Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
4 Курс / проектування / Лек Опорный.doc
Скачиваний:
84
Добавлен:
30.05.2020
Размер:
12.41 Mб
Скачать

Запитання для самоперевірки

  1. Які технічні засоби використовуються в САПР.

  2. Що таке канали передачі даних.

  3. Що таке лінія зв’язку.

  4. Яку мережу називають корпоративною.

  5. Яке периферійне обладнання використовується для САПР.

Для нотаток

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Використана література:

  • Підручник «Введення в SolidWorks 2005 для вузів»

  • В.П. Прохоренко «Практичне керівництво SolidWorks 2005»

  • Шам Тику «Ефективна робота в SolidWorks2005»

Лекція 4

Тема. Ведення. Основи функціональних можливостей SolidWorks.

Мета: Ознайомитися з можливостями програми SolidWorks та областю її застосування. Ознайомитися з основними поняттями, структурою документа, загальними відомостями про панелі інструментів, навчитися

План лекції:

  1. Загальні відомості про програму SolidWorks.

  2. Умовні позначки та маркери.

  3. Панелі інструментів.

  4. Прийняття створюваних елементів.

  5. Дерево конструювання Feature Manager.

  6. Запитання для самоперевірки.

1. Загальні відомості про програму SolidWorks

SolidWorks - це система автоматизованого проектування, що використовує знайомий користувачеві графічний інтерфейс Microsoft Windows.

2. Умовні позначки

Умовні позначки - це заповнені текстом вікна, які з'являються в графічній області, коли використовуються певні інструменти.

Маркери дозволяють динамічно вибирати, переміщати й задавати деякі параметри, не залишаючи графічної області.

3. Панелі інструментів

Кнопки панелі інструментів дають можливість швидкого доступу до часто використовуваних команд. Можна розмістити панелі інструментів так, як це буде зручно.

Для того щоб відобразити або сховати окремі панелі інструментів:

  1. Виберіть Вид, Панелі інструментів або правою кнопкою миші натисніть на рамку вікна SolidWorks.

  2. З'явиться список всіх панелей інструментів. Панелі інструментів, відзначені галочкою, видні на екрані; а ті, які не відзначені, - сховані.

  3. Натисніть на ім'я панелі інструментів, щоб включити або відключити її відображення.

Соседние файлы в папке проектування