Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ПОРЯДОК застосування Плану рахунків бухгалтерського обліку в державному секторі1929819572.doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
08.11.2020
Размер:
834.05 Кб
Скачать

Рахунок 41 «Розрахунки за фінансовими операціями»

Рахунок 41 «Розрахунки за фінансовими операціями» призначено для обліку й узагальнення інформації про розрахунки за фінансовими інвестиціями та фінансовими активами, за операціями з відображення зобов’язань за фінансовими операціями державного бюджету (місцевих бюджетів).

За кредитом рахунку відображаються суми розрахунків за операціями з фінансовими інвестиціями та придбаними фінансовими активами державного (місцевого) бюджету у кореспонденції з рахунками 2 класу та зменшення зобов’язань за фінансовими операціями державного (місцевого) бюджету у кореспонденції з рахунками 6 класу, за дебетом - суми зменшення фінансових інвестицій та фінансових активів державного (місцевого) бюджету у кореспонденції з рахунками 2 класу та суми розрахунків за зобов’язаннями за фінансовими операціями державного (місцевого) бюджету у кореспонденції з рахунками 6 класу.

Рахунок 41 «Розрахунки за фінансовими операціями» має такі субрахунки:

4131  «Розрахунки за фінансовими інвестиціями та фінансовими активами державного бюджету» (4141 «Розрахунки за фінансовими інвестиціями та фінансовими активами місцевих бюджетів»);

4132  «Розрахунки за зобов’язаннями за фінансовими операціями державного бюджету» (4142 «Розрахунки за зобов’язаннями за фінансовими операціями місцевих бюджетів»).

На субрахунках 4131 «Розрахунки за фінансовими інвестиціями та фінансовими активами державного бюджету» (4141 «Розрахунки за фінансовими інвестиціями та фінансовими активами місцевих бюджетів») ведеться облік розрахунків за фінансовими інвестиціями та фінансовими активами державного (місцевого) бюджету.

На субрахунках 4132 «Розрахунки за зобов’язаннями за фінансовими операціями державного бюджету» (4142 «Розрахунки за зобов’язаннями за фінансовими операціями місцевих бюджетів») ведеться облік розрахунків за операціями з відображення зобов’язань за фінансовими операціями державного (місцевого) бюджету.

Рахунок 42 «Інші розрахунки»

Рахунок 42 «Інші розрахунки» призначено для обліку й узагальнення інформації про інші розрахунки за коштами державного (місцевого) бюджету.

За кредитом рахунку відображаються суми інших розрахунків за коштами державного (місцевого) бюджету та суми коштів, отриманих за іншими внутрішньосистемними розрахунками, за дебетом - суми інших розрахунків за умови їх виконання та суми коштів, переданих за іншими внутрішньосистемними розрахунками, тощо.

Рахунок 42 «Інші розрахунки» має такі субрахунки:

4231 «Інші розрахунки за коштами державного бюджету» (4241 «Інші розрахунки за коштами місцевих бюджетів»);

4232 «Інші розрахунки з виконання державного бюджету» (4242 «Інші розрахунки з виконання місцевих бюджетів»);

4233 «Інші внутрішньосистемні розрахунки»;

4251 «Внутрішньосистемні розрахунки за операціями у внутрішній платіжній системі Казначейства».

На субрахунках 4231 «Інші розрахунки за коштами державного бюджету» (4241 «Інші розрахунки за коштами місцевих бюджетів») ведеться облік інших розрахунків за коштами державного (місцевого) бюджету.

На субрахунках 4232 «Інші розрахунки з виконання державного бюджету» (4242 «Інші розрахунки з виконання місцевих бюджетів») ведеться облік інших розрахунків (операції, проведені в іноземній валюті, тощо) при виконанні державного бюджету (місцевих бюджетів).

На субрахунку 4233 «Інші внутрішньосистемні розрахунки» ведеться облік інших внутрішньосистемних розрахунків у системі Державної казначейської служби України (далі - Казначейство).

На субрахунку 4251 «Внутрішньосистемні розрахунки за операціями у внутрішній платіжній системі Казначейства» ведеться облік внутрішньосистемних розрахунків за операціями у внутрішній платіжній системі Казначейства.