У кожному з меблевих салонів компанії "Крісла Стільці Столи" представлено більше 1200 моделей меблів від провідних виробників Італії, Чехії, Польщі, України, Австрії, Норвегії, Малайзії, Китаю.

Крім того, в магазинах компанії «Ліга-Нова» пропонується багатий вибір побутової техніки та обігрівачів «DeLonghi» і KENWOOD: кухонні комбайни, мікрохвильові печі, електродуховки, фритюрниці, соковижималки, блендери, подрібнювачі, міксери, кавоварки, кавомолки, фільтри для води, пилососи, масляні обігрівачі, тепловентилятори, газові інфрачервоні обігрівачі і багато іншого.

Постійно проводячи дослідження споживчих уподобань, компанія «Ліга-Нова» прагне розширювати свій асортиментний ряд таким чином, щоб останні тенденції дизайну, якості і ціни провідних виробників меблів країн Європи стали мотивацією прогресивних ділових людей здійснювати покупки виключно у «Ліга-Нова».

Офісні меблі

Килимки захисні - Комп'ютерні столи - Кабінети для керівника, тумби, шафи, стелажі. - Крісла та стільці - Металеві меблі та Сейфи - М'які офісні меблі - Ремонт меблів

Меблі для дому, кафе, бару та ресторану

Віденська меблі - Вішалки - Дизайнерські крісла - Каркаси для стільців - Каркаси для табуретів - Комплекти столи-стільці - М'які меблі Підстави для столів - Плетені меблі - Сидіння для стільця - Стільниця (скло гартоване) - Стільниці Topalit - Столи - Столи журнальні - Столи сервіровочні - Стільці

Італійські меблі Calligaris від компанії Ліга-Нова

Стільці - Столи - Вішалки - Дзеркала - Корпусні меблі - Ліжка - М'які меблі - Полиці

Побутова техніка KENWOOD, DeLonghi, Ariete від компанії Ліга-Нова

Обігрівачі (Газові, галогенові або масляні обігрівачі, а також тепловентилятори та конвектори) - Техніка для дому (Вентилятори, очисники повітря, зволожувачі) - Техніка для кухні (Продукція для благоустрою кухні: кухонний комбайн, барбекю або кавоварки на будь-який смак)

Садові меблі

Меблі для кейтерінгу - Садові меблі Acamp - Садові меблі Gusto - Садові меблі Anhorn - Техноротанг - Садова пластикові меблі

  1. Ціноутворення Задачі ціноутворення

Розглядаючи задачі ціноутворення слід зазначити, що вони є конкретизацією цілей, або навіть політики в цілому. Задачі ціноутворення формуються в залежності від ряду різних умов та особливостей, таких як коньюктура ринку, характер конкуренції, етап життєвого циклу, різноманітні пріоритети фірми, та інші. Виходячи з цього можна сформувати такі задачі ціноутворення для підприємства «Ліга-Нова».

  1. Лідерство в якості має на меті створення продукції високої якості. Це потребує не тільки використання якісної сировини, а й залучення передових технологій у виробництво, крім того значний вплив має людський фактор. Це змушує робити вдалий підбір кадрів та пошук нових спеціалістів, налагодження стосунків з постачальниками сировини та технічних засобів. Не менш важливим є мінімізація ступеня браку, який досягається високою майстерністю робітників та великою увагою.

  2. Адаптація до конкуренції передбачає вдале позиціювання фірми на ринку, а також оперативність дій спрямованих на підлаштування до змін ринкового середовища. Для досягнення цих цілей необхідно проводити певні дослідження ринку та інших елементів бізнес середовища з певною періодичністю, що забезпечить оперативні данні та динаміку. Крім того можна розробити певний грошовий фонд, акумулювання якого в несприятливий час може згладити небажані коливання, а також підвищення ліквідності певних активів.

  3. Лідерство на ринку. Ця задача розглядається в контексті підтримання існу­ючої конкурентної позиції та її покращення. Компанія «Ліга-Нова» займає високу конкурентну позицію, але через досить жорсткі умови ринку їй необхідно користуватися певними інструментами, щоб не втратити її. Ними можуть бути партнерські ціни, святкові розпродажі, кредитні пропозиції, знижки, та інші. Також розглядаючи задачу виживання на ринку, необхідно користуватись певними засобами маркетингу, як маркетинг партнерських стосунків, метод встановлення маркетингового бюджету(конкурентного паритету та все дозволено), програми лояльності націлені на споживачів та власний персонал, можливість розвантаження власного виробництва та перенос частини виробничого циклу на Доки(дерево обробні комбінати).

  4. Створення перешкод для проникнення конкурентів включає декілька етапів:

  • інвестиції в обладнання та власні НДТКР(науково дослідницькі та конструкторські роботи). Це можна трактувати як резерв виробничих потужностей, які при необхідності можна використати, тим самим збільшити обсяг виробництва та насити ринок власною продукцією. Це створить певні труднощі для конкурентів при входженні в галузь. Крім того дослідні роботи зможуть надати можливість використовувати власне устаткування яке перевищуватиме своїх аналогів за якісними показниками.

  • диференціація продукту. Асортиментна стратегія дасть змогу знайти потрібного покупця. Розширення асортименту позитивно вплине на діяльність фірми. Крім того витрати на маркетинг будуть зростати повільніше ніж при вузькому асортименті. Об’єднання товарів в асортиментні групи може бути привабливим для споживачів через наявність всіх необхідних товарів в одній групі. В зв’язку з цим, вхід нової фірми може бути заблокований шляхом заповнення ринку значною кількістю товарів-субститутів, що ускладнить пошук вільної ніші серед представлених товарних марок.

  • тісні партнерські стосунки. Це дозволить мінімізувати втрати при доставці та ліквідує затримку. Власна торгова мережа значно покращить збутову діяльність. А довгострокові контракти з посередниками оптимізують інфраструктурні зв’язки фірми. Все це створить певні бар’єри входження на ринок.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]