Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
4 Курс / проектування / Лек Опорный.doc
Скачиваний:
84
Добавлен:
30.05.2020
Размер:
12.41 Mб
Скачать

Запитання для самоперевірки

  1. Як додати панель інструментів?

  2. Чи можна додавати та видаляти кнопки напанелях інструментів?

  3. Що таке ескіз? Дайте характеристику ескізів за складністю.

  4. З чого починається робота в ескізному середовищі?

  5. Що таке покажчик? Які покажчики ви знаєте?

  6. Що таке лінії формування?

  7. Яку функцію виконують лінії формування при роботі в ескізному середовищі?

Для нотаток

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Використана література:

  • Підручник «Введення в SolidWorks 2005 для вузів»

  • В.П. Прохоренко «Практичне керівництво SolidWorks 2005»

  • Шам Тику «Ефективна робота в SolidWorks2005»

Лекція 6

Тема. : Додавання на ескіз геометричних зв’язків.

Мета: навчитися визначати стан ескізу, додавати геометричні зв’язки, знати їх властивості, визначити різницю між взаємозв’язками, прослідити роботу автоматичних взаємозв’язків.

План лекції:

  1. Налаштування команд.

  2. Початок роботи з ескізом - із чого починається малювання ескізу.

  3. Панель інструментів "Ескіз".

  4. Покажчики й лінії формування.

  5. Запитання для самоперевірки.

Коли відкритий ескіз, у графічній області червоними кольорами відображається "Вихідна точка ескізу". Це точка з координатами X"0", Y"0". Вихідна точка ескізу допомагає визначити координати ескізу, над яким здійснюється робота. Коли відкритий ескіз, не можна відключати відображення його вихідної точки.

1. Умовні позначки для стану ескізу

Ескізи перебувають в одному з п'яти наступних станів.

  • Повністю визначений (чорний) - всі лінії й криві на ескізі, а також їхнє положення описані за допомогою розмірів і взаємозв'язків. Це оптимальний стан ескізу, означає, що всі розміри й взаємозв'язки задані правильно й у достатній кількості.

  • Перевизначений (червоний) – існують конфліктні або повторні розміри або взаємозв'язки.

  • Недовизначений (синій) - в ескізі не визначені деякі розміри й/або взаємозв'язки і їх можна змінювати.

  • Рішення не було знайдено (рожевий) – ескіз не вирішений. Відображаються геометрія, взаємозв'язки й розміри, що перешкоджають розрахунку ескізу.

  • Знайдено неприпустиме рішення (жовтий) – ескіз розрахований, але в результаті вийде неприпустима геометрія, наприклад, нульова довжина лінії, дуга нульового радіуса або самопересічний сплайн.

Соседние файлы в папке проектування