Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Практичне завдання.doc
Скачиваний:
10
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
218.62 Кб
Скачать

Амбіційні цілі:

  1. Збільшення кількості магазинів з 18 до 25 на протязі 2 років

  2. Стати меблевим спонсором

  3. Запровадити спеціалізовані курси для продавців меблевих магазинів

  4. Вихід на нові географічні ринки (зокрема російський і білоруський та ближ­ньоєвропейский)

  5. Поглинання дрібних компаній на регіональному ринку України

  6. Випуск лінії надійних електронних сейфів

  7. Налагодження місцевих і регіональних зв’язків з готелями та будинків від­починку для постачання та оновлення їхніх меблів

  8. Впровадження мебельного ряду для оренди комерційним компаніям для проведення виставок, ярмарок чи торгових бірж

  9. Розробка та впровадження лінійки ортопедичних механічних крісел-масаже­рів для дому

  10. Заснування клубу серед працівників усіх регіональних магазинів для органі­зації та проведення регулярних зборів на певний термін з проведен­ням культурних подій, туристичних походів та активних заходів.

Висновки

В компанії наявна розгалужена організаційна структура, яка дозволяє ефективно та системно підходити до вирішення будь-якого економічного, маркетингового, асортиментного питання. Відносна незалежність кожного відділу дозволяє більш креативно підходити до питання підвищення прибутковості підприємства.

Продукція представлена у кожному з меблевих салонів компанії «Крісла Стільці Столи». Основним напрямком та ідеєю стратегії є лідерські позиції на українському ринку меблів. Крім того «Ліга-Нова» ставить перед собою доволі амбіційні цілі на майбутнє для задоволення потреб споживачів та отримання максимального прибутку при високій якості продукції.

Слід зазначити, що задачі ціноутворення є конкретизацією цілей, або навіть політики в цілому. Задачі ціноутворення формуються в залежності від ряду різних умов та особливостей, таких як кон’юнктура ринку, характер конкуренції, етап життєвого циклу, різноманітні пріоритети фірми, та інші. Виходячи з цього можна сформувати такі задачі ціноутворення для підприємства «Ліга-Нова».

Так як підприємство позиціонує себе як лідера ринку, відповідно і проводиться стратегія щодо ціноутворення, яка відповідає даному положенню – стратегія «зняття вершків».

Асортимент компанії «Ліга-нова» досить великий, що дозволяє широко диференціювати ціни на кожен вид товару. Асортимент включає в себе:

  • Офісні меблі

  • Меблі для дому

  • Садові та пластикові меблі

  • Меблі для кафе, барів, ресторанів

  • Італійські меблі Calligaris

Відповідно до стратегічних цілей та положення на ринку меблі, підприємство завдяки гнучкості встановлення цін, може надавати такі знижки:

  1. Знижка «сконто» означає знижку для тих клієнтів, які сплачують за товар раніше встановленого терміну або готівкою. Цей вид викорис­товується в основному для оплати товарів по безготівковому розра­хунку та виконання умов договору.

  2. Спеціальні знижки надаються постійним покупцям, а також покуп­цям, в яких продавець найбільше зацікавлений.

  3. Оптові знижки надаються покупцям за великий обсяг замовленої чи купованої продукції

  4. Товари зі знижкою – STOCK

  5. Товари з уцінкою

Також фахівцями встановленні нецінові фактори зовнішнього та внутрішнього середовища, які прямо або опосередковано впливають ціни. Вплив тих чи інших факторів на формування ціни обумовлюється, як вже зазначалось в звіті, конкретними ринковими умовами.

32

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]