Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ПОРЯДОК застосування Плану рахунків бухгалтерського обліку в державному секторі1929819572.doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
08.11.2020
Размер:
834.05 Кб
Скачать

Рахунок 36 «Рахунки за нез’ясованими сумами та інші транзитні рахунки»

Рахунок 36 «Рахунки за нез’ясованими сумами та інші транзитні рахунки» призначено для обліку й узагальнення інформації про кошти, які під час надходження не можуть бути зараховані на відповідні рахунки за призначенням через відсутність необхідних реквізитів документів або які надходять на транзитні рахунки органів Казначейства для здійснення операцій з датою валютування.

За кредитом рахунку відображається зарахування сум до з’ясування отримувачів коштів та коштів, які надійшли на транзитний рахунок органів Казначейства, за дебетом - їх списання або повернення.

Рахунок 36 «Рахунки за нез’ясованими сумами та інші транзитні рахунки» має такі субрахунки:

3651  «Нез’ясовані надходження на рахунках в органах Казначейства»;

3652  «Транзитний рахунок для здійснення операцій з наступною датою валютування».

На субрахунку 3651 «Нез’ясовані надходження на рахунках в органах Казначейства» ведеться облік сум, які під час надходження не можуть бути зараховані на відповідні рахунки за призначенням через відсутність необхідних реквізитів документів. Списання коштів здійснюється після з’ясування їх фактичних одержувачів та отримання підтверджень від банку кореспондента. Якщо таке підтвердження не надходить, кошти повертаються платнику.

На субрахунку 3652 «Транзитний рахунок для здійснення операцій з наступною датою валютування» ведеться облік коштів, що надходять на транзитні рахунки органів Казначейства для здійснення операцій з датою валютування. На дату валютування відображається списання коштів на відповідні рахунки, відкриті в органах Казначейства, та/або списання коштів на рахунок, з якого вони надійшли, за умови відкликання платіжного документа.

Рахунок 37 «Рахунки органів Казначейства»

Рахунок 37 «Рахунки органів Казначейства» призначено для обліку й узагальнення інформації про кошти за операціями на технічних рахунках в органах Казначейства, а також за операціями з придбання іноземної валюти органами Казначейства.

За кредитом рахунку відображається зарахування коштів на технічні рахунки в органах Казначейства та коштів, перерахованих на придбання  іноземної валюти, або зарахування сум коштів придбаних органами Казначейства іноземної валюти для розпорядників (одержувачів) бюджетних коштів, за дебетом - їх списання.

Рахунок 37 «Рахунки органів Казначейства» має такі субрахунки:

3751  «Технічні рахунки Головних управлінь Казначейства»;

3752  «Рахунки Казначейства за операціями з придбання іноземної валюти»;

3753  «Внутрішній транзитний рахунок для сум, що не підтверджені отримувачами»;

3754  «Внутрішній транзитний рахунок Рахункової палати Казначейства»;

3755  «Внутрішній транзитний рахунок для сум, що не підтверджені системою електронних платежів»;

3756 «Внутрішній транзитний рахунок для сум, що не підтверджені у внутрішній платіжній системі Казначейства»;

3757 «Інші рахунки органів Казначейства».

Клас 4. Розрахунки

Рахунки цього класу призначені для узагальнення інформації про розрахунки за фінансовими інвестиціями та фінансовими активами, за операціями з відображення зобов’язань за фінансовими операціями державного бюджету (місцевих бюджетів), розрахунки за коштами, які підлягають розподілу тощо.