Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
4 Курс / проектування / Лек Опорный.doc
Скачиваний:
84
Добавлен:
30.05.2020
Размер:
12.41 Mб
Скачать

5. Моделювання методом виділення контуру

Моделювання методом виділення контуру дозволяє використати для створення елементів неповні ескізи. Використовуючи даний метод, ви можете будувати ескізи всієї моделі в одному ескізному середовищі, а потім робити з ними різні маніпуляції, одночасно використовуючи ті самі ескізи в різних елементах моделі.

Мал. 6.8 Багатоелементна твердотіла модель

Побудувавши ескіз, клацніть правою кнопкою миші в графічній області для виклику контекстного меню й виберіть у ньому команду Contour Selection Tool (Інструмент виділення контурів), покажчик миші прийме форму символу виділення контуру, а в правому верхньому куті екрана з'явиться область підтвердження. Тепер клацніть у точці між двома колами ліворуч. Область між ними буде виділена. Викличте менеджер властивостей Extrude (Витягнути) і витягніть виділений контур з потрібною граничною умовою.

  • Створення витягнутих вирізів

Меню: Insert > Cut > Extrude (Вставка > Виріз > Витягнути)

Панель інструментів: Features > Extruded Cut (Елементи > Витягнутий виріз)

Щоб створити витягнутий виріз, побудуйте його ескіз і клацніть на кнопці Extruded Cut (Витягнутий виріз) у менеджері команд Features (Елементи). З'явиться менеджер властивостей Cut-Extrude (Виріз/Витягнути) і попередній вид вирізу, створеного з настроюваннями за замовчуванням. Елементи керування цього менеджера в основному аналогічні менеджеру властивостей Extruded Boss/Base (Витягнута бобишка/основа).

  • Створення повернутих вирізів

Меню: Insert > Cut > Revolve (Вставка > Виріз > Повернути)

Панель інструментів: Features > Revolved Cut (Елементи > Повернутий виріз)

Повернуті вирізи використовуються для видалення матеріалу шляхом обертання ескізу навколо обраної осі. При виклику інструмента Revolved Cut (Повернутий виріз) відкривається менеджер властивостей Cut-Revolve (Виріз/Повернути). Елементи керування цього менеджера властивостей аналогічні тим, що обговорювалися раніше.

Запитання для самоперевірки

  1. В який спосіб можна створити довідкову систему координат?

  2. Які ви знаєте додаткові параметри виступу та основи?

  3. У яких випадках доречно використовувати метод виділення контуру?

  4. Як створити повернений виріз?

  5. Як створити витягнутий виріз?

Для нотаток

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Використана література:

  • Підручник «Введення в SolidWorks 2005 для вузів»

  • В.П. Прохоренко «Практичне керівництво SolidWorks 2005»

  • Шам Тику «Ефективна робота в SolidWorks2005»

Соседние файлы в папке проектування