Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ПОРЯДОК застосування Плану рахунків бухгалтерського обліку в державному секторі1929819572.doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
08.11.2020
Размер:
834.05 Кб
Скачать

Рахунок 86 «Умовні витрати»

Рахунок 86 «Умовні витрати» призначено для обліку й узагальнення інформації про витрати державного (місцевого) бюджету за операціями з надання кредитів та фінансування.

За дебетом рахунку відображаються суми кредитів, наданих із державного бюджету (місцевих бюджетів) в поточному році, та операції з фінансування, за кредитом - повернення коштів, помилково або надміру перерахованих з державного бюджету (місцевих бюджетів), та списання у порядку закриття на результат виконання бюджету звітного періоду.

Рахунок 86 «Умовні витрати» має такі субрахунки:

8631 «Витрати державного бюджету за операціями з надання кредитів» (8641 «Витрати місцевих бюджетів за операціями з надання кредитів»);

8632 «Витрати державного бюджету за операціями з фінансування»

(8642 «Витрати місцевих бюджетів за операціями з фінансування»).

На субрахунках 8631 «Витрати державного бюджету за операціями з надання кредитів» (8641 «Витрати місцевих бюджетів за операціями з надання кредитів») обліковуються витрати державного (місцевого) бюджету за операціями з надання кредитів.

На субрахунках 8632 «Витрати державного бюджету за операціями з фінансування» (8642 «Витрати місцевих бюджетів за операціями з фінансування») обліковуються витрати державного (місцевого) бюджету за операціями з фінансування.

Іі. Позабалансові рахунки Клас 9. Позабалансові та управлінські рахунки бюджетів та державних цільових фондів

На позабалансових рахунках цього класу органи Казначейства ведуть облік та узагальнення інформації про пропозиції та відкриті асигнування, ліміти органів Казначейства для здійснення платежів за витратами, показники розпису державного та місцевих бюджетів, бюджетні зобов’язання розпорядників та одержувачів бюджетних коштів, а також нараховані доходи, резерви, витрати, зобов’язання і вимоги за кредитуванням, всіма видами гарантій та цінних паперів тощо.

Рахунок 90 «Пропозиції та відкриті асигнування»

Рахунок 90 «Пропозиції та відкриті асигнування» призначений для обліку й узагальнення інформації за пропозиціями та відкритими асигнуваннями.

За кредитом рахунку відображаються зарахування відкритих асигнувань, суми пропозицій на виділення асигнувань державного бюджету головним розпорядникам та встановлення ліміту органу Казначейства на здійснення платежів за витратами, за дебетом - списання відкритих асигнувань, розподілених головним розпорядником на виконання програм, суми асигнувань державного бюджету, спрямовані підвідомчим установам, зменшення відкритих асигнувань державного бюджету на суму коштів, спрямованих на здійснення видатків, зменшення сум пропозицій у момент виділення асигнувань державного бюджету головним розпорядникам на виконання програм державного бюджету та зменшення ліміту на суму проведених органом Казначейства платежів та/або суму відкликаного Державною казначейською службою України ліміту.

Рахунок 90 «Пропозиції та відкриті асигнування» має такі субрахунки:

9011 «Відкриті асигнування за узагальненими показниками державного бюджету»;

9012 «Відкриті асигнування на виконання програм державного бюджету»;

9013 «Відкриті асигнування державного бюджету»;

9021 «Пропозиції про відкриття асигнувань загального фонду державного бюджету»;

9031 «Ліміт органів Казначейства для здійснення платежів за витратами».

На субрахунку 9011 «Відкриті асигнування за узагальненими показниками державного бюджету» ведеться облік відкритих асигнувань державного бюджету на підставі затверджених Міністерством фінансів України пропозицій без зазначення кодів програмної класифікації видатків.

На субрахунку 9012 «Відкриті асигнування на виконання програм державного бюджету» ведеться облік відкритих асигнувань державного бюджету для головних розпорядників та розпорядників нижчого рівня за відповідними кодами програмної класифікації видатків.

На субрахунку 9013 «Відкриті асигнування державного бюджету» ведеться облік відкритих асигнувань державного бюджету.

На субрахунку 9021 «Пропозиції про відкриття асигнувань загального фонду державного бюджету» ведеться облік пропозицій про відкриття асигнувань державного бюджету головним розпорядникам (за окремими кодами програмної класифікації видатків).

На субрахунку 9031 «Ліміт органів Казначейства для здійснення платежів за витратами» ведеться облік сум лімітів органів Казначейства для здійснення платежів за витратами.