Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ПОРЯДОК застосування Плану рахунків бухгалтерського обліку в державному секторі1929819572.doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
08.11.2020
Размер:
834.05 Кб
Скачать

Рахунок 66 «Зобов’язання за внутрішніми розрахунками»

Рахунок 66 «Зобов’язання за внутрішніми розрахунками» призначений для обліку розрахунків, що виникають у процесі виконання кошторису (бюджету).

За кредитом рахунку відображаються суми зобов’язань за внутрішніми розрахунками, за дебетом - їх списання (погашення).

Рахунок 66 «Зобов’язання за внутрішніми розрахунками» має такі субрахунки:

6611 «Зобов’язання за внутрішніми розрахунками розпорядників бюджетних коштів»;

6621 «Зобов’язання за внутрішніми розрахунками за операціями з переміщення активів»;

6622 «Зобов’язання за внутрішніми розрахунками»;

6631 «Зобов’язання державного бюджету за взаємними розрахунками» (6641 «Зобов’язання місцевих бюджетів за взаємними розрахунками»);

6642 «Зобов’язання місцевих бюджетів за короткостроковими позиками, отриманими з єдиного казначейського рахунку» (6643 «Зобов’язання місцевих бюджетів за середньостроковими позиками, отриманими з єдиного казначейського рахунку»);

6651 «Зобов’язання за іншими коштами перед іншими органами Казначейства».

На субрахунку 6611 «Зобов’язання за внутрішніми розрахунками розпорядників бюджетних коштів» ведеться облік розрахунків за    операціями з внутрівідомчої передачі, зокрема відображається заборгованість за безоплатно отриманими виробничими запасами та іншими нефінансовими активами (крім малоцінних та швидкозношуваних предметів) за операціями з внутрівідомчої передачі.

На субрахунку 6621 «Зобов’язання за внутрішніми розрахунками за операціями з переміщення активів» ведеться облік операцій за зобов’язаннями з внутрішнього переміщення активів державних цільових фондів.

На субрахунку 6622 «Зобов’язання за внутрішніми розрахунками» ведеться облік операцій за внутрішніми розрахунками державних цільових фондів, зокрема відображається заборгованість за отриманими коштами за внутрішніми розрахунками від інших органів державних цільових фондів.

На субрахунках 6631 «Зобов’язання державного бюджету за взаємними розрахунками» (6641 «Зобов’язання місцевих бюджетів за взаємними розрахунками») ведеться облік сум зобов’язань за взаємними розрахунками, що виникають в процесі виконання державного (місцевого) бюджету.

На субрахунках 6642 «Зобов’язання місцевих бюджетів за короткостроковими позиками, отриманими з єдиного казначейського рахунку» (6643 «Зобов’язання місцевих бюджетів за середньостроковими позиками, отриманими з єдиного казначейського рахунку») ведеться облік зобов’язань місцевих бюджетів за короткостроковими (середньостроковими) позиками, отриманими з єдиного казначейського рахунку. 

На субрахунку 6651 «Зобов’язання за іншими коштами перед органами Казначейства» ведеться облік зобов’язань перед іншими органами Казначейства за іншими коштами.

Рахунок 67 «Забезпечення майбутніх витрат і платежів»

Рахунок 67 «Забезпечення майбутніх витрат і платежів» призначено для обліку й узагальнення інформації про рух коштів, які за рішенням суб’єкта державного сектору резервуються для забезпечення майбутніх витрат і платежів.

За кредитом рахунку відображається створення забезпечень, за дебетом - їх використання.

Рахунок 67 «Забезпечення майбутніх витрат і платежів» має такі субрахунки:

6711 (6721) «Довгострокові забезпечення майбутніх витрат і платежів»;

6712 (6722) «Поточні забезпечення майбутніх витрат і платежів».

На субрахунках 6711 (6721) «Довгострокові забезпечення майбутніх витрат і платежів» ведеться облік довгострокових забезпечень для відшкодування наступних (майбутніх) витрат за виплатами працівникам, виконання зобов’язань у разі припинення діяльності тощо.

На субрахунках 6712 (6722) «Поточні забезпечення майбутніх витрат і платежів» ведеться облік забезпечень, які передбачається сплатити протягом звітного року.

Аналітичний облік забезпечень майбутніх витрат і платежів ведеться за їх видами, напрямами використання.