Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ПОРЯДОК застосування Плану рахунків бухгалтерського обліку в державному секторі1929819572.doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
08.11.2020
Размер:
834.05 Кб
Скачать

Рахунок 94 «Нараховані відсотки, плата за надання державних гарантій і кредитів (позик), залучених державою, та штрафні санкції»

Рахунок 94 «Нараховані відсотки, плата за надання державних гарантій і кредитів (позик), залучених державою, та штрафні санкції» призначено для обліку й узагальнення інформації про нараховані відсотки, плату за надання державних гарантій і кредитів (позик), залучених державою, та штрафні санкції.

За кредитом рахунку відображаються суми нарахованих відсотків, плати за надання державних гарантій і кредитів (позик), залучених державою, та штрафні санкції, за дебетом - списання сум нарахованих відсотків плати за надання державних гарантій і кредитів (позик), залучених державою, та штрафних санкцій після їх фактичного надходження до державного (місцевого) бюджету або списання у порядку, визначеному законодавством, та зменшення суми фінансового резерву.

Рахунок 94 «Нараховані відсотки, плата за надання державних гарантій і кредитів (позик), залучених державою, та штрафні санкції» має такі субрахунки:

9431 «Нараховані відсотки за кредитами (позиками), наданими з державного бюджету» (9441 «Нараховані відсотки за кредитами (позиками), наданими з місцевого бюджету»);

9432 «Нараховані відсотки за кредитами (позиками), залученими державою та під державні гарантії» (9442 «Нараховані відсотки за кредитами (позиками), залученими місцевими бюджетами та/або під місцеві гарантії»);

9433 «Нарахована плата за надання державних гарантій і кредитів (позик), залучених державою» (9443 «Нарахована плата за надання місцевих гарантій та надання кредитів за рахунок коштів, залучених місцевими бюджетами»);

9434 «Нараховані штрафні санкції за кредитами, наданими з державного бюджету» (9444 «Нараховані штрафні санкції за кредитами, наданими з місцевого бюджету»);

9435 «Нараховані штрафні санкції за кредитами (позиками), залученими державою та під державні гарантії» (9445 «Нараховані штрафні санкції за кредитами (позиками), залученими місцевими бюджетами та/або під місцеві гарантії»);

9451 «Нараховані доходи фінансового резерву».

На субрахунках 9431 «Нараховані відсотки за кредитами (позиками), наданими з державного бюджету» (9441 «Нараховані відсотки за кредитами (позиками), наданими з місцевого бюджету») ведеться облік нарахованих відсотків на заборгованість перед бюджетом за кредитами (позиками), наданими з державного (місцевого) бюджету. За кредитом субрахунків відображаються суми нарахованих відсотків на заборгованість перед бюджетом за кредитами (позиками), наданими з державного (місцевого) бюджету, за дебетом - суми відсотків, нарахованих на заборгованість перед бюджетом за кредитами, після їх фактичного надходження до бюджету.

На субрахунках 9432 «Нараховані відсотки за кредитами (позиками), залученими державою та під державні гарантії» (9442 «Нараховані відсотки за кредитами (позиками), залученими місцевими бюджетами та/або під місцеві гарантії») ведеться облік нарахованих відсотків на заборгованість перед бюджетом за кредитами (позиками), залученими державою (місцевими бюджетами) та/або під державні (місцеві) гарантії. За кредитом субрахунків відображаються суми нарахованих відсотків на заборгованість перед бюджетом за кредитами, залученими державою (місцевими бюджетами) та/або під державні (місцеві) гарантії. За дебетом субрахунків відображаються суми відсотків, нарахованих на заборгованість перед бюджетом за кредитами, залученими державою (місцевими бюджетами) та/або під державні (місцеві) гарантії, після їх фактичного надходження до бюджету.

На субрахунках 9433 «Нарахована плата за надання державних гарантій і кредитів (позик), залучених державою» (9443 «Нарахована плата за надання місцевих гарантій та надання кредитів за рахунок коштів, залучених місцевими бюджетами») ведеться облік нарахованої плати за надання державних (місцевих) гарантій і кредитів (позик), залучених державою (місцевими бюджетами). За кредитом субрахунків відображаються суми нарахованої плати за надання державних (місцевих) гарантій і кредитів (позик), залучених державою (місцевими бюджетами). За дебетом субрахунків відображаються суми плати за надання державних (місцевих) гарантій і кредитів (позик), залучених державою (місцевими бюджетами), після їх фактичного надходження до державного (місцевого) бюджету.

На субрахунках 9434 «Нараховані штрафні санкції за кредитами, наданими з державного бюджету» (9444 «Нараховані штрафні санкції за кредитами, наданими з місцевого бюджету») ведеться облік нарахованих штрафних санкцій на прострочену заборгованість перед бюджетом за кредитами, наданими з державного (місцевого) бюджету. За кредитом субрахунків відображаються суми нарахованих штрафних санкцій на прострочену заборгованість перед бюджетом за кредитами, наданими з державного (місцевого) бюджету. За дебетом субрахунків відображаються суми штрафних санкцій, нарахованих на прострочену заборгованість перед бюджетом за кредитами, після їх фактичного надходження до бюджету або списання у порядку, визначеному законодавством.

На субрахунках 9435 «Нараховані штрафні санкції за кредитами (позиками), залученими державою та під державні гарантії» (9445 «Нараховані штрафні санкції за кредитами (позиками), залученими місцевими бюджетами та/або під місцеві гарантії») ведеться облік нарахованих штрафних санкцій на прострочену заборгованість перед бюджетом за кредитами (позиками), залученими державою (місцевими бюджетами) та/або під державні (місцеві) гарантії. За кредитом субрахунків відображаються суми нарахованих штрафних санкцій на прострочену заборгованість перед бюджетом за кредитами (позиками), залученими державою (місцевими бюджетами) та/або під державні (місцеві) гарантії. За дебетом субрахунків відображаються суми штрафних санкцій, нарахованих на прострочену заборгованість перед бюджетом за кредитами (позиками), залученими державою (місцевими бюджетами) та/або під державні (місцеві) гарантії, після їх фактичного надходження до бюджету або списання у порядку, визначеному законодавством.

На субрахунку 9451 «Нараховані доходи фінансового резерву» ведеться додатковий облік фінансового резерву, що буде використаний у наступних роках. За кредитом субрахунку відображаються суми фінансового резерву, який формується на підставі інформації про надходження до державного бюджету окремих платежів. За дебетом субрахунку зменшується сума фінансового резерву, що підкріплена відповідними бюджетними ресурсами та спрямована на здійснення визначених заходів відповідно до законодавства.