Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ПОРЯДОК застосування Плану рахунків бухгалтерського обліку в державному секторі1929819572.doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
08.11.2020
Размер:
834.05 Кб
Скачать

Рахунок 45 «Накопичувальні рахунки для обліку надходжень до бюджетів, які підлягають розподілу»

Рахунок 45 «Накопичувальні рахунки для обліку надходжень до бюджетів, які підлягають розподілу» призначено для обліку й узагальнення інформації про надходження, які підлягають розподілу згідно із законодавством.

За кредитом рахунку відображається зарахування надходжень, які підлягають розподілу згідно із законодавством, за дебетом протягом року відображається повернення помилково або надміру зарахованих сум та списання в кінці року сум надходжень.

Рахунок 45 «Накопичувальні рахунки для обліку надходжень до бюджетів, які підлягають розподілу» має такі субрахунки:

4531 «Рахунок для обліку надходжень, які підлягають розподілу між державним і місцевими бюджетами» (4541 «Рахунок для обліку надходжень, які підлягають розподілу між рівнями місцевих бюджетів»);

4532 «Рахунок для обліку надходжень державного бюджету, які розподіляються між загальним і спеціальним фондами»;

4533 «Рахунок для обліку коштів, тимчасово віднесених до надходжень державного бюджету, які підлягають розподілу» (4542 «Рахунок для обліку коштів, тимчасово віднесених до надходжень місцевих бюджетів, які підлягають розподілу»);

4534 «Рахунок для обліку інших коштів, тимчасово віднесених до надходжень державного бюджету, які підлягають розподілу»  (4543 «Рахунок для обліку інших коштів, тимчасово віднесених до надходжень місцевих бюджетів, які підлягають розподілу»);

4551 «Рахунок для обліку надходжень єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, які підлягають розподілу».

На субрахунках 4531 «Рахунок для обліку надходжень, які підлягають розподілу між державним і місцевими бюджетами» (4541 «Рахунок для обліку надходжень, які підлягають розподілу між рівнями місцевих бюджетів») ведеться облік надходжень, які згідно із законодавством підлягають розподілу між державним і місцевими бюджетами та між рівнями місцевих бюджетів. За кредитом субрахунків відображається зарахування сум податків і зборів (обов’язкових платежів), які підлягають розподілу між державним та місцевими бюджетами та між рівнями місцевих бюджетів, у кореспонденції з рахунками 4331. За дебетом субрахунків відображається протягом року повернення помилково або надміру зарахованих сум податків і зборів (обов’язкових платежів) та списання в кінці року сум доходів, що підлягають розподілу між державним та місцевими бюджетами та між рівнями місцевих бюджетів, у кореспонденції з рахунками 4331.

На субрахунку 4532 «Рахунок для обліку надходжень державного бюджету, які розподіляються між загальним і спеціальним фондами» ведеться облік надходжень, що підлягають розподілу між загальним та спеціальним фондами державного бюджету згідно із законодавством та бюджетною класифікацією. За кредитом субрахунку відображається зарахування сум доходів, що підлягають розподілу між загальним та спеціальним фондами державного бюджету у кореспонденції з рахунком 4331. За дебетом субрахунку відображається протягом року повернення помилково або надміру зарахованих сум доходів, що підлягають розподілу між загальним та спеціальним фондами державного бюджету, та списання в кінці року сум доходів, що підлягають розподілу між загальним та спеціальним фондами у кореспонденції з рахунком 4331.

На субрахунках 4533 «Рахунок для обліку коштів, тимчасово віднесених до надходжень державного бюджету, які підлягають розподілу» (4542 «Рахунок для обліку коштів, тимчасово віднесених до надходжень місцевих бюджетів, які підлягають розподілу») ведеться облік коштів, які згідно із законодавством тимчасово відносяться до надходжень державного (місцевого) бюджету. За кредитом субрахунків відображаються зарахування сум коштів, які тимчасово відносяться до надходжень державного (місцевого) бюджету у кореспонденції з рахунком 4331 (4341). За дебетом субрахунків відображаються протягом року повернення сум надходжень, помилково або надміру внесених платниками, та списання в кінці року сум коштів, тимчасово віднесених до надходжень державного (місцевого) бюджету, у кореспонденції з рахунком 4331 (4341).

На субрахунках 4534 «Рахунок для обліку інших коштів, тимчасово віднесених до надходжень державного бюджету, які підлягають розподілу» (4543 «Рахунок для обліку інших коштів, тимчасово віднесених до надходжень місцевих бюджетів, які підлягають розподілу») ведеться облік інших коштів, які згідно із законодавством тимчасово відносяться до надходжень державного (місцевого) бюджету. За кредитом субрахунків відображаються зарахування сум інших коштів, які тимчасово відносяться до надходжень державного (місцевого) бюджету у кореспонденції з рахунком 4331 (4341). За дебетом субрахунків відображаються протягом року повернення сум інших надходжень, помилково або надміру внесених платниками, та списання в кінці року сум коштів, тимчасово віднесених до надходжень державного (місцевого) бюджету, у кореспонденції з рахунком 4331 (4341).

На субрахунку 4551 «Рахунок для обліку надходжень єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, які підлягають розподілу» ведеться облік надходжень єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, які згідно із законодавством підлягають розподілу. За кредитом субрахунку відображається зарахування надходжень єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, які підлягають розподілу у кореспонденції з рахунком 4351. За дебетом субрахунку відображаються повернення помилково або надміру зарахованих надходжень єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, які підлягають розподілу, та списання в кінці року у кореспонденції з рахунком 4351.