Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ПОРЯДОК застосування Плану рахунків бухгалтерського обліку в державному секторі1929819572.doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
08.11.2020
Размер:
834.05 Кб
Скачать

Рахунок 99 «Контррахунки до рахунків позабалансового обліку»

Рахунок 99 «Контррахунки до рахунків позабалансового обліку» призначено для відображення операцій за системою подвійного запису цього класу.

Рахунок 99 «Контррахунки до рахунків позабалансового обліку» має субрахунки:

9911 «Контррахунок для активних рахунків позабалансового обліку»;

9921 «Контррахунок для пасивних рахунків позабалансового обліку».

Ці субрахунки призначені для відображення операцій за системою подвійного запису (кореспондують з рахунками 9 класу «Позабалансові та управлінські рахунки бюджетів та державних цільових фондів»).

Клас 0. «Позабалансові рахунки розпорядників бюджетних коштів та державних цільових фондів»

На позабалансових рахунках цього класу обліковуються матеріальні цінності, інші активи та зобов’язання, що належать розпорядникам бюджетних коштів (державним цільовим фондам) або перебувають у їх тимчасовому розпорядженні. Бухгалтерський облік зазначених цінностей ведеться за простою системою, за якою записи про надходження, вибуття, використання, продаж матеріальних цінностей, бланків документів суворої звітності, утворення умовних прав і зобов’язань, списання з балансу майна внаслідок нестачі, псування та дебіторської заборгованості проводяться тільки на одному позабалансовому рахунку із зазначенням змісту і кількісно-вартісних показників операції.

Рахунок 01 «Орендовані основні засоби та нематеріальні активи»

Рахунок 01 «Орендовані основні засоби та нематеріальні активи» призначено для обліку й узагальнення інформації щодо орендованих та отриманих у користування необоротних активів, зокрема отримане у користування авторське право та суміжні з ним права, за користування якими сплачується роялті.

Збільшення залишку рахунку відбувається при надходженні орендованих та отриманих у користування необоротних активів, зменшення - при їх поверненні та у разі закінчення строку користування нематеріальними активами, встановленого договором.

Рахунок 01 «Орендовані основні засоби та нематеріальні активи» має такі субрахунки:

011 «Орендовані основні засоби розпорядників бюджетних коштів»;

012 «Орендовані основні засоби державних цільових фондів»;

013 «Орендовані нематеріальні активи розпорядників бюджетних коштів»;

014 «Орендовані нематеріальні активи державних цільових фондів».

На субрахунку 011 «Орендовані основні засоби розпорядників бюджетних коштів» ведеться облік розпорядниками бюджетних коштів орендованих основних засобів за вартістю, зазначеною в договорі про оренду.

На субрахунку 012 «Орендовані основні засоби державних цільових фондів» ведеться облік державними цільовими фондами орендованих основних засобів за вартістю, зазначеною в договорі про оренду.

На субрахунку 013 «Орендовані нематеріальні активи розпорядників бюджетних коштів» ведеться облік розпорядниками бюджетних коштів орендованих за вартістю, зазначеною в договорі про оренду, та отриманих у користування нематеріальних активів в оцінці, визначеній виходячи із розміру винагороди, встановленої в договорі, зокрема отриманого у користування авторського права та суміжних із ним прав, за користування якими сплачується роялті.

На субрахунку 014 «Орендовані нематеріальні активи державних цільових фондів» ведеться облік державними цільовими фондами орендованих за вартістю, зазначеною в договорі про оренду, та отриманих у користування нематеріальних активів в оцінці, визначеній виходячи із розміру винагороди, встановленої в договорі, зокрема отриманого у користування авторського права та суміжних із ним прав, за користування якими сплачується роялті.