Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ПОРЯДОК застосування Плану рахунків бухгалтерського обліку в державному секторі1929819572.doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
08.11.2020
Размер:
834.05 Кб
Скачать

Рахунок 07 «Списані активи»

Рахунок 07 «Списані активи» призначено для обліку й узагальнення інформації про стан дебіторської заборгованості, списаної з балансу внаслідок неплатоспроможності боржників, та про суми невідшкодованих нестач і втрат від псування цінностей, у тому числі цінностей, не повернених учнями і студентами, відрахованими згідно з наказом, тощо. На цьому рахунку обліковується заборгованість протягом трьох років з моменту списання для нагляду за можливістю її стягнення у разі змін майнового стану неплатоспроможних дебіторів.

Аналітичний облік за позабалансовим рахунком 07 «Списані активи» ведеться за боржниками та випадками встановлення нестач і втрат від псування цінностей.

Рахунок 07 «Списані активи» має такі субрахунки:

071 «Списана дебіторська заборгованість розпорядників бюджетних коштів»;

072 «Списана дебіторська заборгованість державних цільових фондів»;

073 «Невідшкодовані нестачі і втрати від псування цінностей розпорядників бюджетних коштів»;

074 «Невідшкодовані нестачі і втрати від псування цінностей державних цільових фондів».

На субрахунках 071 «Списана дебіторська заборгованість розпорядників бюджетних коштів» (072 «Списана дебіторська заборгованість державних цільових фондів») ведеться облік розпорядниками бюджетних коштів та державними цільовими фондами суми списаної дебіторської заборгованості внаслідок неплатоспроможності боржників. На цих субрахунках обліковується заборгованість протягом трьох років з моменту списання для спостереження за можливістю її стягнення у разі змін майнового стану неплатоспроможних дебіторів.

Дебіторська заборгованість остаточно списується з субрахунків 071 «Списана дебіторська заборгованість розпорядників бюджетних коштів» (072 «Списана дебіторська заборгованість державних цільових фондів») після надходження суми в порядку відшкодування або у зв’язку із закінченням строку обліку такої заборгованості.

На субрахунках 073 «Невідшкодовані нестачі і втрати від псування цінностей розпорядників бюджетних коштів» (074 «Невідшкодовані нестачі і втрати від псування цінностей державних цільових фондів») ведеться облік розпорядниками бюджетних коштів та державними цільовими фондами суми невідшкодованих нестач і втрат від псування цінностей.

Зменшення суми невідшкодованих нестач і втрат від псування цінностей розпорядників бюджетних коштів та державних цільових фондів на субрахунках 073 «Невідшкодовані нестачі і втрати від псування цінностей розпорядників бюджетних коштів» (074 «Невідшкодовані нестачі і втрати від псування цінностей державних цільових фондів») відображається після встановлення винних осіб.

Рахунок 08 «Бланки документів суворої звітності»

Рахунок 08 «Бланки документів суворої звітності» призначено для обліку й узагальнення інформації щодо руху бланків документів суворої звітності. Також на цьому рахунку обліковуються путівки, отримані безоплатно від громадських, профспілкових та інших організацій.

Перелік документів, які відносяться до бланків документів суворої звітності, порядок їх зберігання й використання встановлюються відповідними нормативно-правовими актами.

Збільшення залишку рахунку 08 «Бланки документів суворої звітності» відбувається при надходженні (прийняття на облік) бланків документів суворої звітності, зменшення - після використання або списання як непридатних чи таких, що не є в наявності, бланків документів суворої звітності.

Аналітичний облік ведеться за кожним бланком та місцями їх зберігання.

Рахунок 08 «Бланки документів суворої звітності» мають такі субрахунки:

081 «Бланки документів суворої звітності розпорядників бюджетних коштів»;

082 «Бланки документів суворої звітності державних цільових фондів».

На субрахунках 081 «Бланки документів суворої звітності розпорядників бюджетних коштів» (082 «Бланки документів суворої звітності державних цільових фондів») ведеться облік розпорядниками бюджетних коштів та державними цільовими фондами бланків документів суворої звітності.