Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ПОРЯДОК застосування Плану рахунків бухгалтерського обліку в державному секторі1929819572.doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
08.11.2020
Размер:
834.05 Кб
Скачать

Рахунок 32 «Кошти бюджету»

Рахунок 32 «Кошти бюджету» призначено для обліку й узагальнення інформації органами Казначейства про накопичення всіх надходжень державного та місцевих бюджетів.

За кредитом рахунку відображається зарахування сум доходів державного (місцевого) бюджету у кореспонденції з рахунками 3131–3134 (3141–3144).

За дебетом рахунку відображається перерахування коштів вищестоящим органам Казначейства для акумулювання у кореспонденції з рахунком 2451.

Рахунок 32 «Кошти бюджету» має такі субрахунки:

3231 «Кошти державного бюджету»;

3241 «Кошти місцевих бюджетів».

На субрахунку 3231 «Кошти державного бюджету» ведеться облік операцій за всіма надходженнями державного бюджету.

На субрахунку 3241 «Кошти місцевих бюджетів» ведеться облік операцій за всіма надходженнями місцевих бюджетів.

Рахунок 33 «Кошти бюджету, які підлягають розподілу»

Рахунок 33 «Кошти бюджету, які підлягають розподілу» призначено для обліку й узагальнення інформації щодо коштів бюджету, які підлягають розподілу.

За кредитом рахунку відображається зарахування платежів, які підлягають розподілу, за дебетом - повернення помилково або надміру зарахованих платежів, а також перерахування коштів за призначенням.

Рахунок 33 «Кошти бюджету, які підлягають розподілу» має такі субрахунки:

3331 «Кошти, які підлягають розподілу між державним і місцевими бюджетами»;

3332 «Надходження коштів до державного бюджету, що розподіляються між загальним та спеціальним фондами»;

3333 «Кошти, тимчасово віднесені до надходжень державного бюджету, що підлягають розподілу» (3342 «Кошти, тимчасово віднесені до надходжень місцевих бюджетів, що підлягають розподілу»);

3334 «Інші кошти, тимчасово віднесені до надходжень державного  бюджету» (3343 «Інші кошти, тимчасово віднесені до надходжень місцевих бюджетів»);

3341 «Кошти, які підлягають розподілу між рівнями бюджетів».

На субрахунку 3331 «Кошти, які підлягають розподілу між державним і місцевими бюджетами» ведеться облік коштів, які відповідно до Бюджетного кодексу України та закону про Державний бюджет України на відповідний рік підлягають розподілу між державним і місцевими бюджетами.

На субрахунку 3332 «Надходження коштів до державного бюджету, що розподіляються між загальним та спеціальним фондами» ведеться облік коштів державного бюджету, які відповідно до Бюджетного кодексу України та закону про Державний бюджет України на відповідний рік розподіляються між загальним і спеціальним фондами, у розрізі кодів бюджетної класифікації та територій.

На субрахунках 3333 «Кошти, тимчасово віднесені до надходжень державного бюджету, що підлягають розподілу» (3342 «Кошти, тимчасово віднесені до надходжень місцевих бюджетів, що підлягають розподілу») ведеться облік коштів, тимчасово віднесених до надходжень державного (місцевого) бюджету, що відповідно до законодавства підлягають розподілу між бюджетами та державними цільовими фондами, у розрізі кодів бюджетної класифікації та територій.

На субрахунках 3334 «Інші кошти, тимчасово віднесені до надходжень державного бюджету» (3343 «Інші кошти, тимчасово віднесені до надходжень місцевих бюджетів») ведеться облік інших коштів, тимчасово віднесених до надходжень державного (місцевого) бюджету, у тому числі коштів, що надходять в рахунок погашення заборгованості, простроченої заборгованості за кредитами, наданими з державного (місцевого) бюджету,  та нарахованої на її суму пені.

На субрахунку 3341 «Кошти, які підлягають розподілу між рівнями бюджетів» ведеться облік коштів, які згідно із законом про Державний бюджет України на відповідний рік та рішенням місцевої ради розподіляються між рівнями місцевих бюджетів, у розрізі кодів бюджетної класифікації та територій.