Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Отчет.doc
Скачиваний:
41
Добавлен:
23.02.2015
Размер:
422.4 Кб
Скачать

7.4. Для розвитку контролінгу на послідуючих етапах можна рекомендувати наступне:

1)вибирати більш короткі інтервали в аналізі планових і фактичних показників;

2)проводити диференціацію структурних підрозділів на підприємстві;

3) домагатися більшої достовірності цифрових даних;

4) здійснювати автоматизацію планових і фактичних показників;

5) створити стратегічний контролінг;

6) організувати службу контролінгу.

Розділ 8: Управління персоналом.

8.1. Управління персоналом можна визначити як діяльність, що спрямована на досягнення найефективнішого використання працівників для досягнення цілей підприємства та особистісних цілей.

ООО “Енергоочистка” ЛТД це не дуже велике підприєство,і тому підбором кадрів на цьому підприємстві, займається тільки директор та заступник директора.

Управління персоналом - це система взаємозв`язаних організаційно-економічних заходів по створенню умов для нормального функціонування, розвитку ефективного використовування кадрового потенціалу організації.

  1. 8.2. Управління персоналу має 4 рівні:

  2. Оперативний.

Домінує кадрова робота.

  1. Тактичний.

Домінує,власне,управління персоналом.

  1. Стратегічний.

Домінує управління людськими ресурсами.

  1. Політичний.

Домінує робота по розробці кадрової політики.

Работу кадрової служби регламентує чинне законодавство України.

Після аналізу штатного розкладу працівників підприємства та структури персоналу,можно сказати наступне:

Товариство формує трудовий колектив, членами якого є особи, які беруть участь своює працею у діяльності товариства і працюють в ньому за контрактом або за трудовим договором.

Товариство може залучати до роботи за трудовою угодою, договором підряду громадян, які не є його працівниками, з оплатою праці за угодою сторін, формувати з них тимчасові колективи. Компетенція трудового колективу:

1)Розглядає та затверджує проект колективного договору;

2)Розглядає та вирішує питання самоврядування;

3)Вирішує інші питання відповідно до своєї компетенції та чинного законодавства.

Трудовий колектив здійснює свої повноваження загальними сборами. За рішенням загальних зборів трудового колективу, може бути створений його виборний орган, компетенція та повноваження якого визначаються загальними зборами.

Виробничі та трудові відносини, включаючи питання найму та звільнення, режиму праці та відпочинку, оплати праці, гарантій та компенсацій регулюються колективним договором та індивідуальними трудовими договорами (контрактами), згідно чинного законодавства України.

Порядок звільнення, трудові, майнові та інші спори працівників товариства розглядаються його директором.

8.3. Штатний розклад.

Власником підприємства встановлюється (визначається) його структура та штатна чисельність, що оформлена спеціальним документом, на підставі якого складається штатний розклад підприємства, що передбачає його посадовий і чисельний склад.

Штатним розкладом є документ, що визначає склад працівників підприємства з вказівкою їх посад і посадових окладів.

В даний момент на підприємстві працює 15 робітників.

Штатний розклад складається і для допоміжних працівників підприємства з погодинною оплатою праці, обслуговуючих основне виробництво.

Зміна в штатний розклад вноситься у разі незначних змін організаційної структури, а саме введення нових посад або зміни окладів.

На сьогоднішній день законодавчо не встановлено єдиної типової форми штатного розкладу.

8.4. Кадрова політика - сукупність правил і норм, цілей і уявлень, які визначають напрямок і зміст роботи з персоналом. Через кадрову політику здійснюється реалізація цілей і завдань управління персоналом, тому її вважають ядром системи управління персоналом. Кадрова політика формується керівництвом організації, реалізується кадровою службою в процесі виконання її працівниками своїх функцій. Вона знаходить своє відображення в наступних нормативних документах:

    1. Правила внутрішнього розпорядку.

2) Колективний договір.

На цьому підпріємстві постійно проводитися:

1) Підвіщення кваліфікації ПРАЦІВНИКІВ.

2) Атестація ПРАЦІВНИКІВ.

3)Реалізація заходів щодо зміцнення згуртованості трудового колективу та формування соціально-психологічного клімату.

Заходи, такі як:

1.Корпоративні свята.

2.Тренінги персоналу, які націлені на покращення ефективності командної роботи.

4)Складання планів розвитку ділової кар'єри.

Інформація кадрової служби про кадрів постійно заноситься та фіксується на електронних носіях та комп'ютерах.

Розділ 9. Ефективність забезпечення охорни праці та техніки безпеки:

Для дотримання техніки безпеки та забезпечення охорони праці, підприємство ООО “Енергоочистка” ЛТД базується на законодавстві України.

Усі працівники сумлінно дотримуються в своїй діяльності правил по техніці безопасності та положень щодо охорони праці.

Всі засоби щодо забезпечення охорни праці та техніки безпеки проводяться дуже ефективно, пітвердженням тому є відсутність нещасних випадків та хороші трудові показники.

Розділ 10: Управління маркетинговою діяльністю підприємства:

10.1. Маркетингова діяльність є як об'єктивною необхідністю орієнтації науково-технічної, виробничої і збутової діяльності підприємства на врахування ринкового попиту, потреб і вимог споживачів. Вона спрямована на визначення конкретних цілей і шляхів їх досягнення. У сучасному світі виробник повинен випускати продукцію, що знайде збут і принесе прибуток. Для цього необхідно вивчати суспільні та індивідуальні потреби, запити ринку як умову і передумову виробництва. Концепція "виробництво починається зі споживання, а не з обміну" знайшла своє втілення в маркетингу.

10.2. Основними функціями маркетингу як елементу системи управління є: урахування вимог ринкового попиту і запитів споживачів на основі комплексного дослідження ринків, розробка технічної політики і проведення науково-дослідних і дослідно-конструкторських розробок; визначення оптимальної номенклатури виробів, що випускаються, і структури виробництва на основі економічного розрахунку; прийняття власних ефективних рішень; розробка збутової політики, визначення вигідних каналів збуту, системи товароруху і стимулювання збуту.

Для здійснення маркетингової діяльності,треба провести аналіз ринку, аналіз споживачів екологічної продукції.

Моніторинг — безперервне стеження за процесом з метою виявлення його відповідності бажаному результату або тенденцій розвитку. Методологічно моніторинг це проведення ряду однотипних замірів при цьому головна інформація полягає навіть не в самих значеннях результатів, а в їх зміні, динаміці від одного заміру до іншого.

Так, як підприємство “Енергоочистка” має великий досвід роботи,та дуже професіонально відноситься до своїх обов'язків та роботи, то вже багато підприємств звертаються, самі за послугами та продукцією.

Як показав аналіз джерел інформації та програмних продуктів, що використовуються певними спеціалістами,постійно йде користування програмного забезпечення та продуктів.

Визначають зміни в екологічному простору, регіонах, краю та світові екологічні тенденції, щоб визначити нові проблеми та вчасно їх вирішувати.

За 20 років,пофесійної праці, “Енергоочистка” мала та має дуже багато споживачів продукції, як в Україні, так і за кордоном.