Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Отчет.doc
Скачиваний:
41
Добавлен:
23.02.2015
Размер:
422.4 Кб
Скачать

5.1. Операційна система складається з трьох підсистем:

• переробної (виконує продуктивну роботу, безпосередньо зв'язану з перетворенням вхідних величин у вихідні результати);

• забезпечення (не зв'язана безпосередньо з виробництвом виходу, але виконує необхідні функції забезпечення переробної підсистеми);

• планування і контролю (одержує інформацію з зовнішнього і внутрішнього середовищ про стан переробної підсистеми і підсистеми забезпечення, обробляє цю інформацію і видає рішення про те, як повинна працювати переробна підсистема).

Стратегічне призначення підприємства можна представити у виді ланцюжка “виробництво — потреби споживача” .Стратегія підприємства полягає в тім, щоб за допомогою операційної системи надавати послуги з метою задоволення основних потреб споживачів. Визначення того, які саме потреби беруться як мету діяльності підприємства, є стратегічним рішенням, при якому враховуються дані маркетингових досліджень ринків виробів, продукції, послуг.

Операційний менеджмент - це термін, що походить від англійського Production and Operations Management, що в перекладі означає управління виробництвом.

Система операційного менеджменту на підприємстві формується, виходячи з операційної стратегії.

Операційна система ООО “Енергоочистка” ЛТД — це сукупність трьох взаємопов'язаних підсистем: переробної, підсистеми забезпечення та підсистеми планування і контролю.

Переробна підсистема здійснює продуктивну діяльність, пов'язану безпосередньо з перетворенням вхідних величин у вихідні результати.

Підсистема забезпечення не пов'язана прямо з виробництвом виходів, але виконує необхідні функції забезпечення переробної підсистеми.

Підсистема планування та контролю отримує від переробної системи інформацію про стан системи. Інформація надходить із мікросередовища (цілі, політика та персонал) та із зовнішнього середовища (попит на продукцію, вартість ресурсів та тенденції розвитку техніки). 5.2.Основною метою операційного менеджменту на цьому підприємстві є надання послуг вчасно та з мінімальними затратами. Завдання кожного виробничого підрозділу можуть бути різними, але основна управлінська мета залишається однією для всіх: безумовне виконання заданої виробничої програми і досягнення при цьому мінімальних витрат матеріалів, праці, часу та грошових засобів.

Розділ 6. Аналіз інформаційної системи підприємства:

6.1. Як показав аналіз, на підприємстві використовується спеціальне та необхідне технічне забезпечення, таке як:

1)Для екологічних досліджень та робот, популярна професіональна прогарама Єол. У.

2)Бухгалтери підприємства ООО “Енергоочистка” ЛТД використовують іншу дуже розповсюджену та професіональну програму, таку як: 1С.

6.2. Призначення інформаційної системи (ІС) в економіці – це автоматизація розрахунків, під якою розуміють людино-машинне розв'язування економічних задач. Для цього розробляються і впроваджуються такі види забезпечення: правове, інформаційне, програмне, математичне, методичне, організаційне, технічне, лінгвістичне та ергономічне.

Сучасний етап розробки ІС в економіці країни характеризується створенням ІС нового покоління, до яких належать експертні системи, системи підтримки прийняття рішень, інформаційно-пошукові системи, системи із штучним інтелектом. Основою створення таких систем є децентралізація структури ІАСУ та організація розподільної обробки інформації. Технічною передумовою створення таких систем є значне поширення ПЕОМ. Організаційною передумовою виникнення таких систем стали процеси децентралізації управління, що відбуваються в країні. Структурно вони реалізуються у вигляді мереж обчислювальних машин або мереж АРМ.

Класифікація систем 1С:

ІС можуть значно різнитися за типами об'єктів управління, характе­ром та обсягом розв'язуваних задач та іншими ознаками.

Ознаки класифікації ІС:

1)За рівнем (сферою) діяльності.

2)За рівнем автоматизації процесів управління.

3)За ступінню централізації обробки інформації.

4)За ступінню інтеграції функцій:

1. державні

2.територіальні

3.галузеві

4.об'єднань

5.підприємств

6.технічних процесів

7.інформаційно-пошукові

8.інформаційно-довідкові

9.інформаційно-управлінські

10.системи підтримки прийняття рішень

11.інтелектуальні ІС

12.централізовані ІС

13.децентралізовані ІС

14.ІС колективного використання

15.багаторівневі ІС з інтеграцією за рівнями управління

16.багаторівневі ІС з інтеграцією за рівнями планування.

Як показав аналіз, на підприємстві використовується спеціальні та необхідні носії інформації, такі як:

1)Підручники.

2)Методики.

3)Інтернет.

4)Курси навчання.

5)Оновлення бази даних.

6)Інформація, яка надходить від замовника (підприємство — замовник).

Як показав аналіз, на підприємстві інформація,яка поступає на підприємство, фіксується таким чином:

Потрібна інформація фіксується в базі даних підприємства. В електронному варіанті, а якщо потрібно, то і роздрукується потім.

Отримана інформація використовується для отримання узагальнених екологічних показників підприємства, необхідних для вирішення поставлених цілей.

На підставі, знань про ринок спеціалізованого програмного забезпечення,я можу сказати, що, технічне забезпечення, яке вже діє на підприємстві:1С та Єол. У., повністю сприяє найраціональнішому задоволенню інформаційних потреб персоналу компанії, на даний момент.

Розділ 7. Характеристика систем контролінгу на підприємстві:

7.1. Мета контролінгу позиціонується як інформаційно-аналітична та методична підтримка керівників усіх рівнів управління підприємством в процесі прийняття ними управлінських рішень.