Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
4 Курс / проектування / Лек Опорный.doc
Скачиваний:
84
Добавлен:
30.05.2020
Размер:
12.41 Mб
Скачать
  • Інші параметри скруглення

У сувої Fillet Options (Параметри скруглення) менеджера властивостей можна задавати й інші параметри скруглення, які дозволяють одержати акуратний та естетичний дизайн.

  • Keep features (Залишити елементи). Якщо модель містить виступи або вирізи та створюване скругление досить велике для того, щоб поглинути ці елементи, рекомендується встановити прапорець Keep features (Залишити елементи) у сувої Fillet Options (Параметри скруглення). Якщо скинути цей прапорець, то скруглення буде поглинати елементи, що знаходяться на його шляху. Зверніть увагу, що поглинені елементи не будуть вилучені з моделі - вони просто не будуть показуватися через геометричну непогодженість. Коли ви відкотите, погасите або видалите скругление, поглинені елементи з'являться знову.

  • Прапорець Round Corners (Круглі кути) дозволяє закруглити кромки в тих кутах, де створюється скруглення.

  • Перемикач Overflow Type (При перекритті скруглень) задає фізична умова, якій повинне задовольняти скруглення, якщо воно виходить за деяку границю. За замовчуванням SolidWorks автоматично приймає найкращий з можливих типів переходу для розміщення скруглення залежно від геометричних умов. Це відбувається, коли перемикач Overflow Type (Тип переповнення) установлений у положення Default (За замовчуванням). Якщо перемикач установлений у положення Keep Edge (Залишити кромку), при виході скруглення за межі певної області програма розбиває його на безліч поверхонь, і суміжні кромки не змінюються. На вершині скруглення створюється поглиблення. Якщо перемикач установлений у положення Keep surface (Залишити поверхню), то програма обрізає розташовуване скруглення. Це збереже гладку закруглену поверхню, але спотворить суміжні кромки. Скруглення, створене в режимі переповнення Keep Edge (Залишити кромйку), показане на мал. 7.6, у режимі переповнення Keep surface (Залишити поверхню), показане на мал. 7.7.

  • Скруглення змінного радіуса

Скруглення змінного радіуса створюється шляхом завдання різних радіусів скруглення уздовж виділеної кромки з певними інтервалами. Залежно від параметрів можна створити плавний або різкий перехід між двома вершинами, для яких задаються радіуси скруглення.

  • Скруглення грані

Установивши перемикач Fillet Type (Тип скруглення) у положення Face Fillet (Скруглення грані), можна створити скруглення між двома сукупностями граней. Для розміщення скруглення грані можуть бути частково або повністю вилучені.

  • Повне скругление

Повне скруглення - це скруглення, що має напівкруглу форму. На мал. 7.8 показані дві з обраних граней; третя - це ліва грань, паралельна першій. Отримане повне скругление показано на мал. 7.9.

4. Створення фасок та оболонок

  • Створення фасок

Щоб створити фаску на кромках, викличте менеджер властивостей Chamfer (Фаска) і виділите кромки, на яких потрібна фаска. У графічній області з'являється попередній вид фаски з винесенням, у якій задається відстань і кут.

Якщо модель має виступи або вирізи і створювана фаска досить велика для того, щоб поглинути ці елементи, рекомендується встановити прапорець Keep features (Залишити елементи). Якщо цей прапорець скинутий, то фаска буде поглинати елементи, які знаходяться на її шляху.

  • Створення оболонок

Меню: Insert > Features > Shell (Вставка >Елементи > Оболонка)

Панель інструментів: Features > Shell (Елементи > Оболонка)

Створення оболонки – це процес видалення матеріалу з моделі, результатом якого є порожня усередині модель, що має стінки заданої товщини. При виконанні цієї операції також віддаляються одна або кілька виділених граней моделі. Якщо ви не виділите ні однієї грані для видалення, результатом буде закрита порожня модель. Стінкам можна надавати неоднакову товщину. Оболонка створюється за допомогою інструмента Shell (Оболонка).

Соседние файлы в папке проектування