Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
самост робота2.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
23.11.2019
Размер:
2.45 Mб
Скачать

Тема 14 Персональні телеконференції через Інтернет

Відеоконференції

На сьогоднішній день звичайні комутовані канали телефонної мережі досить часто використовуються для доступу до Інтернет. Тому для користувачів є надзвичайно привабливою ідея організації відеоконференції через Інтернет.

Відеоконференції з використанням модемного зв'язку по комутованих телефонних каналах забезпечують передачу від 1 до 10 відеокадрів у секунду, що навряд чи прийнятно для потреб бізнесу. Крім того, відеоінформація при цьому розміщується в невеликому вікні (наприклад,176х144 пікселів). Тому через комутовані телефонні канали доступу до Інтернет телеконференції організовують окремі користувачі переважно для персонального спілкування.

Для організації такої відеоконференції між двома користувачами, їм необхідно мати наступне технічне забезпечення:

  • Комп’ютер з дуплексною звуковою платою, відеоплатою (vіdeo capture) та підключені до нього:

  • WEB-камера;

  • Навушники (колонки) і мікрофон;

  • Модем, підключений до телефонної лінії

  • П ідключення до Інтернет та підтримка протоколу TCP/ІP.

Т еоретично, можна використовувати будь-яку цифрову побутову відеокамеру, проте практична реалізація такої схеми може викликати деякі труднощі.

На сьогодні на ринку представлено цілий рід недорогих Web-камер (рис.8.20.), які мають, переважно USB-інтерфейс підключення до комп'ютера, частоту передачі кадрів - до 30 fps, графічне розрішення від 160х120 до 640х480 пікселів.

Як програмне забезпечення для проведення таких відеоконференцій може використовуватися Mіcrosoft NetMeetіng - стандартний компонент Wіndows-систем - (рис.7.21), CU-SeeMe від компанії Whіte Pіne Software, VCON vPoіnt та інш.

Д ля спілкування у відеорежимі можна також скористатися послугами відеочату, наприклад на www.webcamnow.com (рис.8.22). Для цього потрібно мати все необхідне технічне і програмне забезпечення як для персональної телеконференції та зареєструватися на сайті чату. У деяких випадках користування чатом э платним (www.cuworld.com). Можливі різноманітні режими (спілкування один на один, або ж спілкування з усіма учасниками).

Аудіоконференції

І снує цілий ряд програм, які дозволяють здійснювати дзвінки "комп’ютер-комп’ютер" через Інтернет. Для здійснення дзвінків з комп’ютера на комп’ютер, на обох комп'ютерах необхідно встановити повнодуплексні звукові карти, мікрофон і навушники, модем (рекомендується 28800), а також відповідне програмне забезпечення. Комп'ютери підключаються до ІP-мережі (Інтернет) (рис.8.23). Абонентам потрібно знати ІP-адресу комп'ютера співрозмовника та домовитися про час розмови. Витрати обмежуються платою провайдеру Інтернет.

Серед програмних засобів для аудіоконференцій особливо поширені ІnternetPhone від компанії VocalTec і Mіcrosoft Netmeetіng. Дзвінок комп’ютер-комп’ютер можна також здійснити за допомогою популярної програми ICQ (Additional Services>ICQ-Phone).

Серед інших програм можна назвати: Net2Phone (http://www.net2phone.com), Mediaring Talk (http://www.mediaring.com/domore/download.html), WebPhone (компанія NetSpeak, http://www.netspeak.com), WebTalk (Quarterdeck, Каліфорнія, http://www.quarterdeck.com) і Іntercom для OS/2 (Revolutіonary Software).

Т ак, для використання тої чи іншої програми необхідно скачати її з сервера, інсталювати і пройти реєстрацію на сервері.

Для користувачів, що працюють з динамічним присвоєнням ІP-адрес, у продуктах бізнес-класу (наприклад, WebPhone) передбачена можливість ініціалізації виклику за хост-адресою з наступним з'ясуванням поточної ІP-адреси і відповідною маршрутизацією виклику.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]