Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Жандаренко та ін. Контр.роб. з англійської мови...doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
27.11.2019
Размер:
599.55 Кб
Скачать

УДК 862.0

ББК 81.2 Англ.

К 65

Рекомендований до видання

Редакційно-видавничою радою МІТСО

Автори-укладачі:

Л.В. Жандаренко, і.А. Танковіч, а.І. Попова, і.І. Холодинська

Рецензент – Г.М. Белоглядова, професор,

зав. кафедрою іноземних мов Військової Академії РБ

К 65

Міжсесійне завдання №1 з англійської мови: Учбово-методичний посібник / Автори-укладачі Жандаренко Л.В., Танковіч І.А., Попова А.І., Холодинська І.І. – Мн.: МІТСО, 2002. – 63 c.

Посібник містить міжсесійні завдання – по чотири варіанта контрольних завдань для кожного семестру навчання, методичні вказівки по їх виконанню і оформленню.

Призначено для студентів заочного відділення I и II курсів факультету економічного і соціального менеджменту.

ББК 81.2 Англ.

© Л.В. Жандаренко, І.А. Танковіч,

А.І. Попова, І.І. Холодинська, 2002

Методичні вказівки

Розвиток і поліпшення заочної вищої освіти має велике значення в сучасних умовах для підготовки висококваліфікованих спеціалістів. В сучасних умовах важливе значення набирає практичне володіння іноземною мовою. Воно є невід’ємною частиною сучасної підготовки спеціалістів вищими навчальними закладами.

Особливістю оволодіння іноземною мовою при заочному навчанні є те, що обсяг самостійної роботи студента по виробленню мовних навичок і вмінь значно перевищує обсяг практичних аудиторних занять з викладачем. Співвідношення аудиторних і самостійних годин, що відводиться на повний курс навчання, дорівнює 1:3. Таким чином, кожному аудиторному двогодинному заняттю повинне передувати не менше шести годин самостійної роботи студента. Для того, щоб досягти успіху, необхідно приступити до роботи над мовою з перших днів навчання у вузі і займатися систематично. Самостійна робота по вивченню іноземної мови охоплює: заучування слів англійської мови; з'ясування правил словотворення, граматичних правил; читання текстів англійською мовою вголос відповідно до правил; розуміння текстів; слухання текстів, з тим, щоб навчитися правильно вимовляти і розуміти на слух зміст повідомлення; побудову питань і відповідей до текстів; переклад на українську мову (усний і письмовий).

Для того, щоб досягти вказаного в цільовій установці рівня володіння мовою, слід систематично тренувати пам'ять за допомогою заучування іншомовних слів, текстів. Треба пам'ятати, що здібності розвиваються в процесі роботи, що осмислений матеріал запам'ятовується легше, ніж неосмислений, що навички виробляється шляхом багаторазово викононаї дії.

Виконання міжсесійних завдань і оформлення міжсесійних завдань

1. Студенти 1-2 курсів заочного відділення факультету «Соціальна робота» за час навчання в інституті зобов’язані виконати чотири міжсесійних завдання. Кожне завдання пропонується в чотирьох варіантах. Студенти зобов’язані виконати заданий варіант, інші варіанти завдання можна використовувати в якості додаткового матеріалу і для підготовки до іспиту.

2. Виконувати письмові міжсесійні роботи слід в окремому зошиті. На обкладинці зошита необхідно написати своє прізвище, номер міжсесійної роботи і назву групи, курс, факультет.

3. Міжсесійні роботи повинні виконуватись охайно, чітким почерком. При виконанні міжсесійної роботи необхідно залишити в зошиті поля для зауважень, пояснень і методичних вказіков рецензента. Матеріал міжсесійної роботи слід розташовувати в зошиті згідно наступного прикладу:

Ліва сторінка

Права сторінка

Поля

Англійський текст

Український текст

Поля

4. В кожному міжсесійному завданні мається текст для перевірки вміння читати і перекладати, розуміти основну думку, викладену в абзаці. Після тексту даються контрольні запитання, за допомогою яких перевіряється, наскільки правильно і точно зрозуміла думка, викладена в тексті.

5. Виконанні міжсесійні роботи необхідно направляти для перевірки і рецензування до інституту в установлені строки.

6. Якщо робота виконана без додержання вказаних або не повністю, вона повертається для повторного виконання.