Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
4 Курс / проектування / Лек Опорный.doc
Скачиваний:
84
Добавлен:
30.05.2020
Размер:
12.41 Mб
Скачать

2. Додавання сполучень. Збірка компонентів.

Для додавання сполучень до збірки потрібно використати менеджер властивостей Mate (Сполучення), який можна викликати по команді Вставка – Умова сполучення або натисніть кнопку Mate (Сполучення) на панелі інструментів Збірка.

Підтримуються наступні види сполучення:

Співпадіння

Перпендикулярність

Дотичність

Концентричність

Паралельність

Відстань

Кут

Симетричність

Автосполучення

Деякі типи взаємозв'язків сполучення можна створювати автоматично.

  • Сполучення на основі геометрії

  • Сполучення на основі елементів

  • Сполучення на основі масиву

  • Додавання автосполучень при переміщенні компонентів

3. Створення збірки «зверху вниз»

  • Створення компонента у збірці, проектованій «зверху вниз»

Меню: Insert > Component > New Part (Вставка >Компонентів > Нова деталь)

4. Переміщення окремих компонентів

Панель інструментів: Assembly > Move Component (Збірка >Переміщення компонента)

В SolidWorks існує можливість переміщення окремих не зв'язаних обмеженнями компонентів у документі збірки, без надання впливу на положення інших компонентів. Для цього використовується інструмент Move Component (Переміщення компонента).

Зверніть увагу, що в списку, що розкривається, Move (Переміщення) сувою Move (Перемістити) обраний параметр Free Drag (Вільне переміщення). Курсор виділення заміниться курсором переміщення; виділіть компонент і перетягніть його. Відпустіть ліву кнопку миші, щоб залишити компонент у необхідній точці.

При допомозі параметра Along Assembly XYZ (Уздовж складання XYZ) зі списку, що розкривається, Move (Переміщення) ви можете динамічно переміщати компонент уздовж осей X, Y й Z збірки.

Параметр Along Entity (Уздовж об'єкта) використовується для переміщення компонента уздовж напрямку обраного елемента.

Параметр Delta XYZ (Дельта XYZ) використовується для переміщення обраного компонента на задану відстань у зазначеному напрямку.

Параметр XYZ Position (Розташування XYZ) використовується для визначення нового положення початку координат деталі, у якому буде розміщений компонент після переміщення.

5. Обертання окремих компонентів

Інструмент Rotate Component (Обертання компонента) використовується для обертання компонента.

  • Обертання окремих компонентів за допомогою інструмента Rotate Component (Обертання компонента)

Панель інструментів: Assembly > Rotate Component (Збірка > Обертання компонента)

  • Переміщення та обертання компонента за допомогою трійки

За допомогою трійки можна переміщати індивідуальний компонент. Для цього спочатку необхідно виділити компонент, а потім клацнути правою кнопкою миші, щоб з'явилося контекстне меню. У контекстному меню, що з'явився, виберіть параметр Move with Triad (Перемістити з системою координат). На компоненті з'явиться тривимірне зображення системи координат.

6. Створення вузлів, видалення компонентів і вузлів.

  • Створення вузлів.

При проектуванні вузлів «знизу вгору» вузол створюється в складальному середовищі і зберігається у вигляді файлу збірки. Коли потрібно помістити вузол у збірку верхнього рівня, відкрийте документ збірки верхнього рівня й викличте менеджер властивостей Insert Component (Вставити компонент).

Проектування «зверху вниз» являє собою найбільш гнучкий підхід до проектування збірок. У цьому випадку новий вузол створюється в документі збірка верхнього рівня. Даний підхід використовується звичайно при концептуальному проектуванні або для більших збірок. Щоб створити новий вузол у документі збірки, виберіть у меню команду Insert > Component > New Assembly (Вставка > Компонентів > Нова збірка).

При розміщенні вузла у збірку верхнього рівня в дереві конструювання FeatureManager з'являється значок з ім'ям цього вузла. Якщо розгорнути цей вузол у дереві, будуть показані всі складові його деталі.

  • Видалення компонентів і вузлів

Щоб видалити компонент збірки, виділите його в графічній області або в дереві конструювання FeatureManager. Викличте контекстне меню та виберіть у ньому команду Delete (Видалити). Видалити виділений компонент можна також, натиснувши клавішу Delete на клавіатурі.

Якщо потрібно видалити вузол, виділите його в дереві конструювання FeatureManager і натисніть клавішу Delete. Відкриється діалогове вікно Confirm Delete (Підтвердити видалення); клацніть у ньому на кнопці Yes (Так).

Соседние файлы в папке проектування