Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
4 Курс / проектування / Лек Опорный.doc
Скачиваний:
84
Добавлен:
30.05.2020
Размер:
12.41 Mб
Скачать

Створення нових площин

Меню: Insert > Reference Geometry > Plane (Вставка >Довідкова геометрія > Площина)

Панель інструментів: Reference Geometry > Plane (Довідкова геометрія > Площина)

Довідкові площини використовуються для побудови ескізів елементів, отворів, створення посилань на об'єкт або елемент і т.д.

В SolidWorks передбачено шість методів створення площин. Клацніть на кнопці Plane (Площина) у менеджері команд Reference Geometry (Довідкова геометрія). З'явиться менеджер властивостей Plane (Площина), зображений на мал. 6.1, а в правому верхньому куті графічної області з'явиться область підтвердження.

2. Створення довідкових осей

Меню: Insert > Reference Geometry > Axis (Вставка > Довідкова геометрія > Вісь)

Панель інструментів: Reference Geometry > Axis (Довідкова геометрія > Вісь)

Інструмент Reference Axis (Довідкова вісь) використовується для створення довідкових і допоміжних осей. Ці осі являють собою параметричні лінії, що проходять через модель, елемент або довідковий об'єкт. Довідкові осі використовуються для створення довідкових площин, систем координат, кругових масивів, а також для створення сполучень у зборках. Вони також служать орієнтирами при побудові ескізів і створенні елементів. Довідкові осі відображаються як на моделі, так й у дереві конструювання Feature Manager. Коли ви натискаєте кнопку Axis (Вісь), відкривається менеджер властивостей, показаний на мал. 6.2.

3.Створення довідкової системи координат

Меню: Insert > Reference Geometry > Coordinate System (Вставка > Довідкова геометрія > Система координат)

Панель інстр.: Reference Geometry > Coordinate System (Довідкова геометрія > Система координат)

Щоб створити власну систему координат, натисніть кнопку Coordinate System (Система координат) на панелі інструментів Reference Geometry (Довідкова геометрія). З'явиться вікно (менеджер властивостей) Coordinate System (Система координат), зображений на мал. 6.3. Крім того, у вихідній точці поточного документа буде показана система координат.

Для створення нової системи координат необхідно вибрати точку, що буде служити вихідною точкою цієї системи, і визначити напрямок осей X й Y, Y й Z або Z й X. Після вибору початку координат ви можете задати напрямок будь-яких двох осей. Напрямок третьої осі буде визначено автоматично. Задавати напрямок цих осей можна за допомогою кромок, точок або довідкових осей. Змінити напрямок кожної з осей на протилежне можна за допомогою кнопки, розташованої ліворуч від області виділення цієї осі.

4. Додаткові параметри виступу та основи

Гранична умова Through All (Через усе) з'являється в списку, що розкривається, End Condition (Гранична умова) тільки після створення основи.

При використанні граничної умови Up To Next (До наступної) ескіз витягується від площини ескізу до наступної поверхні, що перетинає елемент.

При використанні граничної умови Up To Vertex (До вершини) границя витягнутого елемента визначається як віртуальна площина, паралельна площини ескізу та така, що проходить через обрану вершину. Ви можете також вибрати точку на кромці, ескізну точку або довідкову точку.

При використанні граничної умови Up To Surface (До поверхні) границею витягнутого елемента служить обрана поверхня або грань.

При використанні граничної умови Offset From Surface (На відстані від поверхні) границя витягнутого елемента визначається як віртуальна поверхня, створена на заданій відстані від обраної поверхні.

При використанні граничної умови Offset From Surface (На відстані від поверхні) границя витягнутого елемента визначається як віртуальна поверхня, створена на заданій відстані від обраної поверхні.

При використанні граничної умови Up To Body (До тіла) витягнутий елемент обмежується іншим тілом.

Соседние файлы в папке проектування