Добавил:
avangards.com.ua Через 2 недели я выпускаюсь из Коммерческого техникума Днепровского государственного технического университета, спасибо ему за прекрасные 3,6 года учёбы. Сейчас разбирала свои файлы на компьютере и решила пару ценных работ загрузить сюда, в своё время я бы очень обрадовалась увидеть нужную работу в интернете. Всем добра и успехов в учёбе. Я - агент по недвижимости, если нужна будет помощь в поиске жилья в Каменском, пишите в инстаграмме @a.cherkasova_reavangard, буду рада сотрудничеству Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Отчет Черкасова (3).docx
Скачиваний:
43
Добавлен:
14.01.2021
Размер:
580.34 Кб
Скачать

6.2. Робота на видачі

32. Організація робочого місця роздавальника.

На робочому місці кухаря-роздавальника, зліва від нього, ставляться стопками столовий посуд.

Прилавок-мармит з готовою кулінарною продукцією повинен знаходитися праворуч від роздавальника або перед ним.

Складений перелік інструментів, посуду кухаря-роздавальника поданий у вигляді таблиці 18.

Таблиця 18. Перелік інструментів та посуду, їх призначення

Найменування інструментів, посуду

Призначення інвентарю, посуду

Мірні ложки

Для порціонування:

  • перших страв ємністю 0,5 і 0,25 л.

  • сметани 10,20,30 г

  • соусів 50,75,100 г

  • гарнірів 150,200 г

  • цукру 5 г

Лопатки

Для порціонування готових та кондитерських виробів.

Щипці

Виделки зі скидачем

Для порціонування сосисок.

7.Удосконалення навиків роботи офіціанта. Технологія обслуговування

7.1.Спеціальні заходи обслуговування

33. Організація обслуговування за типом «шведський стіл».

«Шведський стіл» формується за принципом звичайного меню: холодні закуски, супи, гарячі м'ясні страви, гарячі рибні страви, гарніри, десерти та хліб. Меню може бути з двома-трьома змінами страв, або порцією закусок, які виставляються на стіл одночасно. При кожній страві обов'язково повинен бути розкладальний прилад – або щипчики, або ложка з вилкою.

Важливий організаційний момент – це циклічність подачі цілого ряду страв і продуктів. Так, для гастрономії період реалізації складає 30-40 хвилин. Це означає, що страви з сирною і ковбасною нарізкою готують протягом сніданку в декілька партій.

34. Організація форм прискореного обслуговування.

Бізнес-ланч. Столи сервірують до приходу споживачів, виставлять холодні страви і закуски, хліб та інші вироби. Гарячі страви подають під час обіду (сніданку, вечері). Щоб прискорити обслуговування, у денний час в аванзалі або вестибюлі ресторану вивішують план залу із зазначенням місць реалізації різних варіантів обідів

Бранч. Це спеціальна пропозиція «шведського столу», що влаштовується в ресторанах всіх великих готелів по неділях, так званий «сімейний обід». Проходить звичайно з 12 до 16 - 17 годин. Введення такої спеціальної пропозиції пов'язане з тим, що готельні ресторани ефективно працюють тільки під час сніданку й вечері, і те лише в будні. У суботу гостей звичайно нема, і в неділю, щоб заповнити ресторан, улаштовують бранч для всіх бажаючих.

Кава-брейк. Асортимент виробів для чайних столів дещо відрізняється від столів зі змішаним асортиментом: виключена кисломолочна продукція, мінеральна і фруктова вода, збільшено асортимент і кількість кондитерських виробів. В окремих випадках використовують тільки чайні та кавові столи.

35. Кейтерингове обслуговування.

Передбачає доставку готової продукції до місця споживання в лотках, судках, контейнерах та інших ємностях. При обслуговуванні споживачів за місцем роботи, пасажирів на транспорті практикують попереднє замовлення, відповідно до якого на робочі місця робітників, у купе, каюти пасажирам доставляють головним чином комплексні обіди (сніданки, вечері).