Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
47_Страхування_ПР_12ФК.doc
Скачиваний:
19
Добавлен:
21.11.2019
Размер:
645.12 Кб
Скачать

2.3 Практичні завдання

1. Антоніна – маленька непосидюча дочка Катерини. Вона полюбляє бігати, кататися з гірки, залазити на всілякі драбинки на дитячому майданчику.

Того дня вона, як завжди гуляла на вулиці. День був вихідний, тому дітей на вулиці було чимало. Катерина постійно наглядала за Тонею та повторювала одне й те саме слово: «Тоню, Обережно». Юрба дітей захоплено підлетіла до гірки та, штовхаючись, почала збиратися по сходах. Катерина насторожено поглядала в бік дітей з лавки неподалік. Вона схопилась, щоб підбігти до гірки, але.. було пізно. Маленька Тонечка, збита кимось з дітей, вже летіла з гірки додолу.

Наслідками того випадку було довге відвідування хірурга та сльози Антонінки від того, що ще довго не доведеться побавитись з дітьми в своє задоволення.

З того дня Катерина замислилась над питанням страхування. Порадьте їй галузь страхування та визначте об’єкт та суб’єтів страхової угоди.

2. Петро нещодавно купив нову машину. Наляканий телевізійними передачами та розповідями друга-таксиста про ДТП, свідками яких він був, Петро вирішив якнайскоріше застрахувати свій автомобіль. Вивчивши всі умови страхування в різних страхових компаніях, він обрав найнадійнішу та вирушив на авто складати угоду. Вільної готівки в нього не було, проте в гаманці лежала кредитна картка. Склавши угоду, Петро пішов сплачувати страховий внесок, проте через нестабільну напругу система оплати дала збій. Але працівник запевнив, що грощі обов’язково опиняться на рахунку отримувача через три дні. Задоволений Петро поклав копію угоди до бардачка і забув про неї разом зі своїми страхами.

Наступного ранку новеньке авто стояло в гаражі майстерні зі змятим капотом. Усі витрати по ремонту Петро сплачував самостійно….

3. Вночі Антон прокинувся від жахливого запаху, жару та потріскування. З коридору, крізь обвуглені двері аліли язики полум’я. «Пожежа» - миттєво здогадався Антон та заходився гасити пожежу та рятувати гроші й документи….

До ранку Антон дивився вже на чорні обвуглені залишки своєї хати. Зібравши все, що вдалось врятувати, вбитий горем, він подався жити до тітки. Його охопила довга дипресія, адже жити було ніде, в тітки своя родина з шести чоловік в трикімнатній квартирі, а тут ще й він. Та до того ж і робота не настільки оплачувана, щоб орендувати куток, тим більше купити новий дім. Так пройшло трохи більше місяця. Аж тут Антон згадав, що серед врятованих документів бачив договір страхування свого згорілого житла, але чомусь тоді не звернув на нього увагу. Може все ще не так погано…

4. Веніамін Вікторович – дуже поважна особа в своєму місті. Він володар найкрупнішої компанії, яка приносить відчутні прибутки до місцевого бюджету та годує чи не половину населення міста, бо в ній зосереджена основна маса робочих місць. Нещодавно йому запропонували вигідний, але ризиковий контракт. Веніамін Вікторович замислився… і вирішив ризикнути. Проте, будучи людиною практичною, вирішив застрахуватися і укласти угоду страхування фінансових ризиків. Звернувся до страхової компанії, почав переговори про складання угоди. Наступного дня зі своїх таємних джерел він дізнався, що люди зі страхової компанії почали наводити довідки про його діяльність, з'ясовувати інформацію, яка становить комерційну таємницю.

Веніамін Вікторович обурений…