Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ФФЗ Корсун И. И.Microsoft Office Word.docx
Скачиваний:
3
Добавлен:
21.11.2019
Размер:
112.34 Кб
Скачать
    1. . Виробнича характеристика вибраних пестицидів Інсектициди Децис

Синонім: Дельтаметрин, Декаметрин.

Діюча речовина : [S]-α-циано-3-феноксібензил-(1R, цис)- 2,2-диметил-3-(2,2-дибромвініл)-циклопропілкарбоксилат.

Піретроїдний препарат. У чистому вигляді біла кристалічна речовина з температурою плавлення 98 - 101 °С, добре розчинний в ацетоні, диоксані і ароматичних вуглеводнях.

Децис - високооктановий інсектицид контактної і кишечної дії, захисний ефект 15 - 20 днів. Норма витрати 0,5 - 0,7 л/га. Для людини і теплокровних тварин високотоксичний (ЛД 50 для пацюків 128-138 мг/кг).

Виступає у вигляді 2,5 %-ної концентрат емульсії. Рекомендується проти гризучих та сосучих комах. Кліщів не знищує.

Переваги цього інсектициду:

  1. Новий крок у розвитку препаративної форми піретроїдів

  2. Скорочення втрат діючої речовини через відток від листової поверхні та змивання

  3. Прискорене проникнення крізь кутикулу комахи

  4. Покращена активність проти сичсних шкідників

  5. Стабільна ефективність за умов авіаційної обробки

За інсектицидними якостями переважає над іншими препаратами. Чітко виражені репелентні властивості. Загибель від Децис повільна, проте ефект високий. Препарат малотоксичний для бджіл.

Круїзер 350 FS

Синонім: Актара. Діюча речовина: тіаметоксам. Виступає у вигляді текучогоконцентрату суспензії. Інсектицид системної дії для обробки насіння різними методами, з високим ступенем безпеки для персоналу, проти комплексу грантових та поверхневих шкідників сходів кукурудзи, цукрових буряків, соняшнику (6,0 – 8,0 л/га), ріпаку, льону, картоплі.

Він зберігає оптимальну густоту молодих рослин при мінімальній витраті насіннєвого матеріалу. До препарату можна додавати фунгіциди та комплекс мікродобрив.

Тіаметоксам діє на нервову систему комах, блокуючи рух нервових сигналів між нервовими закінченнями, в результаті чого комаха перестає живитися і гине. Такий механізм виключає розвиток перехресної стійкості до цього препарату. Малотоксичний для теплокровних.

Фунгіциди Вітавакс 200 фф

Вітавакс 200 ФФ(карбоксил 200 г/л) – це фунгіцид для захисту насіння від хвороб на ранніх стадіях розвитку. Протруйник Вітавакс 200 ФФ малотоксичний і простий у використанні.

Переваги фунгіцида – може використовуватись з водою:

  • Мілкі частинки препарату в суспензії дають максимальну ефективність та сприятливо діють на насіння.

Вітавакс 200 ФФ має запатентований регулятор росту, який допомагає рослинам краще використовуватися при несприятливих вегетаційних умовах.

Вітавакс 200 ФФ – вміщує в собі дві складові частини: карбоксил – фунгіцид системної дії та ТМТД – фунгіцид контактної дії.

При використанні цього фунгіциду призводить до до збільшення врожаю та покращення продукції при різних умовах розвитку.

Гербіциди

Базагран (бентазол)

Виробляється в формі 45% водного розчин. Малотоксичний до теплокровних. Подразнює слизисту оболонку, очі, та шкіру.

Рекомендований в боротьбі з однорічними дводольних бур’янів, в тому числі стійким до 2,4Д та 2М-4Х. Обприскування посівів ярого та озимого ячменю в фазі кущення культури з нормою витрати 2 - 4 л/га довгий час.

Примекстра

Діюча речовина – метало хлорі атразин.

Суміш гербіцидів, яка складається з 33% дуала і 17% атразина. Випускається у формі 50% концентрат емульсії і 72% к.е. ( Примекстра Голд). Рекомендується для знищення однорічниз злакових і дводольних бур’янів в посівах кукурудзи шляхом обприскування грунту до сівби, під час сівби або до появи сходів (4-5 л/га).

Розділ 5

Розрахунок потреби пестицидів, машин і апаратури

Таблиця 5.1