Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ПОРЯДОК застосування Плану рахунків бухгалтерського обліку в державному секторі1929819572.doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
08.11.2020
Размер:
834.05 Кб
Скачать

Рахунок 68 «Зобов’язання за надходженнями до бюджету»

Рахунок 68 «Зобов’язання за надходженнями до бюджету» призначено для обліку й узагальнення інформації щодо зобов’язань перед бюджетом за податковими і неподатковими надходженнями та іншими надходженнями органами, які відповідно до законодавства контролюють їх справляння, та за коштами, що надійшли від сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

За кредитом рахунку відображаються нараховані зобов’язання за надходженнями до бюджету, за дебетом - їх погашення.

Рахунок 68 «Зобов’язання за надходженнями до бюджету» має такі субрахунки:

6811 «Зобов’язання за податковими надходженнями»;

6812 «Зобов’язання за неподатковими надходженнями»;

6813 «Зобов’язання за іншими надходженнями»;

6814 «Зобов’язання за коштами, які підлягають розподілу за видами загальнообов’язкового державного соціального страхування».

На субрахунку 6811 «Зобов’язання за податковими надходженнями» ведеться облік зобов’язань платників за податковими надходженнями перед бюджетом органами, які відповідають за їх справляння до державного та місцевих бюджетів. 

На субрахунку 6812 «Зобов’язання за неподатковими надходженнями» ведеться облік зобов’язань платників за неподатковими надходженнями перед бюджетом, що контролюються органами, які відповідають за їх справляння до державного та місцевих бюджетів, зокрема зобов’язання за адміністративними послугами тощо.

На субрахунку 6813 «Зобов’язання за іншими надходженнями» ведеться облік зобов’язань, які не включені до інших субрахунків рахунку 68 «Зобов’язання за надходженнями до бюджету».

На субрахунку 6814 «Зобов’язання за коштами, які підлягають розподілу за видами загальнообов’язкового державного соціального страхування» ведеться облік зобов’язань за коштами, що надійшли від сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, органами, які відповідають за його справляння для подальшого розподілу (перерахування) за видами загальнообов’язкового державного соціального страхування.

Рахунок 69 «Доходи майбутніх періодів»

Рахунок 69 «Доходи майбутніх періодів» призначено для обліку й узагальнення інформації щодо доходів у звітному періоді, які підлягають включенню до доходів у майбутніх звітних періодах.

До доходів майбутніх періодів відносяться, зокрема, доходи у вигляді одержаних авансових платежів за здані в оренду основні засоби та інші необоротні активи (авансові орендні платежі), передплата на газети, журнали, періодичні та довідкові видання, абонентна плата за користування засобами зв’язку тощо.

За кредитом рахунку відображається сума одержаних доходів майбутніх періодів, за дебетом - їх списання на відповідні рахунки обліку доходів та включення до складу доходів звітного періоду.

Аналітичний облік доходів майбутніх періодів ведеться за їх видами, датами їх утворення і визнання доходами звітного періоду.

Рахунок 69 «Доходи майбутніх періодів» має такі субрахунки:

6911 (6921) «Доходи майбутніх періодів».

На субрахунках 6911 (6921) «Доходи майбутніх періодів» ведеться облік доходів, отриманих у звітному періоді, які підлягають включенню до доходів у майбутніх звітних періодах.