Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
posibnyk МОН ОНД new.doc
Скачиваний:
173
Добавлен:
23.02.2015
Размер:
2.56 Mб
Скачать

2.3. Захист наукової роботи

Особливості підготовки до захисту наукової роботи і його порядок представлено у додатку К «Положення про курсову роботу», додатку Л «Положення про дипломну роботу», додатку М «Положення про магістерську роботу» і Додатку П «Захист дипломної (магістерської) роботи».

Контрольні запитання:

  1. Назвіть основні структурні частини наукової роботи.

  2. Що є обов’язковими елементами вступу?

  3. Які вимоги оформлення таблиць, формул, рисунків?

  4. Як успішно підготуватися до захисту наукової роботи?

Тема 7. Особливості підготовки до видання навчальної літератури

        1. Загальні положення.

        2. Види навчальних видань.

        3. Вимоги до структури і змісту основних навчальних видань.

  1. Рецензування навчальної літератури.

  2. Порядок рекомендації до друку навчальної літератури.

  3. Порядок підготовки навчальної літератури для отримання Грифів міністерства освіти і науки України та перелік документів.

1. Загальні положення

Положення розроблене відповідно до законів України «Про освіту», «Про вищу освіту», «Про видавничу справу», «Про авторське право та суміжні права», «Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні», «Про інформацію», Державного стандарту України «Видання. Основні види. Терміни та визначення», наказу Міністерства освіти і науки України від 27.06.2008 за №588 «Щодо видання навчальної літератури для вищої школи» та Статуту Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка.

Це Положення визначає порядок підготовки до видання навчальної та навчально-методичної літератури в Кам’янець-Подільському національному університеті імені Івана Огієнка.

Підготовка науково-педагогічними працівниками Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка навчальної літератури потребує врахування специфіки, галузевих особливостей підготовки фахівців різних галузей знань, напрямів підготовки, спеціальностей освітньо-кваліфікаційних рівнів «бакалавр», «спеціаліст», «магістр».

Положення визначає систему організаційної роботи Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка щодо підготовки, проведення рецензування навчальної літератури, офіційного підтвердження доцільності її використання в навчально-виховному процесі вищої школи.

2. Види навчальних видань1

1. Основні види навчальних видань

Підручник навчальне видання з систематизованим викладом дисципліни (її розділу, частини), що відповідає навчальній програмі та офіційно затверджене як таке.

Навчальний посібник навчальне видання, що доповнює або частково (повністю) замінює підручник та офіційно затверджене як таке.

Курс лекцій навчальне видання повного викладу тем навчальної дисципліни, визначених програмою.

2. Додаткові види навчальних видань

Навчально-методичний посібник навчальне видання з методики викладання навчальної дисципліни (її розділу, частини) або з методики виховання.

Методичні рекомендації (методичні вказівки) навчальне або виробничо-практичне видання роз’яснень з певної теми, розділу або питання навчальної дисципліни, роду практичної діяльності, з методикою виконання окремих завдань, а також заходів.

Текст лекцій навчальне видання викладу матеріалу певних розділів навчальної дисципліни.

Конспект лекцій навчальне видання стислого викладу курсу лекцій або окремих розділів навчальної дисципліни.

Навчальний наочний посібник навчальне образотворче видання матеріалів на допомогу у вивченні, викладанні чи вихованні.

Практикум навчальне видання практичних завдань і вправ, що сприяють засвоєнню набутих знань, умінь і навичок.

Навчальна програма навчальне видання, що визначає зміст, обсяг, а також порядок вивчення і викладання певної навчальної дисципліни чи її розділу.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]